Hava soguk araba buz tutmusdu bmw 525 model ve sofor kapisini acdim kapanmadi buz tuttugu icin bende kapiyi yavasca yakinlasdirdim mandalina oturtmadan surdum otomatik kapilar kitlendi sonra sofor kapisi birdaha acilmaz oldu napicam yandan indim
İşte demek istediğim şu kapıyı tam kapatmadıysan mandala tam oturmadı öyleyse kapıyı dışarıdan ittir mandal kilide tam otursun, ikinci secenek buz tutan bir şey koptu ve kapı kapandı şimdi kulp boşa çıkıyor
En iyi kafana takma sabah bakarsın, fiiller mi yapıştı diyecem onda değil, tam da anlayamadım olayı zaten ya da kulp bağlantısı koptu boşa çıktı mekanik bir arıza
Anladım demek tetikleyicileri ortak, neyse boş ver sabah kafa yorarsın bir süre yan kapıdan binersin artık ama sağa park edersen duvar varsa artık sol arka kapıdan inersin haha
Söyledim ya aracını hep sol kapı duvara gelmeyecek şekilde park edeceksin artık duvar solunda kalsın sonra sağ kapıdan ineceksin, eğer yer müsait olmaz da sağa duvar geldiyse ön iki koltuk arasından arkaya geç sol arka kapıdan in
Canim kapi kolu kiliten cikmis ve kapi kolu gorev yapmiyor ya da kilit bozuk Aklima gelmisken benim audide boyleydi disardan acilmiyordu kumandqyla ac kapa yaprak aciyordum gecensene yine soguklarda sordum arkadaslara kapi kilidi dediler simdi iyi unutmusum simdi aklima geldi
Ins duya gerek yok hersey kismetinde ne yasayacaksan onu yasayacaksin kismetinde bu para cikacaksa ss cikmasada si si cikacak kendini bence bosa uzme cana gelene kadar mala gelsin deyip mutlu olmaya bak Ank da olsaydin ucu bir sekilde yatirirdim bende eski otomativ calisanlardanim kimin neyi nerde nasil tamircisini bilirim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Knka hiç stres yapma evine git sabah da servise götür 1 saate hallederler basit bir mekanik arıza
Kapinin kilidi calisiyor kitleyince kitler acinca kiliti acar ama arabanin kapisi yapisdi kaldi oyle yani kulpu cekince kulp bosa cekiyom sanki cocuk kilidi varda devreye girdi
Şu an ihtiyacın yoksa arabaya yarın servise götür başka türlü zorlamaktan daha çok zarar vercen
Cok pahali islemmi
BMW nin ucuz bir işlemi mi var ama tahmini 1k ile 2 k arası çıkar
BMW ye binene koymaz yani
Of ama motor arizasi degil ya bu kapi alt tarafi delircem
Yanında kimse yok mu
Resim ataydin buraya kapının dilinde mi problem oldu acaba hangi model araç 525 demişsin ama model yok
525 ve 2016 model sofor koltugu cocuk kilidi gibi oldu
Neyin resmini atiyim kapali kapi iste
Resimi aracın modeli için demiştim aracı konsoldaki düğmeden açıp kapatın
Icerden diyosan onuda yapdim olmuyo kilit assag inip yukari cikio sorun yok ama kapi sanki yapisdi mubarek acilmiyo
Kilit bozuk olma ihtimali yüksek o zaman hava şartları don yapacak kadarsa sıcak su dökebilirsin kilit yerine
Sicak suyu nereye dokcem?
Kapının kilit yerine
Anahtar sokulan yer mi?
Evet orası ve çevresi
Ya bence baglanti koptu gibi ya ne icten ne distan acmiyor kulp
Orasıni bilemem artık
Anahtarla acmayi denemedin mi
Acmiyor
2500 tl orjinal kilidi bende degistirdim maalesef
Kilitde sorun yok kitlenio ve aciliyor ama kapi sanki yapisdi ya
Vakumluya o mu çekmiyor
Miknatisli degil buu arabanin kapilari
Mıknatıs değil 525 xdrive değil mi vakumlu kapı neyse kapıyı dışarıdan tam it kapansın sonra kumandadan aç bakalım ne oluyor
Kapi tam kapali ztn cocuk kilidi var gibi oldu ayni
İçeriden dışarıdan Manuel açmaya bak, olmazsa aç kapa yap kumandadan, tüm kapıları kitle aç yoksa mekanik bir arızadır
Yok acilmiyo kapi ayni kitli kapiyi ceker gibi kulpu cekince
İşte demek istediğim şu kapıyı tam kapatmadıysan mandala tam oturmadı öyleyse kapıyı dışarıdan ittir mandal kilide tam otursun, ikinci secenek buz tutan bir şey koptu ve kapı kapandı şimdi kulp boşa çıkıyor
Kulp bosa cikiyor yoksa kilitle problemim yok acsam acio kapatsam kapiyo ama kapi sanki yapisdi oraya kulp bosa cikiyo
En iyi kafana takma sabah bakarsın, fiiller mi yapıştı diyecem onda değil, tam da anlayamadım olayı zaten ya da kulp bağlantısı koptu boşa çıktı mekanik bir arıza
Kulp baglantisi koptu
İcerden açılmıyor mu Manuel?
Icerden ve disardan kulp ceksem bile sanki kitli kapi kulpu ceker gibi bosa cekiyorum Ama kitli degil antabiliyor muyum?
Anladım demek tetikleyicileri ortak, neyse boş ver sabah kafa yorarsın bir süre yan kapıdan binersin artık ama sağa park edersen duvar varsa artık sol arka kapıdan inersin haha
Dalga gecme sorunu nasil cozebilirim
Söyledim ya aracını hep sol kapı duvara gelmeyecek şekilde park edeceksin artık duvar solunda kalsın sonra sağ kapıdan ineceksin, eğer yer müsait olmaz da sağa duvar geldiyse ön iki koltuk arasından arkaya geç sol arka kapıdan in
Otomatik kilidi kaldırınca da mı açılmadı?
Selamın aleyküm 5 milyar 😅
Abartma ya okadar ne olabilir
Kapiya noldu ki
😆😆😆kilt bozulmus
Nolcak
Nolacak 500 tl bayilacan
Uzaktan kumandayla aciliyormu
Cocuk kilifi var gibi oldu sogor koltugu
Canim yukarda ki kitleme mandali cikikmi icerdemi
Disardandami acilmiyor
Kumanda 3 kapiyi aciyor da onunu acmiyor solu
Kilit mandali acilio veya kilitleniyo her kapi gibi ama kapi acilmiyor ya delircem
Kumanda aslinda her kapiyi aciyor ve kitliyor ama kapi acilmiyor
Delirecek nevar sankiya kapi yapilir
Hayretsin sana diyorumki kumandayla kapi kitlenip aciliyormu
Disardan denedinmi
Evet kilit kitlersem assagi iniyo kapiyi acarsam yukari kalkiyo ama sorun kapida sanki yapisdiriciyla yapisdirdim gibi
Canim kapi kolu kiliten cikmis ve kapi kolu gorev yapmiyor
ya da kilit bozuk
Aklima gelmisken benim audide boyleydi disardan acilmiyordu kumandqyla ac kapa yaprak aciyordum gecensene yine soguklarda sordum arkadaslara kapi kilidi dediler simdi iyi unutmusum simdi aklima geldi
Bence kapi kolu kilitden cikti napabilirim pahali ve zor bi islem mi?
Peki kapi koluyla acmaya calisinca sertmi kol yoksa bosdami
Tekrar donmustur fitileri zorla cek kapi kenarlarina elinle vur
Iyice bozarim ya kulpu cekince bosta gibi kulp
Evet canim zaten bmv binende para var derler hic acimazlar 😆yani pahalidir tabi sabah Ola hayir Ola sabaha duzelir ins
Ciktigini ancak kapi kolu sert deyilse bostan sa cikmistir ama kolaylada cikmaz bence kapi kilitli senin anlayamamis olabilirsin
Dua et de sabah acilsin
Ins duya gerek yok hersey kismetinde ne yasayacaksan onu yasayacaksin kismetinde bu para cikacaksa ss cikmasada si si cikacak kendini bence bosa uzme cana gelene kadar mala gelsin deyip mutlu olmaya bak
Ank da olsaydin ucu bir sekilde yatirirdim bende eski otomativ calisanlardanim kimin neyi nerde nasil tamircisini bilirim
Hayatim bmv mrcdes hic sevemrdimya
Vakumlu kapılar mı
Degil