bir Clio kullanıcısı olarak soruyorum bunu :D ben alırken bu kadar popüler değildi. hatchback olması ve seri olması benim hoşuma gitmişti hem de fiyatı düşüktü.
şimdi yola ne zaman çıksam en çok Clio görüyorum. fiyatı da üstelik pahalı. o kadar pahalı olmasına rağmen nasıl bu kadar çok var anlamıyorum. üstelik bazıları da aşırı gömüyor bu arabayı.
Ülkemizde neden her yer Clio ile doldu? Bu araba neden bu kadar tutuluyor?
Aslında sen alırkende popülerdi ama sen alıncaya kadar çok ilgili değildin , sonrasında ise algıda seçicilik sebebiyle daha çok görüyor oldun. Gömenlerin çoğu kendileri ya cesaret edip araba alamayanlar , ya da clio ya binemeyenler. Renge roveri olan biri tutunda clio muhabbeti yapmaz. Bir de bazı cahiller vardır, arabası cliodan bir tık üstteyse gömerde gömer , sanırsın kendisi amiral gemisine biniyor, aklı cehalet denizinde yüzüyor haberi yok. En başından beri tercih sebepleri az yakıyor olması, ikincisi tamir masrafının çok olmamasıdır.
Renault Clio serisi araçlar ülkemizde yerli araç muamelesi görmektedir. Bu araçlar 2000 Modelden itibaren fazlasıyla satılmakta bir çok sebepten tercih ediliyordu. -Yakıt -Yedek Parça -Hızlı Satış Bunlar yüzünden fazlasıyla tercih ediliyor. Yeni modelleri ucuz olmamasına rağmen yine diğer modellere göre bir tık daha ucuz 1.5 Dizel motoru da çok meşhurdur. Son serisinin çoğu zaten ya Şirket aracı ya da Araç kiralama şirketlerine ait yani piyasadaki Clioların 3’te 1’i şahıslara ait geri kalanları kiralama veya şirket araçlarıdır.
Clio ülkemizde az yakan araçlardan biridir eski adı oyak Renault askeriye çıkışlıdır ordu yardımlaşma kurumu olarak piyasaya girdi Turkiyenin en çok satılan ağaçlarından biri oldu
Bazıları kadın arabası ona o para verilmez desede bence çok güzel bir araç seri hatchback olduğu için parkı kolay ve görünüş olarak oldukça iyi ben daha önce kullandım güzel bana göre hangi araç ucuz ki bu öyle olsun araç fiyatlarını uçurdular zaten ama verilen paraya değer bir araç mı bence evet değer ben clio ve civic arasındayım😀
bundan bende kullandım yakıt az masrafı az kacan serı arac fıyatıda o zamanlar ıyıydı.
en alt baz arar clıo zaten ya da egea yuada hyundai i 20 mıllet baska alamadıgı ıcın b una yonelıyor ve bıurde sırket alımları var. sorarsan cop tenekesınden arac o ayrı
Clio Symbol, Symbol 2. nesil (2008-2013), Clio-3 Grandtour, 4 ve 5'in Türkiye üretimi olması nedeniyle az yakması, parçaların kolay bulunabilirliği nedeniyle her yerde Clio'lara rastlamak mümkün. Clio 1, Clio 2 HB 5 kapı, HB 3 kapı ve Clio 3 (Grandtour hariç) Fransa üretimi. Clio 1 ve 3'ler çok rastlanmıyor.
sanırım küçük oluşu otoprk sorununu kolylaştırıyor masrafı dıgeğer bır cok araca gore daha uygun yakıt tuketımı görünüşü bayana hitab edebiliyor görünüme sahip oluyor olması ayrıca reno grubu sonuçta parca tamir ucuz vergı vs uygun kolay alınıp kolayca satılabilen araç olduğundan bunları çok duymuşumdur benim araçla kıyaslayan aradaşlarımdan bılıyorum vs... vs... duyuguma göre çok kullanışlı söylenıyor
Milletin boş konuşmasını bir kenara bırakırsak Clio iyi bir arabada ondan, yakıt tüketimi az, bakım masrafları düşük ve çok pahalı değiller diğer sözde çok üst marka olan muadillerine göre, bu yüzden piyasada çok var.
Emsallerinden daha ucuz. Yakıt tüketimi yine emsallerine göre daha ekonomik. Tamir bakım ve onarımı yaygın servis ağıyla daha yüz güldürüyor. Üstelik sile arabası. Yerli üretim. Bunlar birleşince kendi sınıfında öne çıkıyor. 😎
Parçası ucuz, yan sanayi parçasi bol Dizeli zaten çok az yakarken, LPG yede çok uyumlu az yakan bir motoru var ve benzinli motoru dahi ekonomik olan bir araba🧿👍😉
Az yakması ve fiyat uygunluğu, taa velet olduğum zamanları hatırlarım o zaman da aşırı seveni mevcuttu, yeterli arabadır , akarı kokarı yoktur , çok gömülecek kadar da değildir, severiz.
Fiyat performans aracı olması sebebiyle tutuluyor. Ayrıca yedek parçaları ve yan sanayi ürünleri daha kolay elde edilebiliyor. Bununla birlikte ikinci el pazarında alım satımı çok daha seri.
Evet kabul bir cliom vardı ama tek kapılı spor 1800 motor du otoban faresiydi Lakin şimdiki clioların bir anlamı yok çünkü her markanın modeli birbirinin aynı Çoğu aksesuarsız boş şirket aracı
Her ne kadar artısı olsa da her araba da eksi yönler bulunur hem ne demişler ucuz etin yahnisi bu kadar olur şu an ayağımı yerden kessin de araba olsun türünden olan arabalar bile pahalı arabayı geçtim bisikleti bile araba fiyatına satıyorlar.
Renault serisi çok kullandım. Yol tutuşu güzel. Servis ağı iyi bunlar bu arabalari öne çıkarıyor. Anavatani Fransa da yollarda bizdeki kadar Renault yok. Daha çok Citroën var.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ehliyet kursuna gittiğimde manuel ders araçları clio'ydu. sadece bireyler değil, her türlü oluşumda olabiliyor çünkü