Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
O kişi 2001 model şahinini orjinal düşük kilometre, kazasız, boyasız sıfırı gibi diye o fiyata sadece koleksiyonerlere satabilir ve zengin koleksiyonerde o fiyata alabilir ama vatandaş bazında o fiyatı bırakın yarısını haketmez o araç😉
Birde herkesin atıp tutup vergi yüksek dolar yüksek deyip gene ülkemizi kötülemesi de bilinçsiz bir davranış.
Elbet şu zamanda sadece ülkemizde değil, dünyada otomobil fiyatları çok yüksek. Bu sodun pandemi ile kaynaklı ÇİP krizinden. Otomobiller üretilirken çip denilen elektronik beyin, kart, devre ne derseniz deyin. Günümüz otomobilleri için çip artık her şey ve elektronik anlamda birçok özellik barındırdıkları için ateşlemeden yol bilgisayarına, şerit takip güvenlik sistemleri vs derken hepsi elektronik kartlardan yani çiplerden oluşuyor. Bu çiplerin üretimide pandemi yasaklar ile sektör akıllı telefonlara, tabletlere, tv lere üretim ağırlığını verdiği için üretim ve tedarrik anlamında ve maliyetler anlamında tüm dünyada çip krizi patladı. Çip krizinden bmw honda toyota elektri otomobil üreticileri derken ciddi anlamda sektör etkilendi. Yani otomobil bandında metal aksam motor hepsi var ama çip yoksa üretim bandı ilerlemiyor. Bildiğim kadarı ile bmw bile 100bin kadar otomobil eksik üretip zarar etti bu anlamda. Yani konu tüm dünyada var. Otomobil üreticileri, çip üreticilerinin kapısında kuyrukta. Bu çip te başta abd intel olmak üzere çin ve kore de üretildiği için üretilenin buraya gelmesi dahi ciddi maliyet.
Elbet baktığımızda 1sene içinde neredeyse 2. el dahil %100 bir artış gösterdi ülkemizde sıfırda aynı. Buna asıl çip krizini eklersek ve sonrasında da vergi vergi diye inleyen bir milletiz hükümete taş atan sürekli. Ama birde pandemi dünyanın her yerini ve tüm dünya ekonomisini etkiledi. Ve devamında ülkemizde depdemler, sel felaketleri ve orman yangınları baş gösterdi. Hepsinin üzerinden ülke millet devlet olarak ciddi anlamda zarar görmeden ekonomiden yapılan büyük yardımlarla atlatıldı bunlar. Bunlar gözle görülmüyor. Onca deprem, sel ve yangının vede önçesi pandeminin devlete ekonomiye getirdiği yükü hesap ediniz. Nerden ve nasıl olacak bu işler?
Daha evlerinizde hanımınıza çocuğunuza söz geçiremeyip onları idare edemeyenler, koskoca bir ülkeyi yönetenlere onca faydayı görmeden atıp tutmuş. Otorduğunuz yerden iki kelime ile atıp tutup sövmek çok güzel değil mi.
Neyse ben bilgim ölçüsünde objektif ülkesini ve her türlü değerini seven bir vatandaş olarak açıkladım açıklayacağımı.
Saygılarımla💐🌼🌹38 Yorumla- +1 yıl
@GünMavisi 2000 ve 2019 arası bu kadar değildi şimdi olduğu kadar. Sıfır ve 2. el piyasası belliydi. Ama şuanki bu durumda da her afet ve zor dönemde olduğu gibi içimizdeki fırsatçı galerici ve çok kazanma hırsı olan vatandaşlarımızın sıfır araçlarıda dahil 2. el ile birlikte stoklayıp kendi milletini kazıklama sanatıdır. Şimdi deyimki her alanda kendi kendini en zor zamanda kazıklayan vuran bir milletiz. Biz nekadar dürüstüz soruyoruzmu bu soruyu kendimize hiç. Elazığda deprem olur, nakliyeciler çok pahalıya eşya taşır, ev sahipleri 600lük kirayı 1500e 2000e çıkarır. Egede yangın olur, medikal sektöründen tutunda marangoz mobilya sektörüne kadar herkes ve en alakasız sektörler bile fiyat arttırır. Sel yıkım olur gene aynı. Kendi kendimizi çok güzel... bir milletiz. Bireylerin kendi iç vicdanı düzelmedikçe toplum düzelemez. Sonrada herşeyi atarız devlete. En kötü baş, başsızlıktan iyidir. Bakınız Irak, Libya, Suriye, Mısır vs durum ortada. Tamam keselim başımızı bizde ve bize ucuzluğu getirecek güzel birsiyonist sistem var değilmi?
- +1 yıl
@GünMavisi o dediğin mutlak doğru ama hangisi ile hangi alanda, içlemi uğraşğlsın, dışarı ile mi uğraşılsın, birde asıl içimizde gizli ve açık kuyumuzu kazan hainlerlemi uğraşılsın. Ülke olarak dünyada eşimiz yokturki bukadar içte ve dışta düşmanı, haini olan, kuyusu kazılıp planlar yapılan oyunlar oynanan bir ülke yoktur. İnşAllah güzel günler görürüz bizim size bırakıldığımız
En İyi Cevaplar
Klavyeyi eline alan fiyatları belirliyor. Artan kurlardan dolayı el arabalarının bile fiyatları artmış durumda artık insanlar bisikletlere motor takıp gidecekler.
Fiyatlar adaletsiz malı iyi olduğunu düşünen hakkı olmayan fiyatlar yazıyor bu elinde mal olanlara mal katıyor ama malı olmayan insanların mal sahibi olmasını engelliyor.
Sistem baştan sona batık bir biçimde ilerliyor , araba fiyatları bunların kuyruk kısmı bana göre daha da kötü duruma gelecek.22 Yorumla
+1 yılmal kendinin istediği fiyatı yazar satabilir mi dersen aklı beyni olan biri o arabaya o parayı vermez hatta o arabaya 5 kuruş vermez şimdi tercih meselesi diyemeyecek şimdi bu fiyat bandına çok daha iyi bir marka ve modelde araç almak varken bu arabayı seçmek tercih değil saflik
00 Yorumla
Giden tek şey ne yazık ki araba fiyatları değil. Baktığınız da her şey uçuyor. Bugün alabildiğiniz telefonu muhtemelen 3 4 yıl sonra alamayacağız, bilgisayar almak lüks olacak ve yediğimiz yiyecekleri bile sorguluyor hale geleceğiz.
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
103Cevap
- 97 Yorumla
- +1 yıl
Kafalar pırıl pırıl
- +1 yıl
😆😆😆
- +1 yıl
Pırıl😄😄
+1 yılBenimde elimde bu aracın kullanma kılavuzu var. 1000 tl ye bırakırım. 😄😅
12 Yorumla- +1 yıl
Kaç kişi istedi benden ama vermem 😂 hatırası var diyorum 🤣
+1 yılBirzamanlar sogan patates tereristleri ilan ettiydi reeiizzz simdide araba yereristi ilan eder ne olaca
11 YorumlaArabalar konusunda 546 cevap paylaştı. Zamanında Apple ve Tofaşlar kafa kafaya gidiyordu fiyat olarak. O dönemler millet yatırım olarak Apple aldı. Tofaş alanlar ise köşeyi döndü. :D
11 Yorumla
+1 yıl120 bine tofaş mı satılır insanlar iyice bkunu çıkardı yanı 105 bine sarı şahin satıldıydı 3 ay önce mi 5 ay öncemi ne taksiden çıkma araba pert gibi
19 Yorumla- +1 yıl
Satılır eşekde çok
- +1 yıl
e yani nasıl satılıyor peki o alanlar görmüyor mu değerinden pahalı oduklarını ben merak diyorum. 2ci el eski kamyonet de satıyorlar 100bin gibi. Nasıl oluyor ki? O kadar parayı verirler üstüne bir de onarımı falan çıkar zaten 0 araba değil ya. Millet topluca deliriyor mu ondansa arsa ev alsalar o zaman... Yani eğer alan olmasa o kadar fiyat koymazlar diye düşünüyorum baya alıcı olmalı bence.
- +1 yıl
Kamyonetle şahin doğan bir değil
- +1 yıl
Öyledir diyelim kii şimdide çok pahalı
- +1 yıl
Evet aynen
Gizli Üye(25-29)+1 yılOooo o da bir şey mi biz geçen yıl ikinci el arabaya bakıyorduk ama ikinci el sıfırından daha pahalıydı ikinci ele gücümüz yetmediği için sıfır araba aldık 😂😂
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl😂😂
+1 yılSanırım ekmeğin 5 tl olduğunu görecek. Var gerisini sen hesapla!!!
11 Yorumla
+1 yılYakın zamanda alıştıra alıştıra geliyordu zamlar.
Şimdi bam bam bam !
Dahasını da göreceğiz.
cut.20 Yorumla
+1 yılSatan neyse de talip olanlar arabada güvenlik ve yol tutuş namına bir şey olmadığına ne zaman ikna olacaklar acaba?
10 Yorumla
+1 yıl10 YorumlaMerhaba efendim
Sevdiğim bir söz vardır;
"merak etmeyin kötü günler geride kaldı, şimdi sırada daha kötü günler var."
beterin beterini görmeyiz inşaAllah
eyvallah10 YorumlaSerbest piyasa var isteyen istediği fiyata satar
Alacak kişide istediği fiyatı verir
Satan alıcıyı bulmazsa elinde kalır
Alacak satilani begenmezse almaz hepsi bundan ibaret14 Yorumla
+1 yılHaberde okumuştum tüm parçaları orjinal hiç değişeni olmamış tofaşı 320 bine satmışlardı
12 Yorumla- +1 yıl
Evet hastası çok hatta adamın biri üretimi durduktan 5 yıl sonra sıfırını almak için Mısır'a gitti 🤔
- Arabalar konusunda 414 cevap paylaştı.
+1 yılÜlke seksenli yıllara geri döndü akp sayesin de hastane kuyruğu eczane kuyruğu benzin kuyruğu gaz kuyruğu derken bir bakmışız her şey karaborsaya düşmüş.
10 Yorumla
+1 yıltofaşı öğrenci harçlıklarımla alabiliyorum yıl 2016 da
10 YorumlaArabalar konusunda 15,6b cevap paylaştı. Aşırı pahalı Tofaş! Renault Clio Symbol arabam, piyasaya inat 35 bin ₺. (emsalleri 55-60 bin ₺)
10 Yorumlaben gelecek yil toyoto prius almak istiyorum buradaki fiyati 13 bin manat.
10 YorumlaBir insan o. rusbu çocuğu olursa böyle olur bizim milletimiz bu zaten lafa gelince hersey var var icraata gelince tersi oluyor bizim millet hic bir sekilde düzelmez
00 Yorumla
+1 yılVergi ülkesi olduğumuz için her yerde vergidevketi vergiler üzerinden dönüyor araçlara km azsa kasa sağlamsa yaşından dolayı bu fiyatı istiyorlar iki ucu b. k deynek!!
00 Yorumla
+1 yılİsteyen istediğini yazıyor hepsi bu, tofaş ın bu durumda olması ise genelde gençler tarafından gösterilerin şımartılmış rağbet.
02 Yorumla- +1 yıl
Evet yazmamalı , yazanlarında arabaları alınmamalı
Zamanın ucuz tenekelerini fiyatınıda senden öğrenince bu araba fiyatlarının gereksiz fazla yükselişi iyice soğuttu
01 Yorumla
+1 yılDaha bu bir şey değil, lüks fiyatlara Hacı Murat'lar göreceksiniz! Hazır mıyız malum şahıs ve partisiyle 2023'e kadar son gaz şahlanmaya?
02 Yorumla- +1 yıl
Seçim gelsin de oyu Tayyip' e basayım zevkle, iştahla, madem gençliğimizi yok edenler oy atarken düşünmediler , ben de millet açlıktan geberene kadar sürsün istiyorum bu eziyet. Kurunun yanında yaş da yanacak ama olsun, su veren itfaiyenin hortumunu !
Avrupa bizi kıskanıyor 120 tl ye tofaşa biniyoruz😂😂
12 Yorumla
+1 yılBir zamanlar iphone ile takas edilen arabalar şu an tarihi eser durumuna geldi. O gözler neler neler görecek daha daha yeni başlıyor😂
10 Yorumla
+1 yıl500 dolara Amerika'da araba bulursun hemde güzel bir araba ama...
13 Yorumla- +1 yıl
Neeeeeee
- +1 yıl
Neredeeeee
Hatasız olduğu için o fiyata...
BMW E36 lar var 300k ya satıyorlar. Baksan 97 model14 YorumlaValla acayip bir durum. Alan alıyor. piyasayı yükseltiyor. Alamansa sahibinden deki fotoğraflara bakıp iç çekiyor
00 Yorumla
+1 yıldolar 10 tl kosuyor, başkanlık sistemi ile reis ucuruyor bizi.
02 Yorumla- +1 yıl
:)
O kadar parayı tofaşa vermem her ne kadar modifiyeli olsada. Boyle yönetilmeye devam edersek gun gelecek 120 bine bisiklet alıcaz 😃
00 Yorumlayok artık daha neler bir kaç yıla antikacılar 300 bin fiyat koyar :)
01 Yorumla
+1 yılBu kadar sığırın oy verdiği ülkede normal bu fiyatlar.
01 YorumlaTofaş 120 binse benim araba 250 bin.
Birde Türkiye’de moda oldu Tofaş’a göre araba değeri belirleniyor 😂10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılmilletimiz ac ağnuyün müüü
diyor du adanalı kardeş10 YorumlaAsla satılmaz.
Asla almam.
Ne özelliği varmış?10 YorumlaOrjinaldir km düşüktür değişeni yoktur olur yani ya da bu yeni üretilen tofaşlarda olabilir
10 Yorumla
+1 yılMüslümandır o Müslüman
Oruç tutar
Namaz kılar
Zekat verir
Haccada gider10 YorumlaAhahaha yakında klasik olacak onlar hey gidi heyyyyy
10 Yorumla
+1 yılBu muz cumhuriyeti modu geçmiyorken anasının nikahını bile kıyarlar
00 YorumlaTurbo var bikere turbooooooo. Turbo taktırmış adam 😂😂😂😂😂😂😂
00 Yorumla
+1 yılYüzüne bakmadigimiz tofasa bile hasret kalacagiz, durum anlaşıldı.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTofaş’a değil sen ülkeyi yönetene cvp verdiğin zaman gelişeceksin bu Tofaş neden bu fiyata satılıyor demeyeceksin ülkeyi yöneten nasıl 💩 tan yönetiyor ki bu durumdayız diye sorgulayacaksın.
00 Yorumla
+1 yılPes Allah çarpsın pes bu nedir la biz araba alma hayalleri kuruyoruz şuna bak kötü teneke 120 bin
00 Yorumla
+1 yılAyık kafa ile vermemiş bu fiyatı üstüne çok gitmeyin doktor kendine haline bırakın demiş 😂😂
00 Yorumla
+1 yılO da bişey mi adamlar yarım kilo çay için oy satıyorlar ckkdkdkd
00 YorumlaGeçenlerde bi haber okumuştum. Norveççe, flemenkçe, isveççe kursları doktorlarla mühendislerle dolu diye. Kendi ülkesinde bir mühendis, bir doktor şu tofaşı almak için bile 1 yıldan fazla çalışıyorsa iş bitmiş zaten.
01 Yorumla
+1 yıltofaş bile alamıyoruz o zaman
11 Yorumladaha neler neler var ya :D
11 Yorumla
+1 yıl12 bin dolar çok da şey etmeyin
12 Yorumla- +1 yıl
Almayanı dövüyorlar 😭
+1 yıl2001 şahin görmüyorsun heralde km düşüktür
11 Yorumla
+1 yılTürkiyede yaşamak böyle bir şey işte.
11 Yorumla
+1 yılGaz yağı kuyruğundan nerelere vay bee. Asjsjs
11 Yorumla
+1 yılFırsatçılar ülkesi Türkiye normal karşılamak lazım
12 Yorumla- +1 yıl
Keşke...
Evde çorba kaynıyorsa ne mutlu, artık o döneme gidiyoruz galiba😑
bu ülkenin halkına az bile acımıyorum asdasd
12 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl200-300 yazan da var tofaşa
bunu alanlarda kafa olmadığından satanda da yoktur kafasına estiği gibi koyar nolcak00 Yorumla
+1 yılHastaları var bunun o yüzden bu rakamlara şaşırmıyorum 😂
00 Yorumla
+1 yılBu fiyata alanda da ne bileyim haketmiştir yani mikillmeyi
10 YorumlaKm düşükse ederi var 😂
11 Yorumlaİlan koymus satiyor olsa ilan olmaz zaten satilmis olur ilan koymak da satilacagi anlamina gelmez
10 YorumlaArabalar konusunda 955 cevap paylaştı. satan satar alanın akk :P
10 Yorumla
+1 yılYazıklar olsun halimize bak
10 Yorumla- Devamını Gör (56)
Devamını Gör(101)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?