Az önceki sorum kaldırılmış çekemeyen çok sanırım :)
Neyse Frıçayla mı Fırçasız mı yıkatıyorsunuz?
Neyse Frıçayla mı Fırçasız mı yıkatıyorsunuz?
Fırçayla
Fırçasız
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Araba fırçasız yıkanır diyenlerin arabası kirli değil, tozludur. Toza su tutarsan akar gider zaten. Araba üstündeki çamur, kuş pisliği... vb anca müdahale ile yani tazyikli su ile gitmezse, mecburen fırça ile gider. Zaten araba yıkamacıların kullandığı ucuz kimyasallar boyayı haşat ediyor. Zaten düzgün temizlemiyorlar da. Bu yüzden fırçalı otomatik yıkamaya giriyorum, hızlıca hallediyorum. İnce fırça çiziği olur tabi, araba da benle yaşlanmayacak nasılsa. Zaten 3 seneden fazla bindiğim araba yok :)
Fırçasız olmalı özellikle arabanızda seramik ya da boya koruma var ise kesinlikle fırçasız yıkatmalısınız fırça değdiği an ne seramiğin ne de boya korumanın bir özelliği asla kalmıyor.
Herkes kendine göre uyarlayabilir elbette ama fırça kullanımına dikkat etmek gerekiyor.. Sık sık fırça ile araba yıkadığımı söyleyemem.. Tazyikli su daha iyi bir seçenek gibi geliyor.. Keyifli geceler..
Cevap
61Cevap
Eskiden eski evin önünde fırçayla yıkardım, sonralarda adres değişikliği nedeniyle fırçasız yıkamaya geçtim. Sevmediğim arabayı bazı sebeplerden dolayı (ekonomik sıkıntı, hayallerimdeki arabayı almama izin vermeyen çevre vs.) alırsam, fırçayla yıkama moduna geri dönme ihtimalim olabilir.
Fırçasız yıkıyorum. :)
Gerekirse bahşiş veriyorum ama son zamanlarda kendim yıkamaya çalışıyorum tam bir hastalık boyutunda oldum. :)
Net fırçasız yaptırıyorum ben.
Yıkatmıyorum ben başkalarına, kendim yapıyorum temizliğini. Güvenmiyorum, daha önce başıma geldi çünkü. Dikkat etmiyorlar çoğu zaman ki temizliğe önem veriyorum. Uzun kıllı fırça var, yavaşça onunla temizliyorum köpükle. Sonrasında da bezle.
Neden şansın olmuyor peki.
Arabam siyah renk olduğu için kesinlikle fırça vurmuyorum. Süngerle yıkıyorum. Ama ben gibi yapan arkadaşlara tavsiyem; araciniz veya süngeriniz cok kirli ise yine çizilir çünkü süngerin içinde ki ufak taş tozlar yine çizer. Yıkamadan önce araca su tutun..
memnun musun 458 dn? bende düşünüyorum aklımı karıştırıyor ama bu yeni çıkan
2022 Mercedes SL 63 AMG de çok hoş kararsızım
ama biraz daha çıkabilsem çıkabilirim inş ama 500 bin $ fiyatı 2022 Ferrari SF 90 ... 40 milyonlar falan türkiyede o parayı devlete yedirmek istemiyorum açıkcası...
Fırça aracın boyasına zarar verebilir süngerle yıkamak daha uygun..
Ferrariyi fırçayla yıkayan da ne bileyim :D
Ne sordun ki çekememişler?
:D :D :D
ilk zamanlar süngerle yıkardım şimdi yıkamıyorum bile sadfasdf
Fırçasız ve çift kova çift sünger kullanarak yapılmalı. benzinlikte iseniz önce su sonra köpük sonra tekrar su sonra köpük ve sonra süngerlenmeli ondan sonra suyla temizlenmeli. Zor mu evet, sıkıcımı belki ama ben aracımı sıfır aldım çok seviyorum ve bir daha alma şansım yok bu ülkede :) en iyi şekilde korumam lazım
vaooovv araban çok güzelmiş daha önce hiç ferrarisi olan biriyle konuşmamıştım. bmw sahibiyle konuşsam o bile yeter bana
ileride böyle bir arabaya nasıl sahip olabilirim? :D
Hmm teşekkür ederim
araba nın motoruna bağlı :D rus yapımıysa önce fırçalar sonra yıkarım :D
Bol köpük ve süngerle yıkanır. Arabam benim bebeğim gibidir. Arabalarınıza nasıl fırçayla dokunabiliyorsunuz? :/
Eğer şahine binmiyorsanız. Arabanız fırçayla yıkanmamalıdır.
fırçasına bağlı çizebilir çünkü güzel bi fırça olursa tabi fırçayla
Koyu renkli yanı bakıldığında ben burdayım diyen renk tonu taşıyan araçlara fırça ve bıcı bıcı olmaz neden çünkü tek renk türünde zamanla aşınmalar olacağı için güneş altınla zamanla fark edilir bi döneme girecektir tavsiyem ise mikro fiber bir sünger veyahut bez ile yıkanması şahsi bir tercihimdir…!
Bu sorunun cevabı belli zaten. Fırçayla yıkanmaz. Hele ki fırça eskidiyse ya da çamur varsa çizik makinasına dönüşür
Genelde çoğu insan ben gibi fırçasız yıkama tercih eder çünkü fırça çizik yapar ve bu çizik zamanla solgunluk yapar. Pasta cila ile hallolur tabii ama yine de sünger tercihimdir.
Fırçayla yıkarsan çizersin süngerle yıkarsan yorulursun :)
Hiç kendim yıkamadım yıkayanada neyle yıkıyorsunuz demedim 😀😀fırcayla yıkıyorlardır her halde
Fırçasız yıkarım tabi. göz göre göre arabayı çizmeye ne gerek var.
Kaç yıllık soru hortlamış ahahaha neyse fırçayla
Bence fırçayla ama öyle sert fırçalarla değil tabi, çok yumuşak uçlu fırçalar var onlarla
fırçayla yıkanmaz arabayı çizer zaten araba bayilerinde arabayı fırçayla yıkama ve bıcı bıcı dedeğimiz yıkaya girme derler...
Fırçasız araba mı yıkanırmış?
Arabayla fircayla degil. Sungerle yikanir
Firca kilcal cizik yapar. Kendi aracimi kendim yikarim
Ben fırçayla yıkamam çünkü fırçanın telleri arabayı çizebilir
Araba ile fırçayı aynı cümlede kullanmak bile tüylerimi ürpertti.
Fırçalamadan arabanın üstündeki kiri nasıl çıkarmayı düşünüyorsunuz.
fırça arabada kılıcal çiziklere neden olur ışıkta vs gözükür arabalar için üretilen fırçalar da var ama yine de sünger tercihimdir arabasını seven adam fırça vurmaz
kesinlikle fırça vurmyorum. yıkamacıya da vermem arabamı kendim yıkarım her zaman. mikrofiber sünger ve mikrofiber bezler kullanıyorum. ayrıca hızlı cila kullanıyorum ek olarak güzel parlıyor ve su akıp gidiyor.
Bence fırçayla yıkanırsa arabanın yapısındaki (? ) aşınması ve uzun vadeli bir görünüşte ziyade yıpranmış bir görünüm elde etmiş olunur.
Fırçasız çünkü fırça aracı çizme ihtimali ola biliyoo tazlikli suyla güzel biz şekilde yikarsaniz ter temiz olur
ben yıkamıyorum ama fırçayla yıkıyorlar sanırım
Araba fırçayla yıkanmaz.
Araba fırçayla yıkanır
Fırça çiziyor, süngerle..
Fırçasız yumuşak süngerle yıkanır normalde
5 tl verdiğim için seçme şansım yok
Araba yüzeyinde oluşan kılcal çizikler oluyor andan
fırçayla yıkarsan arabada küçük çizikler oluşmaya başlar
Fırça arabayı çok çizer illa fırçasız daha iyi ama çıkmsyan bi leke varsa sünger kullanılabilir
Sünger kullan fırça boyaya zarar veriyor pasta cila yaptırman gerek
Fırça Yerine Bez İle Silmeni Öneririm Ama Biraz Uğraştırır
Arabayı fırçayla yıkarım
Kılcal çizikler:Merhabalar ya
Bence fırçasız
Böyle arabam olsa süngerle yıkarım
Ben fırça ile yıkıyorum.
Fırçayla mümkünse Tel fırça olsun
Firca kullanirsan haritaya döner boya
boyası için hassas yıkama öneririz
Resimdeki araba dille yalanır
Daha temiz olur çünkü
tel fırça ile yıkanmalı :D
Fırça çizik yapar !!!
fırça kılcal telleri boyaya zarar verir.
Fırçasız yıkanmalı
Fırça çizikler yaratıyor.
Daha temiz oluyor fırçayla
Bence sunger le yikanmali
Merhaba,
Aracınızı fırçayla yıkattığınız taktirde aracınızın boyasında kılcal dediğimiz ince çizikler oluşmaya başlar ve özellikle gün ışığındayken otomobilinizin çizikler içinde gözüktüğünü fark edersiniz. Her ne kadar bu çizikler kalıcı olmayıp pasta-cila ila geçse de, fırçayla yıkattırdığınız taktirde tekrar bu çizikler oluşacaktır.
Fırça kullanılmadan yıkanması kadar yıkama esnasında kullanılan, zararlı kimyasallar içeren oto-şampuanlar da otomobilinizin boyasının sağlığı için zarar teşkil edebilir.
Belki komik gelecek fakat zararlı kimyasallardan arındırılmış bebek şampuanları otomobilinizi yıkamak için oldukça doğru bir tercih olur.
Ek olarak, bir otomobil bu bahsi geçen kimyasallarla ne kadar sık yıkanırsa, renginin canlılığı da o ölçüde zayıflayacaktır. Dolayısıyla otomobilinize güvenilir ve garantili bir seramik kaplama yaptırmanız da uzun vadede otomobilinizin rengini ve canlılığını koruyacaktır.
Son olarak, otomobilinizi taş izlerinden korumak için de şeffaf motor kaput filmi gibi ürünleri de tercih edebilirsiniz.
Seramik boyayı çatlatıyor diyorlar. Bebek şampuanı nı deneyeceğim.
Yetkili bir bayide yaptıracağınız bir seramik kaplama boyaya zarar vermeyecektir.
bebe şampuanlarındaki Glycerin oranı yüksek olduğundan daha yumuşak bir efekt veriyor. mesela bulaşık deterjanlarında Glycerin pek kullanmazlar. bu da yıkamayı sertleştirip boyanın zarar görmesine sebep olabilir. bu sebepten dolayı ilginç olan tezinize katılıyorum.
Abartma sonuçta sadece bir araba