-Dün motorlarla ışıkta beklerken yanımıza trafik polisi geldi. Bize baktı baktı açtı pencereyi yarışalım mı dedi. Ama ben sizi geçerim dedi. Bizde ceza yazmayacaksan yarışalım dedik😂
Trafikte polislerle yaşadığınız ilginç diyaloglarınız var mı?
Trafikte polislerle yaşadığınız ilginç diyaloglarınız var mı?
Tam göbekten döneceğim sıra trafik polisi ters yerden giriş yaparak karşıma çıkmıştı ve bana geri çıkmamı söyledi bende yanlış gelen sensin çekil çabuk zamanımı harcama dedim neyse polis sıkıntı yapmadan çekildi ben çenemi tutamadım dönüş yaparken camdan kafamı çıkarıp kendine ceza kesmeyi unutma diye bağırdım 🙄 buda hemen plakami anons edip kenara çek dedi , tabi çektim mecbur 🤭 Evrakları cartlari curtlari istedi ben bilmiyordum galerideki arkadaştan almıştım aracı meğer hafta sonu diye arabanın vergisini ödememiş... bir güzel cezamı yedim. Seri numarasını istedim şikayet etmek için ısrarla vermedi ceza makbuzun da yazar dedi ve yazılı olanı vermemiş bana online halletmiş masus.. yemedi tabi😏 yayan devam ettim 🥲 pişman mıyım asla.. yine olsa yine aynısını yaparım 😼
İlginç değil, beni yıkan, sürekli araba ilanlarına baktıran bir tip karşıma çıktı. Ehliyetimi alalı 2 yıl olmuştu (2014). Arkadaşlarla babamın arabasıyla (Renault Clio Symbol) Ankara yolunda bir yerlere gezmeye gitmiştik. Gece yarısı eve geç kaldım diye çevreyolunda aşırı hız yapmıştım. (O zamanki çevreyolu hız sınırı 70'ti ve ben o yolda 110 basmıştım.) Polis çevirmesine takıldık ve 5 arkadaş endişelendik. Ehliyet-ruhsat kontrolleri sonrası polisler ceza yazmadı. Çünkü ilk defa çevirmeye takılmıştım ve kayıtlarda ceza gözükmemişti. İşitme engelliyim ve özürlü sınıfı (H) ehliyetim var. Babamın arabasını kullanıp kullanmayacağım hakkında bilgi alalım dedik. Polis "Yasak" deyince çok kötü yıkıldım! Eve döndükten sonra 2020'ye kadar hep araba ilanlarına baktım. Ailemden defalarca araba almak istediğimi söyledim, izin vermediler. Ucuz, masrafız bir araba olsun istedim. Yok yakıt, yok motor masrafı, yok vergisi deyip geçiştirdiler. Pahalı bir şey istemiyordum. Skoda Favorit, Lada Samara gibi ucuz araba istiyordum. Hep babamın arabasını kullanmak zorunda kaldım. Şehir dışına çıkmaya hep korktum. Ailecek 2 kez tatile gidip dönerken kullanabildim. Haricinde çıkamadım, çıkmak istesem illa babamı yanıma almam gerekti. 2019 yılının ortalarında kabus gibi rüya gördüm. Rüyamda sevgili bulmuşum ve babamın arabasıyla Eskişehir'den İstanbul'a gidiyoruz. İstanbul'a ana yol yerine köy yollarından gidiyorum. Bilecik'in İnhisar ilçesinde jandarma beni çeviriyor. Jandarma arabayı kullanmama izin vermiyor ve arabayı bağlıyor. Ondan sonra hüngür hüngür ağladım. Ta ki geçen yılın başlarında eski çalıştığım üniversitenin saçma sistemi yüzünden arabaya kavuştum. HGS sistemi kurdu ve personelin kendisine ait arabası olması zorunluymuş. Anne-baba arabasına yasak koymuşlar. Mecburen notere gidip, arabayı babamdan devraldım. Başımı yakan polis yüzünden neler yaşadım.
Antalyaya gidiyorum Korkutelinde çevirme var.. Ehliyet ruhsat dedi ehliyet arabayı kullanan eşiminki Diyarbakırdan alınma.. Ne işiniz vardı diye sordu Diyarbakırda.. Eşinin işi için karadaydık dedi.. Bana baktı subaymusiniz dedi evet dedim neden söylemiyorsunuz vakit çalıyorsunuz demez mi...Çeşmeye girişte arama yapıyorlar uzun kuyruk var.. Askeri kimliği gösterdim ne diye gözüme sokuyorsun dedi.. Arkada bekleyen onca insan beklemesin dedim..Ülkede bagaja bakacam dedi. Uste böyle ne yazık ki kültür düzeyinin göstergesi.
Kırmızı ışıkta vincin freni çok geç tuttu tam emniyet müdürlüğünün önünde ki ışıklarda oldu bu olay. Henüz daha diğer araçlar yola çıkmamıştı ve bende vinci zor durdurmuştum. Kenara çekip polis geldiğinde ilk dediği şey şu oldu Gençliğin ölür gençliğini içerden cesedin çıkar dedi 😄 napim fren tutmadı bastım durmadı merhaba 😄
Ne is yapiyorsunuz dedi , Mercedes de calisiyorum. Iyiymis Honda da calissaydiniz daha iyi olurdu dedi. Eski calisma kimligimi cikarttim 😅(Honda) Buyrun iyi yolculuklar dedi 😂
Ben trafikte yaşamadım sokağa çıkma yasağında evdekilerle tartıştım yürüyüş yaptığım sırada polis geldi ceza yazacaktı bende ceza yazmasın diye pubg hesabımı verdim
Giderken aracı durdurdu. Ben sizi az önce çevirmedim mi dedim bende “ evet dedim” hayır dersem çevirir diye düşündüm. Tamam gel bi daha çevircem seni dedi.