Motorlu karavanlarda ÖTV oranı yüzde 220'lerden yüzde 45’e indi. Ucuz tatilin yeni yöntemi olan karavanlardaki ÖTV düzenlemesi ihracatı da etkileyecek gibi görünüyor.
Karavanlarda ÖTV 5 kat düşürüldü. Karavan sahibi olmak ister misiniz?
İşitme engelliyim ve engelli ehliyetim nedeniyle, motokaravan veya çekme karavan kullanıp kullanmayacağım hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim. Bu yüzden alıp kullanma ihtimalim son derece düşük. Engellilere karavan kullanımı izin verilirse, 1950 cc 'den büyük motokaravan almayı kesinlikle düşünmem. Tercihlerimde en küçük Fiat Fiorino Cargo (sürgü kapısız), en büyük 1,6 dCi Renault Trafic (yarım camlı) olurdu. Fiat Fiorino'dan daha küçük bir araca karavan yapma projem var. Maddi imkanım el verirse, dünyanın en küçük ikinci motokaravanına aday Fiat Palio Van olacak. (Dünyanın en küçük motokaravanı Bajaj Qute)
Fiat Fiorino Cargo 1,3 dizel veya 1,4 benzinEn büyük karavan tercihim Renault Trafic 1,6 dCiDünyanın en küçük ikinci karavan adayı Fiat Palio Van 1,2 benzin veya 1,3 dizelBajaj Qute. Youtube'da yayınlanmış bile.
Kısa süre önce bu oranlardaydi, hükumet oraya talep olduğunu görünce manasiz %220 yapti, satışlar bıçak gibi kesildi. Yani jest yapmadılar, hatalarını duzelttiler. Bu orana çıkınca korsan karavan sayısı patladı. Benim uzun zamandır takibimde olan bir hayal. Binek arabami satıp motokaravan, pikap üstü karavan veya çekme karavan arasında kalıyorum. Hepsinin de artıları ve eksileri var. Doğayı ve macerayı seven gezgin yapım var, kisa zamanda gerçekleştireceğim.
bu oran resmen soygunculuk. gerçi % 0 olsada artık zor 0 araç alırız ama konu o değil. o yüzden bizdeki karavanlar hep eski araçlardan bozma oluyor demekki. bu sene biraz merak ettim 50.000 tl'ye kadar buldum ama işte almak nasip olmadı..