Erkekler arabalarıyla hava atar, kızların buna düşeceğini sanarlar ya. Ya da çevreden araba sahibi olmak önemli bir şeymiş gibi dayatırlar ya. Sizce otomobil sahibi olmak bir meziyet mi?
Olay şöyle şimdi Türkiye de ev ve araba sahibi olmak çok önemli malum ülke ekonomisi de çöp olunca değerli oluyor işte hali ile oda insana biraz güç sahibi yapıyor Statü denmez buna ama otorite diyebiliriz otorite sahibi olabilirsiniz mesela burada tofaşk 50bin ₺ Almanyada jip 35bin euro birim olarak her şey aynı bunu da alım gücü üretim gücü diyoruz uzun halın kısası tr serverinde en kötü şeyler bile pahalı o yüzden değer görüyor Almanya da yaşıyor olsaydın araba sadece ulaşım araçı der geçerdin ok Türkiye de araba el ayak dostum
arac , ev, telefon bunlar statü olmayıp insanı temel ıhtıyactır
benım ısım geregı sol elım tel sag elım arac.
ve kısıler yasadıkları ulkede bu tarz alımlara cok daha kolay ulasabılmelı ,
fakat bulundugumuz siyasal islam bataklıgında becerıksız hukumetın politikaları ile maalesef orta avrupadakı andavalın 1000 euro yanı maasının 1/3 ile aldıgı araca benım ulkemdekı genc 80 k vermek zorunda kalıyor ve bu arac ıcın yemeyıp ıcmeyıp 280 ay calısması gerekıyor ıse herkes sapkasını onune koyup dusunmelıdır.
ve ötv bindirimleri ile arac maalesef kı statü simgesi halıne gelmeye baslamaktadır.
fakat 2000 dogumlu ve sonrası sizler oy coklugu ıle bu duzenı degıstırebılırsınız.
Aslında otomobil sahibi olmak değil mesele, o bi varlık meselesi. Maalesef toplumumuz “varlıklı” insana değer veriyor. O yüzden insanlar para kazanıp mala mülke yatırıyor kendine yatırım yapmıyor. He ama mala mülke düşen kadına kanan erkek dangalaktor tabii, her zaman iyinin iyisi vardır. O şekilde yanında olan yeri gelir fazlası olana gider, yeri gelir sendeki eksilince gider.
Eee kız kısmı gezmek, tozmak ister, mekanlara gidip storyler atmak ister arabanın icin de videolar, fotolar çekip ona buna nispet yapmak ister. Ister de ister. Para, ev, kredi kartları, araba, motor önemsiz önemli olan karakter diyen kızlara pek inanmıyorum, samimi gelmiyor.
Evet bizim gibi gelişmemiş ülke insanı için parayla , elindeki TLF la ve arabayla ezikliklerini örtbas etmek istercesinde görgüsüzlük yaparlar, hiç düşünmezlerki gelişmiş ülkelerde veya o arabaları , TLF kafa yorarak üreten ülkelerde arabaınin hiç bir değeri yoktur.. o ülkelerde kültür , dogaya saygın, medeni davranışınla takdir toplarsın..
evet havali bisey cunki arabayi kullanmak saxlamaq 1 adam beslemek gibi bisey aileye bir adamda giriyormus gibi bisey maddi durumun iyi olmali evet havali bisey. bende alicam araba. gunumuzdeki fakir fukaralari kendi karinini doyura bilmiyor araba nasil alacak.
Eskiden bir makale okumuştum. Kadınlar önceden ata binen erkeğe hayranlık duyarken binekler şekil değiştirdikçe kadınların bu davranışı da o yönde değişiyor. Yolda arabayla geçen bir erkeği çoğu kadın izler, erkekler geçen arabanın bütününe bakarken kadınlar direk şöföre yoğunlaşır. Çoğu kadına olayı açmadan sorarsanız önünden geçen arabayı kullanan kişinin tipini kaba taslak tarif edebilir ama araba hakkında çok yorum yapamaz. Okuduğum ve aklıma yatkın gelen bir düşünce.
Evet ve hayır. Ayağını yerden kesen güzel bir aracın varsa ve su andaki piyasaysa baktığında ciddi bir sermayedir. Ama aynı zamanda sahip olduğun araba ile yaşam tarzın birbirine uymalı. Bazı Kızların bu konuda zaafı olduğu gibi erkelerin de gereksiz bir özgüveni olduğu doğrudur.
Bazı kızlar var tofaşa bile biniyor, çıtayı o kadar küçültmüşler. G. ötünü koyacak yer arıyor millet. Daha geçende gördüm saksı gibi oturmuş çocuğun yanına habire kendini gezdirtiyor. Önceden tofaşa araba denmezdi, binene gariban denirdi, şimdi p. iç deniyor tofaş binene.
Her araba değil ama bazı arabalar statü göstergesi olur. Mesela Tofaş kekoluğun, Audi ağırbaşlı, efendi birinin, Mercedes zenginliğini gözğne gözüne sokanın, BMW genç orta-üst gelir düzeyinin, porsche baba parası yiyenin statüsünü gösterir bencd.
Elbette bir statü göstergesidir ama ayağını yorganına göre uzatmak şartı ile.. Lüks arabanın da bir o kadar giderlrei var. Yoksa en fazla 2 yıl şekil yaparsın, sonra arabayı satmak durumunda kalırsın..
Arabanın olması iyi bir şey ama olmasa da olur. Önemli ama o kadar çok önemli bir şey değil. Araban yoksa da taksi var, otobüsler var. Şimdiki devirde büyük masraf
en düşük sıfır arabanın 200.000 ₺ olduğu şu günlerde, bence meziyet. her babayiğidin maçası araba almaya yetmez. 50.000 liraya 20 yaşından genç araba alamıyorsun.
Bu ülke de asla araba sahibi olmak istemememle birlikte son zamanlar da kızların araba meraklısı olduğuna kesin bir şekilde emin oldum tabii hepsi için geçerli değildir muhakkak. Cevap olarak; toplu taşımanın özel araçtan daha avantajlı olduğunu düşünüyorum :))
Kişiden kişiye değişir. Ben ihtiyaç için araba sahibiyim. Köye, tatile, pikniğe, işe gidip dönerken arabayı tercih ediyorum. Arabasız ulaşım benim için eziyet. Sadece şehir içinde kullanmıyorum.
Bi adam var iş için gelmişti adam baya zengin normal dolmuşla geldi sıfır ego Millet araban mersedesse saygı duyuyor adam geldi öyle kimse aya kalmadı projeyi de geri çevirdiler lüsk arabayla gelmedi diye evet millet paraya bakıyor araban varsa saygıda var
Araba bağımlılığı kötü yav bu zamanda da zaten kolay alınan bir şey değil. Arabam olsa da keyfi pek sürmem işten güçten zaten bir hafta sonumuz var onda da yatış araba eksik kalsın 😂
Günümüzde araç herkeste var hemen hemen. Lüks değil ki bu dediğinn olsun. Sadece marka farki ile de bu söylenemez...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Cok basit sadece bmw var diye onlarca kiz geldi bana verdi. Yetermi. Tipsizin tekiyim ben kiz olsam kendime vermem. Kiz, paraya, arabaya kariyere duser. Kizin tek derdi luks yasamaktir. Yuz kizin iyi dinle yuz kizin bini böyle.
Selam olsun sana ön yargılar kraliçesi 👋 Gayet lüks arabam var ancak trafiğe kalmamak için haftanın belli günleri metrobüs kullanıyorum ofisime gitmek için. Vee kesinlikle araç meziyet değildir