Arabayı park etmek bir nev'i bir zanaattir. Bazısı tek seferde parka girer. Bazısı uğraşıp durur.
Bazı (gıcık olduğum kesim) de suçluluk hissetmeden yamuk girer parka. Egri durur, iki araba yerini işgal eder. Çıkışım kolay olsun diye ben hep geri geri park ederim. Ya sen?
Park yerimin büyüklüğüne göre değişiyor. Çok geniş park yerinde bazen direkt girerim, bazen geri geri park ederim. Çoğunlukla geri geri park ediyorum. Görseldeki otoparklarda genellikle direkt giriyorum. Girişlerde geri manevra yapması bazen zor geliyor, üşeniyorum. Bu aralar arabamın direksiyon kutusu değişti diye, otobüs gibi geniş açıdan döner oldum. Bu geniş açılı dönüşlerim nedeniyle çok fazla manevra yapmaya mecbur kaldım. Dar yerlerde 6 kat manevra yapıyorum.
Her türlü parkederim parkettiğim yerden de çıkarım. Parkedicem diye trafiği birbirine katmam (cadde üzerinde) tırın geçeceği kadar büyük yollarda iki saat araba geçer mi diye uğraşmam 2 saniye de geçerim. Ama en önemli ayna ve sinyali kullanmak, ayna ve sinyali kullanmayanlara ağır sövüyorum. Ani fren yapanlar da dahil
4 senedir araba kullanıyorum. Her zaman gittiğim yerlerde doğru düzgün park etmeye dikkat ederim. Genelde tek seferde girerim. Önümdeki arkamdaki arabayla mesafeme bakarım. Gidip saçma sapan millete yer bırakmadan park etmem.. Küfür yemenin anlamı yok :D
Kaldırıma paralel park ederken geri geri daha kolaydır. Park yerine dikine girilecekse de, geri geri çıkmak için yeterli alan varsa düz parkederim, yeterli alan yoksa çıkmak kolay olsun diye geri geri parkederim.
Etraf araç doluysa geri uğraşmadan direk park ediniz. Araç park edilen yerin etrafının çıkışta boş olacağını tahmin ediyorsanız direk park edebilirsiniz böylece geri çıkışta zorlanmazsınız.
Daha önce resmi araç kullanıyordum makam şoförlüğü yaptım. Tek çıkışlı park yerlerine geri geri park etme kuralı vardı. Herhangi bir tehlike anında direk çıkılsın diye geri geri park edilmesi gerekiyordu ordan alışkanlık kaldı.
Geçen park ederken arada 10 metre mesafe vardı ne zaman çıkacaksanız diyen sen miydin yoksa 😁 önde arkada toplam 10 metre mesafe vardı kadın çıkmak için benim gelmemi beklemiş