Engelli yolcu sensörlü otobüs geliştirirdim. Tekerlekli sandalyeli veya pazar arabalı yolcu araca binip inerken, sistem sürücünün gaza basmasını engelleyecek. Araç sensöre bağlı otomatikman kendi frene basacak ve tek milim hareket etmeyecek. Yolcunun inişi ve binişinden hemen önce, engelli kapısındaki rampa otomatik olarak dışarıya açılacak. (Normalde sürücü veya diğer yolcular tarafından müdahale edilerek açılıp kapanıyor.) Yolcu binişini veya inişini tamamladıktan hemen sonra, rampa kendiliğinden kalkıp yerine girecek. Bu sistemle sabırsız sürücülere izin yok! (Yıllar önce duyduğum bir haberde, Bursa'da engelli yolcu ile otobüs sürücüsü kavga etmişti ve bu sistemi bu olaydan esinledim.)
Ben kesinlikle tavan üstünde arkadan selektör yapılınca otomatik ortaya çıkan bir uzun far isterdim gadası. Ne zaman birini sollamaya çıksam arkadan selektör atan atana oluyor. Zaten para olsa Şahin'e binmem. Şeytan diyor tak tavana seyyar uzun arkadan selektör yapılınca uzunları daya adamın gözü kör olsun.
Sürücünün cep telefonunu çağrı dışında kullanmasını engelleyen bir sistem koymak isterdim, elinde telefonla emaneten araba kullananlar engellensin diye