Kapalı garaja girmeye çalışırken sağ ön kapının orayı hafif bir göçertmiş bulundum. Ailemin bir tepkisi olmaz ama ben kendim çok fazla içsellestirdim. Bir daha araba kullanmak istemiyorum. Sizde durumlar neydi?
İlk araba kazasını yaptım. İlk kazanız nasıldı, aileniz ne tepki verdi?
2017 yılında ailecek köye mevlide gidiyorduk. Yokuş aşağı hızlanan arabamın, virajda arkasının savrulması yüzünden kontrolümü kaybettim ve ani frenle sol üst köşedeki noktaya vurdum. Bölgede yağmur dineli en az 20 dakika gibi olmuştu. Babam az kızdı. Tamiratında tek kurtardığım kaput idi. Ucundan bükülmüş, düzeltip üstüne boya çekmişler. Tüm masraflar 2500 TL tuttu.
Öncelikle çok geçmiş olsun, Allah bir daha bu tip durumlar vermesin inşaAllah...
Zamanında çok az miktar bir bütçe vardı, ben de niyetlendim bir araç sahibi oldum. Daha bismillah, birkaç gün sonraki yola çıkışta, kendini bilmez ve tamamen hatalı bir tır şöförü altına aldı beni. İndim, kaçtı... Herkes şokta. Derken, tüm dünya üzerime geldi, bir daha binmem dedim... Sattık o arabayı acilen yaptırıp. Sonra hidrolik direksiyonlu biraz daha modelli bir şey aldık. Öğrendik, aştık her şeyi elhamdülillah. Sonra yine birkaç kaza oldu, neden olmasın? İnsanlık hali.
Lütfen kalbinizde içselleştirmeyin, bakın ne güzel, aileniz destekçi. Elhamdülillah, siz müsterih olun, yaptırın ve kullanın arabayı. İnşaAllah bir daha asla böyle bir şey olmaz ama olursa da her şey insanlar içindir, bir hanımın araç kullanması kadar güzel bir şey yok trafikte, bundan vazgeçmeyin.
@özge08 estağfurullah, soruyu görünce yaşamış olduğu üzüntüyü hissettim de ortak olmak istedim. Konu biraz mahrem olunca da, yani özel, gizliden yazdım :))) Pek gizliden yazmazdim, teşekkür ediyorum ilginize🍃
Geçmiş olsun Olur öyle şeyler İmama kızıp camiye gitmemezlik olmaz Sürmeye devam Hizliydim yol çalışması varmış yagmurluydu yol kapalı tabelasını çarpmadan elli metre önce farkettim :))) Ama kizmadim küsmedim Kaza yapınca da öğrenir insan Böyle böyle olacak Kimse doğduğunda şoför degildi
Kızmadım ama bir miktar küstüm:) araba kullanmayı bırakmadım aksine daha fazla kullanıyorum. Büyük arabayla dar garaja girmeye çalışmayacakmışsın en azindan şimdilik :)
Öncelikle geçmiş olsun.. Bu kaza sayılmaz aslında bence. Basit şekilde de tamir edilir. Bi de o bölgeyi temizlersin geçer. Benim ilk kazam otobanda düz yolda eşimle giderken yol ayrımına geldik. Eşime "burdan mı gidelim ileriki girişten mi girelim" dedim "sen bilirsin" dedi. Aynadan baktım sağ tarafa kimse yok sinyali verdim tam döndüm. Bi anda kocaman bir far çaprazdan vamdan içeri girdi ve cam eşimin yüzüne patladı. Metrelerce sürüklendik. İndik ve uçak yakıtı taşıyan bir tanker. Allah tan patlamadık... araba pert oldu
Benim kazam daha büyüktü. Çevreyolunda kaza yaptım, bir minibüse çarptım ve tamamen benim hatamdı. Arabamda çamurlık, far, tampon değişti. Aylarca araba serviste kaldı. Ben de çok strese girmiştim, sonra geçti gitti.
Ilk araba kazam 1 sene oldu sol taraftan son hızla gelen kırmızı clio idi baya sert çarpmıştı benle dayimin tafaına birsey olmadi yengem şoka girmişti...
Yok çok yavaş şekilde çarptım fakat kapıya sıkıştı baya göçme durumu o yüzden. Ruhsal olarak minik bir yaralanma ama hallettik onu ailem gerçekten destekçim
Tekrardan geçmiş olsun. Kaza yaptınız diye araba kullanmayı asla bırakmayın. Aileniz destekçi daha çabuk atlatırsınız. Ne kadar dikkatli olursanız olun kaza olmuş. Kendinizi suçlu vs hissetmeyin.
Hallettik arabayı :) korkup bırakmayayım diye artık daha çok araba kullanmaya teşvik ediyorlar :D kullanıyorum yine sorun yok sadece bir daha uzun süre garaja girmeye çalışmam:)
Ali Türkşen'in Asla Vazgeçme Asla kitabında yanlış hatırlamıyorsam anlatıyordu. Yamaç paraşütü veya paraşüt ile inişlerde korkanlar için hemen tekrardan yapıyorlarmış ki fobi olmasın diye. Aileniz çok iyi düşünmüş sizi teşvik ederek fobi oluşmasını engelliyorlar.
17li, kanın en deli aktığı yaşlardı.. Tabi hala motor sporları ve hız tutkusu devam ediyor lakin sokaklarda ve bedelini hayatlarla ödemekten ziyade daha farklı yöntemlerle bu tutkuyu yaşıyorum. TEşekkürler, sizede geçmiş olsun.
Ufak bir kaza yapmıştım ilk kaza yapinca Biraz etkisi oluyor ama sonuçta cana geleceğine mala gelsin diyebiliriz biraz daha dikkat edersen park ederken gereksiz bir kaza olmuş dikkatsizlik sadece.
2012 de sıfır aldığım arabamı gözüm gibi bakardım en ufak bir çizikde aklım giderdi sonra 2013 de fsm köprüsünde tır çarpdı sol arkayı parçaladı ve çok sakin bir şekilde davrandım ama şöför korkudan aşşaya inmedi onu döveceğimi zannetti sonra anlaştık sorun kalmadı bende daha umursamadım herşey olabilir ailemde bişey diyemez çünkü kendi paramla aldım herşey imi bu zamana kadar
Kaza olarak bakmadım acemilik yüzünden park sırasında sürtme olarak düşündüm. Ailem eve gelene kadar da kendi düşüncemden çıldırmamak adına burayla paylaşmak istedim. Birileriyle paylaşmak iyi geldi sadece :)
Ehliyetimi 18 yaşımda aldım şu an 23 yaşındayım 2 yıldır trafikteyim çok şükür hiç kazam olmadı bir kaç defa kaldırıma çarptım bide geri gelirken bir kaç defa hafifçe vurmuşumdur arabayı.
İnsanların keşke hevesini kırmasanız ama o kadar güzel yorumlar geldi ki böyle bir kaç yorumu görmezden gelebiliyorum. Araba kullanmayı biliyorum. Şuanda kullandığım araç büyük ve dar garaj tecrübem yoktu. Tecrübesizlik, acemilik farklı bir şey. Ama siz bunu da anlamayacaksınız boşverin.