Ben 2 sene önce satın aldığım arabadan şu an misli misli fazlaya satabiliyorum ama inanın satmaya kalksam asla sevinmem.. Bu kadar rezil bir fiyat sistemi olamaz.
Türkiye'deki araba fiyatları hakkında düşüncelerin neler?
Hasarlı arabalar bile 30 binden başlıyor. Ekonomi rezil halde sefalet içindeyiz. Zengin çok zengin fakir iyice fakirleşti. Allah veriyor belayı zaten devam etsinler hak yemeye bu beddualar elbet birine tutuyor. Doğa parkı yapmış onu reklam ediyor banane senin doğa parkından ortalığı sel götürüyor. Yapılandırma yapma Deren’in içinde şehir kur sonra vır vır konuş sahi bunlar Ne işe yarıyorlar gariban vatandaşa inanın bir faydaları yok. İnsanlar arabasını kurtarmak için selde öldü demek ki o kadar zor kazanıyor canını bile hiçe saydı çok acı görüntüler.
Devletin fırsatçılığından ve halkını yağmalamaktan başka hiç bir şey değil Türkiye’nin araba piyasası. Araba almayı kolaylaştıracağına dahada zorlaştırıyor her geçen gün. İnsanlar araba hayali kuramaz hale geldi. Yazık değil mi gencimize? Çalışanlarımıza? Araba artık temel ihtiyaç haline gelmişken devlet nasıl el atmaz bu konuya? Ne zaman kendi kasasını doldurmak yerine halkın ihtiyaçlarını giderecek? Yazık güzel ülkeme ya !
Gçen hafta bir fransız kanalında bir ikinci el araba belgeseli izledim. Yıl 2013 ve 2005 model bir Audi A8 L quattro araba alıyorlar. Bu arabanın 2005 yılındaki sıfır km fiyatı 80.000 euro ve 8 yaşında satş fiyatı 12.000 euro Bu 2005 model arabanın bugün Türkiye’deki satıl fiyatı bile 20-25.000 euro. Benim 2011 model ford fiesta arabam bile bugün 120.00 tl yani 12.000 euro Böyle rezil bir ekonomi olmaz.
Ardkadaşlar neden şaşırıyorsunuz ki, araba en bariz olanı sanki evlerin fiyatları çok mu mantıklı, yahu geçtim, buzdolabı poşeti olmuş kaç lira, yani artık şu fiyata şaşırmayı bırakın, bir ülke bu yüzyılda bu şekilde krize giriyor zaten, kriz dediğiniz şey zaten bu.
Her seyde olduğu gibi rezalet fiyatlar. Ikinci elin 0dan pahali olduğu baska bir ülke goremezsiniz dunyada. Dis ulkelere bakıyorum adam 3000 birime 2005 araba alabiliyor. Biz 3000e telefon zor buluyoruz. 1l süt 75 kra denk geliyor birim olarak. Biz 4-5 lira veriyoruz. Kriz var ama kimse bunu kabul etmek istemiyor hâlâ disarda boomer takimi telefonunu cikarsana bi diyor.🙄 Gelecek secimde sebeke suyuna antidepresan karistiracak kisi oyumu alır 🤝
allah belasını versin böyle sistemin lan arabayı bırak yurtdışında orjinal ayakkabı alınan fiyatın birimine karşılık türkiyede çakmasını bulamıyoruz çakması bile 2 günlük maaş yapıyor en az tr de ama yurtdışında orjinali 1 günlük maaşla alabiliyorlar siz hala araba diyorsunuz
3 yıl önce 33,500 TL’ye aldığım 2005 model Audi A3 aynı temizlikte şu anda 150 bin TL’den aşağı veren yok :D
O arabayı de ben 35’e satmıştım tekrardan. Aynı şekilde bu sene a6 aldım satmaya kalksak evle takasa girer, çok saçma ama öyle. Keşke herşey düşse, ülke nefes alsa da arabamın 5 kuruş değeri kalmasa.
Var tabi olmaz mı sözümüz geçenlerde avrupadan gelen bş gurbetçiyle sohbet ediyoruz bana tutmuş buranın kıymetini bilin biz orda çok perişanız diyor bak bak olaya bak bana konuştuğu lafa bak Bindiği araba Türkiye fiyatıyla en az 500 bin Orda oturduğu ev kendisine ait Çalışmasa bile sigortalı yaşam kalitesi benden çok çok yüksek bana değerini bilin diyor ulan sökük madem çok seviyor burayı buranın yönetimini çık gel o zman orası çok zorsa dürzü nedemogoji yapıyorsun bana
Fiyat sistemi değil ekonomi oluyor o enflasyon sebebiyle fiyatlar hep değişiyor yıllar önceki fiyatların hala geçerli olduğu ülkeler var bizde dünkü fiyatı bir daha göremiyorsun