Merhaba,
Bildiğim kadarıyla Keko kelimesi kürtçe de büyük birine kullanılan abi , ağa anlamında bir tabir. Yanlışsam düzeltin lütfen ama zamanla alay konusunda kullandığımız tabirle aslında uyuşmayan bir tabir.
Gelelim sorunun cevabına;
Ben konuya farklı bir açıdan bakarak şöyle yorumlayacağım.
Bildiğiniz üzere 2019 yılında ülkemizde 'ÖNCE YAYA'' kampanyası başladı ve kamu spotları başta olmak üzere tüm yaya geçitlerinde 3D yaya geçidi çizgisi dahil olmak üzere bir çok uyarılar yazıldı, çizildi vs.
3D Yaya geçidi
Peki sonuç ne oldu dersiniz?
Dilerseniz sonuca gelmeden önce o günlerdeki ve halen arkasında durduğum fikrimi paylaşayım izninizle.
Yaya geçitlerine varmadan uygun uzaklıklarda ( artık 50 metre mi olur 25 metre mi bilemem ) hani okul önlerinde yıllar öncesinde yapılan ve maalesef bir çokları sonradan sökülen betondan yapılan tümseklerden yapılmasını diledim.
Çünkü her şeyden önce bir yaya olarak, araçların bir çoğunun bana durup yol vermediğini ve en iyi yollardan biri olan balkonum veya caddeye bakan pencerem 'den ne her gün defalarca ne kadar haklı olduğumu görmek ve bu durumun maalesef değişmeyeceğini bilmek içler acısı.
Yol kasisi
Peki o tümsekler bir çözüm olacak mıydı?
En az beş yıl sökülmeden uygulama standart hale gelse kazanılacak ayak refleks hareketine ve istatiksel olarak çıkacak sonuçlarca mutlaka işe yarar hale gelecekti.
Peki bu kadar detaylıca bunu anlatmamın konu başlığıyla ne ilgisi var dediğinizi duyar gibiyim.
Arkadaşlar henüz bir kaç hafta önce araba sürerken story çeken bir sürücü canlı yayında yaya'yı ezmişti hatırlarsanız.
Yani bunun kadın sürücü veya erkek sürücü olmasıyla değil;
Önce kendine saygıyla ilgisi var.
Şöyle bir düşünüp çevreme baktığımda kullanılan araç ortalama fiyatları 100.000 tl ve üstü durumda ve bir çoğunu gözlemlediğimde araç içi yapılan telefon konuşmalarında kulaklık, araç kiti hoparlör kullanılmadığını fark ettim.
Aklıma Cem YILMAZ esprisi geldi şimdi ama gülmeyelim ağlanacak halimize artık.
Ve bir çoğumuzun gitmese de duyduğu o bazı ' yurt dışı ülkelerinde yaya geçitlerinde yaşanan saygıyı, kendi ülkemizde de hayata geçirelim lütfen.
Ve bunu öncelikli olarak araç kullanan bizler, kendimizden başlatalım ki zamanla alışkanlık haline getirebilelim.
Ve son olarak küçük bir hatırlatma..
Araçlarımızda var olan dörtlü sinyal düğmesi arkadan ve karşıdan gelenlere kullanılması için bir erken uyarı aracıdır unutmayalım.
Yani yaya geçidinde yol verirken son saniye de açılacak bir sistem değildir.
Yaya geçidinde dörtlü flaşör ne zaman verilir
Okuyan herkese şimdiden teşekkürler :)10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılVurdum duymaz biri olduğunu düşünürüm. Araç sürerken gözümüz her zaman yolda olmalı. Story çektin birine çarptın sakat kaldı veya öldü ne olacak? O kişinin hayatı gitmiş artık senin 30-60 saniyelik zevkin için. Amma abarttın diyenler olabilir fakat trafik kazalarının çoğu zaten dikkatsizlikten geliyor. Başkalarının hayatını riske atmayacak bir yerde istediğin kadar çek fakat yolda arça sürerken asla hayvan çıkabilir aniden, çocuk fırlar yola, başkasına çarpılabilir, kaza olmuştur o esnada birine çarpılır vb. İstediğin yolda sür arabayı farketmez isterse kimse yokmuş gibi gözüKSün. Dünya da karşımıza ne çıkar bilemeyiz yol boş sanarız ama belki bizden önce başka bir olay olmuştur yolda insanlar vardır. O yüzden önce hayatımızı ve başka hayatları riske atmamak gerekir. Story çekmesen ölmezsiniz ama araç sürerken yola bakarsanız olası trafik kazalarının önüne geçebilirsiniz.
00 Yorumla
Öyle düşünmüyorum ama yapılmasına karşıyım bunun gibi şeylerin. Saniyelik bir dikkatsizlik geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabiliyor. Bilinçli bir şoför olmak gerekiyor. Araba kullanan bir kişi değil telefon dikkat dağıtacak ne var ise etrafından uzaklaştırması ve tek dikkatini trafiğe vermesi gerekiyor. Bunun ağır sonuçlarını yaşayan etrafımda insanlar oldu. Gencecik bir kişi hayatını kaybetti. Üstelik sadece kendi hayatımız için değil trafikteki diğer insanların sorumluluğu da üzerimizde. Böyle bir sorumluluğun yükünü üzerinde hisseden hiç kimse bu tür davranışlar içine girmez. Bilinçlenmek ve bilinçlendirmek lazım.
10 Yorumla
Çekebilir kekoluk bu değil. Kekoluk oturmasını kalkmasını bilmeyen, nerde ne konuşmasını bilmeyen, yemek yemeyi bilmeyen, üslupsuz, omurgasız, ot insanlara denir. Bak erkek kadın bile demiyorum insana direkt.
41 Yorumla- +1 yıl
Adamsın demi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
Siz 5 liralık rujunuzu sürerken story cekiyorsunuz biz benzinin 8 lira olduğu ülkede yarım milyonluk arabayla.. Bazıları hastalık kabul ediyorum fakat yolda giderken müzik dinlemeyi ve bunu paylaşmayı yanlış bulmuyorum.
10 Yorumla
+1 yılBence alaksı yok kim ne isterse onu yapmalı :)
00 Yorumla
+1 yılKadını da erkeği de kanserdir. İllettir. Arkadaş tamam güzel bir yol gördün çekersin ama sağıra bağırır gibi şarkılar açıp da mal mal şeyleri çekmezsin. Görgüsüzlük bu ülkenin en büyük hastalığı
32 Yorumla- +1 yıl
Yemin ederim nokta atış.
- +1 yıl
Hacı bigün arkadaşın arabasına bindik yanımızda bir de kız arkadaşımız var. Bir şarkı açtılar, şarkı zaten boş beleş şarkı, birde son ses. Lan o sesten hem başım ağrıdı hem kendi iç sesimi duyamıyorum. Kız arkadan uzandı öne story çekiyor İstanbul trafiğinde. Rezillik resmen ya. İyice kinlenmişim hee :D biraz sinirimi attım D:
Şu twitter kullananların kendini aydın, entelllektüel sanmasına bitiyorum.
Kendilerinin yapıp vazgeçtiği veya yapmadığı şeyi başkası yapınca hemen bi yaftalama.
Dipnot: Eminim kızın arabası yok. Olsaydı o da çekerdi gkgkam00 Yorumlaİsteyen istediğini yapar adamın arabası var hava atıyor.
Kıskanmayın bu kadar birde elit havalarından laf atması kolay oluyor tabi.
Gerçi benim de sıkça yaptığım şeydir ahahah😀😀😀10 Yorumlaİnsanların yapmaktan keyif aldığı şeyler kimseyi ilgilendirmez. Adam araba sürerken şarkı hikayesi paylaşmak istiyorsa paylaşır çünkü paylaştığı profil kendisine aittir. Senin hoşuna gitmiyorsa izlemezsin, hikayesini gizlersin. Görmek istemediğini görmezsin bu kadar basit. Ülkede çok bilmiş asalaklar fazla olduğu için elalemin adı keko oluyor.
10 YorumlaTamamen hava atmaya çalışma görgüsüzlük saçma geliyor bana ne gerek var böyle bir şeye araba kullanıyorsan bizene dimi?
20 Yorumla
+1 yılKeko olsa ne yazar eleştirsen ne yaZar ki hepiniz lanetleseniz bile o erkeklerin sağ koltuklarında oturanlar yine sizsiniz arabası olan hiçbir erkeğin sağ koltuğunu boş görmedim
00 YorumlaGenelde arabası olmayan erkek itemidir. Yakın öevreisnin 10 dk kullanmaları için verdikleir araçta 50 ayrı story çekip evinin duvarına asacak kadar görgüsüzlerdir
00 Yorumla
+1 yılHayatında ilk defa araba görmüş gibi davranan erkek tipidir. Niyetlerini bilmeden yargılamak istemem fakat görgüsüzce bir davranış olduğunu düşünüyorum..
00 Yorumla
+1 yılBu mantıkla düşünülürse yaptığımız her paylaşım kekoluk olur. Burda belirleyici nokta, kıvamdır. Dozunu iyi ayarladığın sürece kekoluk olmaz.
10 Yorumla- Arabalar konusunda 463 cevap paylaştı.
+1 yılKoldaki saat ya da araç logosu görünüyorsa ağır bi kekoluk var dmektir
40 Yorumla
+1 yılAynanın önüne geçip kendini şekilden şekile sokup fotoğraf çekmeye çalışmakta kekoluk o zaman.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayatını birilerine gösterme çabasında olan herkes bana cok itici geliyo. Zaten instagramı aktif kullanan erkekle işim olmaz, ben kullanmıyorum, önem vermiyorum, boş geliyo
20 Yorumla
+1 yılTamam bi ara baya akımdı hepimiz yaptık eğlendik ama bitti. Ama bitti. Bitti lütfen artık yapmayın evet kekocaaaa
00 YorumlaAlakasız bir konu bence
Kendim için söylüyorum ara sıra yapıyorum ama sık yapanları da yadırgamıyorum00 Yorumla- Arabalar konusunda 331 cevap paylaştı.
s +1 yılGerçekten araba sürerken story atmak aşırı eğlenceli😂 ama millet keko demesin diye video çekip çekip siliyorum sonra
00 Yorumla Bir erkeğin arabası ilk aşkıdır, çok değer verdiğimiz ve hayatımızın bir parçası olduğu için atanımız da var, keko gibi 7/24 atanımız da
00 YorumlaBen kendim de çeker atarım bunun kekoluk ile alakası yok ama bazıları hız yapıyorum gibi tribe giriyorlar onlar bayağı Komik geliyor bana
00 YorumlaValla arada bizde çekiyoruz. Son ses oyun havası açtığımız bile oluyor ama daha paylaşmak nasip olmadı. Evli olan arkadaşlara atıyoruz.
00 Yorumla- Arabalar konusunda 424 cevap paylaştı.
+1 yılBen de çekiyorum 😂 sonra bunu başkası çekip hikaye yapsa ne düşünürdün diyorum ve paylaşmaktan vazgeçiyorum 😂😂
01 Yorumla- +1 yıl
Benden kaç kişi aldı öyle video
kendini ön plana çıkaracak bir özelliği olmayınca malıyla öne çıkmak istiyor napsın
10 Yorumla
+1 yılKekoluk, görgüsüzlük, hava atma çabası, marka göstermeye çalışma vs vs nerden bakarsan bak kötü :D
10 YorumlaÇıplak vucudu tezgah a koyup story çeken kadın ile aynı dır
10 Yorumla
+1 yılSadece erkekler değil ki kadınlarda yapıyor bunu. Ve evet kekoluk. Müziği son ses açmakta öyle.
10 Yorumlaabartıp her her gün deli dana gibi çekenler evet bazıları b*k'unu çıkarıyo
10 Yorumla
+1 yılçok garip insanlar nedenini anlamıyorum, sorsa kendiside bilmez enteresan
10 Yorumla
+1 yılBir şekilde arabası olduğunu ve bunu göstermekten zevk aldığını düşündüren bir şey. Kim neyden zevk alıyorsa başkasına zarar germeden yapsın. İstemeyen izlemez.
00 Yorumla
+1 yılSaçma sapan isler yapan çoğu kisiler keko hepsinin götü sarımsak kokuyor
00 Yorumla
+1 yılevet biraz keko hayatında hiçbir hobisi uğraşı olmayan insanlar genelde yapıyor bunu
00 Yorumla
+1 yılÖküzün önde gidenleri Ondan sonra çok yiyor arkadan görüyor musun yine
00 Yorumla
+1 yılKeko mu bilmem de bunu bi kere yapınca hep yapıyosun 😂
00 YorumlaAraba sürerken ya da herhangi birşey yaparken hava atani hiç sevmem
00 YorumlaKişiye göre
Kızlarin yaptıkları ne diyecemde konuşmaya gerek yok00 Yorumla
+1 yılNe alaka aw isteyen istediğini atar ki güzel oluyor (ben hic atmadim ama güzel görünüyor hsjsk)
00 YorumlaYıllardır araba sürerim hiç öyle bir alışkanlık edinmedim
00 Yorumla
+1 yılÇekici gayet, üst model bir araba ise de daha çekici
00 Yorumla
+1 yılBir tane atarsın anlarım da her Allah'ın gunu de atılmaz ya
00 YorumlaNe alaka altında Bentley, Rolls Royce, Ferrari veya Lamborghini olsa sen çekmezmisin?
00 Yorumla
+1 yılArabanın modeline göre değişir. Ferrari ile atılan storye gık çıkarmam. 🤣🤣😎
00 Yorumla
+1 yılbende makas atarken video çekiyorum ama henüz paylaşmadım egm sıkıntı eskiden paylaşıyordum
02 Yorumla- +1 yıl
Plakanımı görüyolar videoda dostum 😂
- +1 yıl
@conqueror99 egm youtubeden videoyu görsün seni rahat bulur
- Arabalar konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yıl5 senedir kendi şahsi arabalarım oldu hala da var ve hayatımda sadece bir defa çektim o kadar
02 Yorumla- +1 yıl
Bana mı maşaallah yoksa yeğenime mi😂
Kadın erkek farketmez böyle stori çekiyorsan vizyonsuz bir malsın
00 Yorumla
+1 yılEvet görmemiş kekolar arabam var kızlar bakın demek istiyorlar
00 Yorumla
+1 yılBazıları bana öyle gelir. Ve bazılarıda fazlaca ses açıp, arabayı yamuk sürmesi, renkli ışıklar yapmaları benim hoşuma gitmiyor. Ama tabi kendilerin tercihi... Yeterki etraftakileri rahatsız etmesinler.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılben se çekiyorum ama bir tane önümde manzara varsa ya da o an güzel bi şarki caliyorsa ne yani kekomuyum
00 YorumlaAyrı bir görgüsüzlük boşvermişlik ego yapma tribinde olan insanlar olarak görüyorum. Arabayı sürerken çekilen video zaten insanlık suçundan başka birşey değil.
10 YorumlaBu nasıl görüş verirsin bilinmez kadınlarda ise şişmiş balona benzer
00 YorumlaNe alaka. Sen denize gidiyorsun guzel biryerde yemek yiyorsun manzarali biyerdesin vs vs bunlar ne olacak peki herkes istedigini yapabilir bence hosuna gider izlersin gitnez izlemessin
00 YorumlaDünyanın en saçma şeylerinden biri araba sürerken direksiyonu çekip atmak. Bu bir kekoluk göstergesi mi bilemem ama çok komik ve itici göründüğü kesin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılarabanın tozunu attıran erkekler asla story çekmez, story çekenler genelde sonradan görme kekodur
00 Yorumlabende keko diyorum ama istemsiz bişe sanırım arkadaşım bi kere yanımda story paylaşıyodu uzun yol arabayı ben aldım bi anda elimde telefon :D etkisi altına alıyo
00 Yorumla
+1 yılKimse kızmasın ama bana saçma geliyor kime ne kanıtlıcaksın Allah daha iyilerine binmeyi nasip etsin çocukca
10 Yorumla
+1 yılKeko mu hayır canım ne alakası var. Onlar demek istiyorlar ki:
' bebeğim arabam var istersen gezebilirik.'😂😂😂16 Yorumla- +1 yıl
Evet öyle gibi oluyor gerçekten 😂 ama arabası olması iyi bir şey insanın
- +1 yıl
Biz fakirlerde kazanıp biriktirip alırız ya napalim 😂😂
- +1 yıl
Tabi ki her zaman 😏
Değil fakat bu sadece Erkeklere yönelik değil çünkü Kızlarda yapıyor bunu, biraz Hava atmak içinde olabilir bilemiyorum
00 YorumlaKadınlar daha çok tapıyor bunu onlar da mı keko oluyor ayrıca hiç sevmem araba sürerken story çekmeyi
00 Yorumla
+1 yılValla hiç sürerken çekmedim çünkü ehliyetim yok :p neyse ama arabada son ses müzikle story çekmek hawli 😎
00 YorumlaYani şöyle ki evet haftada ki atmak vs kekoluk değıl Fakat her saniye atan insan kekodur
10 Yorumla
+1 yıl20 lira verdiğin kahveye story atıyorsunn, arabaya 200 bin lira veriyoruz. Bu mu kekoluk
11 Yorumla- +1 yıl
Bence 200bin lira verip almada sorun yok ama hani bazıları aşırı yüksek ses açıp sonra arabayı bi o yana bi buyana sürünce ben öyle düşünüyorum. Büyük kazalarada yol açabilir.
Sosyal medyadan anladığım tek şey şu ki az ilgilenen insan kaliteli oluyor
00 Yorumla- Devamını Gör (98)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne