Çok çabuk soyuluyor ama bir kaplamaya 4-5 bin TL vermek yerine kutusu 30 liradan 6-7 tane sprey boya alır boyarım daha iyi.. Eski model zaten.. Fakiriz ama malak değiliz :D Hangi renk önerirsiniz?
Aracım BMW 3 serisi 2001 model.Temsili Fotoğraf
Sprey boyayla arabamı boyayacağım, hangi rengi önerirsiniz?
Kardeşim 10 kutu al 300 TL boya sonra bakınca kendin de beğenmeyeceksin bu gün işin ehli adam 4000 TL fiyat verir sen boyayınca o boyayı söküp tekrar boyamak içinn5500 ister. Yap ki ekonomi canlansın. Senin gibiler ihtiyaç çok
Dalga mı geçiyorsun kardeşim Sprey ile komple boyayacağın arabanın boyası dalgalı ve kötü durur. 6-7 kutu sprey boya ile koca arabanın ancak 2 parçasını boyarsın
Sadece boya ile bitmiyor iş
Üzerindeki boyayı zımpara ile çıkarıp Pürüzlü yerlere tekrar macun çekip zımpara atman lazım Sonra üzerine 1-2 kat astar boya atman lazim astarın üzerine en az 2-3 kat boya attıktan sonra onun üzerinede en az bir kat vernik atman lazım
Bu dediklerim dışında arabanı boyamaya kalkarsan ilk yıkamada bütün boyanın çıktığını görürsün
Sana 20-25 kutu sprey boya 15 kutu sprey vernik 10-15 kutu astar Sulu zımpara macun
lazım
Sanayide bir ustaya bile aracini boyatsan sadece malzeme parası 2-2,5 bin tutar
İlla renk değişimi istiyorsan ucuz kaplama folyolari ile arabani kendin kaplamaya uğraş
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
güzel görüşte abartı olmuş biraz. zımpara yeterli. araç zaten eski model aşırı o yüzden sıkıntı değil. çok maliyet alacak bir şey olmaz.
Araba boyama işlerinden pek anlamam ama yine de görüşlerimi belirtmek istiyorum. Fiyatlar pahalı evet ama işin iyi ve sağlam olması için para vermelisiniz diye düşünüyorum. Yine de siz bilirsiniz. Sprey boya pek iyi olmayabilir onun yerine boya tabancası daha iyi olur diye düşünüyorum. Kaliteli bir ürün kullanmanız gerekmekte. Anladığım kadarıyla boyayı düzelteceksiniz farklı bir renge boyamayacaksınız. Ruhsata işletilmesi lazım çünkü farklı bir renge boyanırsa.
Önce zımpara yapman lazım heryerine. Çünkü eski boyanın üzerinde verniği var. Sonra 25 - 30 tane sprey boya ve koruyucu verniğini alman lazım. Sonra da trafikte renk değiştirme işlemin için ruhsata işletmek için yaklaşık 10 bin lira gibi bir masrafın var..