Vites 1 = 20ye kadar
Sonra 20 olunca 2 ye atiyorum
Sonra 40 olunca 3 e atiyorum
Sonra 60da vites 4
Sonra 80de vites 5
Doğru mu bu
Sonra 20 olunca 2 ye atiyorum
Sonra 40 olunca 3 e atiyorum
Sonra 60da vites 4
Sonra 80de vites 5
Doğru mu bu
Şu hızda şu vites demek yanlış olabileceği gibi bu arabadan arabaya, yolun durumuna ve hatta motor silindir hacmine göre bile değişir..
4 Silindirli araçlarla 2000 ila 3000 devir aralığı ideal vites değiştirme aralığıdır..
Cevap
14Cevap
Devire göre atılır vites biraz motor sesini dinlerseniz anlamış olursunuz zaten.
Hızını artirdikca atman gerek. Genelde o belirttiğim rakamlarda zaten vitesi attığında veya atacagin hız miktarına göre vites aralığını kapsıyor. Yani dogrusun
Erken vites atinca araba gaz yemiyor, vitesi düşür diyor ekranda. Bu da normalmi
Otomatik vites mi, gazı korkarak değil, hafif ama ayarında vermen gerekir , fazla verirse de araba abi kallis yapabilir, panik yapabilirsin
Yok manuel. Bugun vites 5 deyken hizim 50ye düştü gazi kokledim gaz yemedi araba vitesi düşür dedi düşürünce geri hizimi yukseltebildim
Vites 5 için 50 yeterli değildir. 5 teyken gazı dusurursen , yani uavasliyorken düşer, o zaman da ayağını sol ayağını debriyaj basıp vitesi 3 e falan çekmen gerekir
Evet sonra vitesi küçültup yukseldim geri
Yani öyle tabi. Hız arttıkça vites, gazdan ayak çekilir debriyaj basıp artırılır.
Yok yavasliyorsan yine aynısı yapılıp debriyaj basarak vites kucultulur
Evet daha cok alistirma yapiyim. Otobana üçüncü kez ciktim da otobanda biraz panikliyorum vites düşürmek aklima gelmiyo
Yurt içi mi yurt disindamisin
Yurtici
O halde hiç endişe etme. Yurt dışı olsa oradaki sinav hocaları cins olur diyecektim. Sen hayette iyi biliyorsun. Tutup fazla paniklo veya biliyorum havalı olma, gayet rahat kendinden emin sür, yüksek hıza kapılma yeter
Insallah teşekkür ederim. Yardiminiz icinn 😊
Soracağım bişey varsa profilimde instg ismim var. seslo arayabilirsin
Teşekkür ederim
Yüksek hızda düşük vites , Düşük hızda yüksek vites olmamasına dikkat et zaten araç zorlandığını belli eder sesinden anlarsın bağırdığında yükselt beni der titremeye başladığında düşür beni der))
Aracınızın suratına göre değilde motor devrine göre atarsanız daha sağlıklı olur zamanla alışırsınız motor sesinden 2.5 devirde değiştirmelisiniz
Motor ve Devire göre oluyor o iş, KM hızına göre değil. Hem bunu sürekli yaparsan dikkatini kaybedersin. Aracı hissedeceksin bir nevi.
devir ve hıza göre vites atılmaz aracın sesine göre atılır
Aracın sesi neye göre değişir? vites yükseltme ya da düşürme o zaman yorumun biraz doğru değil
@derdini_anlat araç boğulduğu zaman vites düşürülür sesinden anlaşılır zaten normal duracağın zamanda sese gerek yok nasıl istiyorsan 4-3-2-1 diye düşür ister direk boşa al bekle kırmızı ışıkta
km hızın o kadar önemli değil motorda devir diye bişe var 2500 devire gelince vites değiştir
Oyle bari yapim ama araba kendide gosteriyo nezaman aticagimi vitesi neye bakicam şimdi ben
sen motor devrine göre hareket etmelisin
Öyle bir sistem yok. Devir saatine göre atmalısın. 3.000 deviri geçerken atabilirsin.
Sürücü kursu öyle demişti
Arabanın marka ve modeli ney.
Vw polo 2012

Sol tarafta Devir saati var. İbre 3 e yaklaştığında vitesi değiştir. Düz ve hafif meyilli yolda 2 ile 3 arasında olabilir. Rampa yolda 3 ü geçmesi de gerekir. Vitesi arttırma veya eksiltme işareti tam güvenilir olmaya bilir.
Tamm teşekkür ederim devire bakarim bundan sonra
Önüne bakmayı unutma. Zamanla motor sesinden aracın ne istediğini anlayacaksın zaten. Vites düşürmek mi lazım, arttırmak mı lazım. Kolay gelsin.
Evet İnş teşekkür edefim
Rica ederim.
Hiz göstergesine bakma gerek yok zaten araba vites isteği zaman bağırır ona göre atarsın
hayır, devire ve motorun sesine göre atacaksın. o hız kavramı arabadan arabaya değişiyor.
Hadi ya ekranda gosteriyo araba nezaman vitesi atip düşürucemi.
Mesela bazen erken atinca vitesi araba gaz yemiyo. Vitrsi düşür diyo düşürünce hizlanip öyle atiyorum. Normalmi bunlar
Motor bagirmadan yukseltince zaten gaz yemiyo. Demekki bu yüzdenmis. Bundan sonra devira bakiyim
Evet inşallah bugun otobanda giderken vites 5 deydim sonra çıkışta 50ye kadar indi hızım ama vitesi kucultmedim sonra gaza basmak istedim geri yükseltmek icin yükselmedi. Vitesi düşürmemi istedi sonra düşürüp öyle gazliyabildim
Eski arabamda bu şekil değildi. Eski model olduğu için. Bu yeni modellerde biraz elektronik herhalde
😂😂 Sinir oldum ama gazi kökluyom. Gaz vermiyo daha 1 ay oldu alali arabayi alışmaya çalışıyorum 😂
İnş teşekkür ederim
Vites motorun sesine göre atılır.
Devir saatleri önemli
Arabanın markası ne?
Vw polo
Motor sesini dinle zamanla alışırsın
Kismen dogru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?