Tek korktuğum kırmızı yanarken dönüyorum ya kuralları ihlal etmek. Ve birinin arkadan gelip (üstteki yatay yol) bana vurması :( yeni ehliyeti aldım her şeyi biliyorum bir tek bu konu biraz kafa karıştırıcı.

Görseldeki gibi sağ tarafa döneceksen dönmeden sinyal verip dönebilirsin. Durmana gerek yok ancak yola girerken biraz yavaşlayıp araba gelip gelmediğini kontrol edebilirsin. Ani durmadığın sürece bir şey olmaz. Herkes acemi oldu, kafana takma bunu. :)
Doğrudur tıpkı otoban girişi gibi giriş yaparken durmuyorsun ama arabalara da dikkat ediyorsun. Teşekkür ederim içim rahatladı.
Merhaba.
Trafikte uyulacak kurallar 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Yönetmeliği ile düzenlenmiştir. Bu yönetmelikte sağa dönüşlerde sürücülerin;
Sizin çizmiş olduğunuz resimdeki yol şekli, ülkemizde son yılarda “Akıllı (Modern) Kavşak” olarak adlandırılan sisteme biraz benziyor. Akıllı (Modern) kavşaklarda genelde yolların kesiştiği orta noktada ada bulunur ama yoksa bile mantık aynıdır. Çizdiğiniz şekle göre iki ihtimalli olarak izah edeyim.

Yukarıdaki örnek fotoğrafta kırmızı küçük çember ile işaretleyerek “işaret” yazdığım noktada bir trafik levhası olup olmadığına dikkat edin. Burada anayola çıktığınızı belirten ya da durmanızı belirten trafik levhası olabilir. Eğer böyle bir işaret var ise durarak soldan gelen trafiği kontrol ederek yola girmelisiniz. İşaret yoksa zaten dönüş sonrasında gireceğiniz şerit dönenlere ayrılmış demektir.
Güvenli sürüşler ve iyi yolculuklar dilerim.
Her halükârda kavşağa durmadan gireceksiniz. Benim anlattığım bilgiler kavşak sonrasında diğer yola çıkmak için dikkat edilmesi gerekenler.
Çok açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim. Eklediğin fotoğraf benim zorlandığım geçiş gibi. Tek farkı ortadaki kavşaklarda fotoğrafta trafik lambası yok.
Sağa girdiğim kavşak zaten bir süre sonra sona eriyor ve sol kavşağa geçmek gerekiyor tıpkı otoban girişi gibi ama 40km/s ile. Durmadım hiç ama durursam da iyi olmayacağını da hissetmiştim. Hız yavaşlatma konusunu biraz daha çalışmam gerekiyor sağa giriş yaptığım sırada.
Tekrar teşekkürler.
Rica ederim. Güvenli sürüşler. :)
Seçim için teşekkürler.
Sağa sinyal verip yavaşlayarak kontrollü bir şekilde geçersin
Çünkü o kirmizi ışık sana ait değil düz gidenler için sen sağa giriyorsun
Sonra sağa döndüğün gibi sola sinyal vermelisin
Tali yoldan (ara yoldan)
Ana yola çiktiğin için
Sonra devam
Ayrica resmin gayet anlaşiliyor eline sağlık
Şöyle ki, sağa dönerken trafik lambası yoksa sarı yanıp sönen ışık vardır, bu durumda gelen olup olmadığına bakıp geçmen gerekir.
Dur tabelası varsa durup, gelen yoksa geçmen gerekir.
Ters üçgen varsa aynı şekilde, geçene yol verip gelen yoksa geçmen gerekir.
Cevap
4Cevap
Sağa döneceğiniz zaman eğer ki sizden tarafta trafik ışığı yoksa, kontrollü bir şekilde geçebilirsiniz..
Genellikle trafik ışığında sağa dönüş serbest işareti veyahut ekstradan sağda yanıp sönen kırmızı ışık işareti bulunur bunları görünce yayalara yol verme şartıyla geçişi yapıyorsun
orda yaya yok ve trafik ışığı çok daha uzakta 400-500 m uzakta.
o dönüş ışıktan önceyse dönersin de ışıktan sonramı yanı anlamadım
ışıktan önceyse ışıkla ne alakası olsun
ışıkta ne önce ne de sonra eşit mesafede. Tek farkı sağa dönüş yapması ve sağda teafik ışığı yok. Olsa dururdum ama hiç durmadım.
çok sağol boşuna endişelenmişim :)
Sana nasil ulaşabilirim instaami versem yazar mısın bana bi?
hatırlayamadım hangi soruma cevap verdim ki ylaşmak istiyorsun. Yaz bakim instanı ben yazarım sana.
Ablacım rica etsem takip eder misin mesaj atar mısın bi şey sormam lazım
durmana gerek yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?