Bin kez başıma geldi bu. Ben yaya geçidine yanaşınca biri mutlaka durur ama orada zaten bir süredir bekleyen çirkin ya da teyze/amca modeli biri varsa onlar beklemeye devam ediyordur. Doğru mu bu yoksa ben kendimi bir şey mi zannetmişim?
Ama kendi açımdan söylemem gerekirse; hızımın uygun olması, aşırı kalabalık trafik olmaması ve uygun şartlarda yayaya güzel, çirkin, yaşlı fark etmeksizin yol veririm; hatta yaşlı ya da sakat vatandaşlar için özellikle daha çok beklerim.
Ama şöyle bir şey de var ki; bizde yaya da yaya değil genellikle; geçebileceği sürede geçmeyip, özellikle elini cebine atıp, olabildiğince yavaş ve ağır ağır geçenler bunu suistimal ediyor. Haliyle insanımızda pek bekleme, yol verme isteği kalmıyor. Her ne kadar yaya geçidinde artık yayaya yol vermek kanuni zorunluluk olsa bile.
Her insan aynı düşünce yapısına sahip değil, senin bu düşüncede olman saçma. Evet trafikte bu tarz insanlar var ama oranı az bence. Mesela ben uygun konumsa olduğumda herkese yol veririm ve ben yaya iken de bana yol verirler. Çok karşılaşmadım bu tarz şeyle.
Frenleme mesafesi uygun ve arkadan yakın takip eden yoksa ( o frenleyemez ve vurur ) genç yaşlı çirkin güzel ayrım yapmadan yaya geçitinde yaya yol veririm
Şoförler kenarda kendi halinde bekleyene yol vermez ama yola atlayanlara verir çünkü ezip başına iş açmak istemez. Teyzeler amcalar tereddüt ediyordur ve geçmek için acele etmiyordur. Ben yalnızken çok nadir duran oluyor, sevgilim varken hep duruyorlar çünkü o arabaların gelmesini hiç takmadan durmak zorunda zaten diye yola çıkıveriyor.
doğal seçilimin içgüdülerimize hükmettiği sihirlerden biri daha. güzel insanın bizde, derinlerde yarattığı “sağlıklı” algısıyla alakalıdır. sağlıklı olanın soyunun devamının gerekliliği de yine atalarımızın güdülerinden bize kalan bir mirastır ve her alanda bu değişmez gerçekle yüzleşiriz.
Şoförler de zaten yol kenarında duranların tiplerini inceliyorlar. Aa bu çirkinmiş yol vermeye değmez deyip geçiyorlar, senin gibi şaheser güzelleri görünce de bak bu güzelmiş yol verelim geçsin diyorlar 😂
Kadınlar arasında bi şehir efsanesi var bi erkek sana yol veriyprsa po. pona bakacaktır diye 😄😄😄 yol verdiğimiz erkeklerin amcaların dedelerin nesine bakıyoruz acaba... Ben tip farketmeksizin yol veririm...
Aslında şoförlerin yaya ayırt etmemesi lazım. Önemli olan yaya geçidinden geçmektir. Çirkin bir yaya yaya geçidinden geçiyorsa şoförün birisi durmayıp ona çarparsa çirkin yayanın ölümüne yol açar. Tabi bu da suç olur. Böyle mi daha iyidir sizce?
Yaya geçidi varsa eğer arabanın önüne atlıyorum. Mecbur durmak zorunda. Canım pahasına da olsa bunu o bakkaldan ehliyet alan sürücülere öğreticem. Şu zamana kadar çarpan olmadı ama durmak zorunda kaldılar
Güzelliğini vurgulaman hahaaha😄 ne deyim güzel olmana senin adına sevindim. Ama yol vermenin güzelliğinle ilgisi yok. Bu güzel buna yol vereyim diye birşey düşündüğünü sanmıyorum insanımızın. Ben elimden geldiğince yayalara öncelik veririm
Hayır doğru değil. Bazen sürüş hızı ve trafik akışı önemli her araç direkt olarak duramaz. Hem öyle bir şey olsa bana da yol vermezlerdi. Hemcinslerim bu konda gayet anlayışlı diye düşünüyorum.
sen olayı çok yanlış anlamışsın. o teyze amcalar oraya çıkmaya korkuyorlar. onların reflekskleri senin gibi hızlı değil. hızlanmaları yok. tereddüt ettikleri için tam garanti olmak istiyorlar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Güzel değilim ama hep yol verirler bana da. Aptalca genellemeler yapıp sosyolojik tespitmiş gibi önümüze koyuyorsunuz ama saçmalık tamamen. Buradaki bütün çirkinler de kendilerine pay çıkartmışlar, istediğin dikkati onlar sayesinde çekmişsindir umarım.
Farkettigim her yayaya yol veririm... guzel cirkin ne bicim ifade, hepsibyaya... yalniz sadece kulağında telefon, saga sola bakmadan yola atlayanlari korkutup gecesim var... guzel olsa da bu tiplere de gicigim.. diger her yatan öncelikli
Karsiya geçicem bi turlu arabalar durmuyorSonra yanima bi ahu afet yari ciplak bi kadin geldi. hemen trafik durdu biz karsiya gecerken sürtüq aynen şöyle demisti banaİşte kadın olmanin avantajlari
Ben sadece hayvanlara yol veriyorum kedi köpek bazen dağ keçisi inek zorunlu olunca kırmızı da insanlara
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Valla ben genelde herkese yol veriyorum Bazen arkadan gelenlerle le tartıştığı oluyor Kırmızı ışıkta beklerken arabadan inip çok yaşlı bir teyzeye yardım ettim. Belki birileri ders alır, iyilik paylaştıkça çoğalıyor
Aynen katılıyorum çok doğru bi tesbit ama bu yapanların hepside erkek sürücüler. Hele bide mini etek şort giymişsen direksiyondan inip bi şapka çıkarmadıkları kalıyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Güzelliğine çirkinliğine bakmıyorum ama mıy mıy yürüyorsa yol filan vermiyorum geçip gidiyorum, hele kıçının keyfine geçenlere bir de korna basıyorum
Doğruluk payı var kimisi dediğin gibi yol veriyor ki rahat rahat göz banyosu edebilmek için...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yaya seçmenize duyduk çok şükür. Eğer varsa öyleleri onların ben anasını avradını... bayramda yanlarına gidip siz ne biçim evlat yetişirdiniz demek istiyorum.
Ne alaka ya! Her haltı güzelliğe bağlamaktan bir bıkmadınız. Yaşlılara daha fazla toleransım var. Uyuz uyuz yürüyen gençmiş, güzelmiş, yakışıklıymış zerre umurumda olmaz, vermem.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bana da çapkınca bakıp yol veren çok oldu , sanırım benim gibi güzel vücutlu ve seksisn😃🙈
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
ne alaka böyle bir ayrım yapıldığını da senden duyuyorum
Aynı şeyi bnde yaşıyorum yanlız değilsin knk bir yerden geçicem mesela yol kenarına geldiğim gibi gelen araç duruyor arabanın içindeki adam geç demiş gibi el hareketi yapıyor