Benim direksiyon ile aramda mesafe var, bu sebeple her türlü açıda rahat bir şekilde kullanıyorum. Ama kadınlar genellikle koltuk çok önde ve direksiyona yapışır vaziyette araç kullanıyor ( Çoğunluğu ) bu sebeple tek elle kullanabilecekleri bir mesafeleri kalmıyor. Ek olarak güven meselesi de söz konusu.
Bazı kadınlar narindir bir şey olacak korkusundan arabayı tam olarak rahat kullanamazlar ay bişey olacak ay çarpacakmıyım acaba ay ayna ters durmuş düzeltiyim gibi gibi 😅 bundan ötürü kaza yapmaya daha meyillidirler alışkanlık meselesi tabi bu her kadın için geçerli değildir erkeklerden bile daha iyi araba kullananlar var
Genelleme yapmıyorum ama erkekler tek eller araba sürmeyi daha çok sevdikleri için ve dikkatleri daha fazla olduğu için kadınlara nazaran bu işi biliyor.
Alışkanlık meselesi kadınlar erkeklerden daha az araba kullandıkları için kendinlerin bir parça gibi göremezler tabiki. Ben günde minimum 200 km araba kullanıyorum tek el direksiyonu bırakıp kullanabiliyorum.
Tek elle virajlı yolda 40 km gitmişliğim var, kara direksiyon Şahin’le. Tek elle araba kullanmak favorim. Avantajları da var, sevgilim olduktan sonra diğer elimle sevgilimin elini tutuyorum yol boyu, diğer elle de direksiyon+vites.
Kadınlara karşı çok fazla psikolojik baskı yapıyoruz bence o yüzden böyle oluyor. Kadınlar araba kullanamaz demek yanlış olur çünkü iyi araba kullanan kadınlar da vardır.
Tek ellede kulmanirim ama güvenlik açısından tek elle kullanmayı tercih etmiyorum ne de olsa biz çok dikkat varlıklar olduğumuz için her şeye dikkat ediyoruz
Arabanın modeline göre kullanır örneğin bmv x5 otomatik vites filan tek elle kullanılır çünkü güven veriyor. ama küçük arabalarda korkuyor insan ister istemez
Öğrenme biçimi ile alakalı bence ya ben babamdan falan hep tek elle gördüğüm için tek elle kullanmaya alışığım ama çevremde genelde iki elle kullanılıyor ki güvenli olan o.