Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19.05.2021 tarihinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gençlerle bir araya geldiği söyleşisinde “Yakın zamanda petrol ve doğalgaz ile ilgili güzel haberler vereceğini” belirtmesinin hemen arkasından Akaryakıta dev zam haberi geldi.
Hükümet bir süredir akaryakıtta fiyat değişimlerinin önemli bölümünü ÖTV’den düşerek fiyat artışını geçici olarak önlüyordu. Akaryakıt Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarında yapılan büyük zam neticesinde, ÖTV miktarı 20.05.2021’den itibaren geçerli olmak üzere litre başına; 95 oktan benzinde 0.8652 TL’den 1.3313 TL’ye, 98 oktan benzinde 1.0283 TL’den 1.5836 TL’ye, motorinde 0.7253 TL’den 1.2931 TL’ye, LPG’de 0.2810 TL’den 0.8107 TL’ye yükseltildi. Aynı zamanda akaryakıt tavan fiyat uygulaması da sona eriyor.
Yeni fiyatlandırmaya göre İstanbul'da benzin fiyatı 7 lira 72 kuruşa, motorin fiyatı 7 lira 19 kuruşa, Ankara ve İzmir'de ise benzin fiyatı 7 lira 80 kuruşa, motorin fiyatı ise 7 lira 27 kuruşa yükseldi.
Yeni fiyatları nasıl buldunuz? Ne düşünüyorsunuz?
Tarih : 20.05.2021 Saat : 09:25
#Gündem #Gundem #Akaryakıt #Akaryakit #Zam
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar