Öğrenmedim annem gösterdi biraz ama zaten arabam yok çok gereksiz geliyor. Belli bir yaşın üzerinde ehliyeti olmayanlara da insanlar garip bakıyor sanki cahilmiş gibi. Ama sanırım buna gerçekten hiç ihtiyacım yok şu an bir pasaport ehliyetten çok daha iyi olurdu toplu taşıma kullanırım ben ama şu virüs bitsin artık yeter be. Neyse çok yükseldim. Araba alacağım zaman ehliyet almayı düşünüyorum. Babamın veya anamın bana araba almaya pek niyeti yok çünkü :’)
Youtube de adam gibi anlatan hocalar sayesinde. Babamla denedim. Adam debriyajın mekaniğini anlatıyor bana.. Kardeşim işlevi ne işlevi 😆 Yok tırt.. Nasıl kulladıklarını kelimeye dökecek anlamlar üretecek içerikler çıkmıyor bi türlü ağzından.. Öyle olunca açtım youtubeyi, bir iki denemede iş tamam. Ne anlattığının nasıl anlaşılacağını, neye ihtiyacımızın nasıl karşılanacağını bilen adamı bulmak zor 😃 youtube sağolsun. Sürücü kursu falan da çöp zaten. Anlatmaya başladım artik millete de, aracı stop etmekten kurtardılar yani. Para tuzağı hepsi zaten.
Kendim öğrendim. Önce youTube dan temel bilgileri öğrendim teorik olarak her şeyi çözdüm daha sonra uygulamaya geçtim bildiklerimi süre süre de pratiklik oluştu zaten. Bence herkes kendi öğrensin hem daha çabuk olur hem de özgüveniniz gelir. Yalan olmasın ilk 3 ay acemilik vardı sürüşte daha sonra oturdu ve şu an gayet güzel kullanıyorum.
Hocadan öğrendim dersem yalan olur Hocalar bi halt öğretmiyo sanki silah zoruyla orda çalışıyormuş gibilerdi sen sormazsan kolay kolay da cevap vermezlerdi o zamanlarda bir araba aldı babam onla öğretmişti sonra bu moov çıkınca onla pratik yapa yapa tradiğe çıktık
Ilk 2004 de dayimin arabasinda. Eskiden hayal ederdim kendi arabami aldigimda gidecegim yerleri 5 yil once aldim simdi sorunlardan uzaklasacagim yerleri hayal ediyorum.
Gülerek söylüyoruz ama durum vahi o an orman yangını acil bir durum olsa araç lüzumsuz yerde lüzumsuz amaçla kullanılmıştı. Bir miktar yağmur yağdırdı sağ olsun çocukluk arkadaşlarım ama insan evladına da yapılmaz 😂😂 bilsem şampuan getirirdim.
Araba kullanmayı henüz öğrenmedim. Ama öğrenir isem babamdan öğrenmek istiyorum. Yılların şoförü kendisi. Ama araba pek dikkatimi çekmiyor. Motorsiklet daha havalı. 😃
15 yaşlarında çalıştığım şirketin gece Vardiyası amiri öğretmişti. Bir salı günü vardiya çıkışı hadi gel sana bi iyilik yapacağım dedi 1.5 saatte araba sürmeyi öğretmişti o adamı unutamam.
abim 1-2 gösterdi, sinirleniyordu. Hata hatalarimi sayip belli bir sayiya gelince indiriyordu😂 O yuzden ailem ehliyet derslerine yazdirdi ordan öğrendim
16 yaşımda Annem öğretti öğrendim hatta ana yoladan bile sürmüstüm şu an biraz unuttum ama direksiyon başna geçince hemen aklıma geliyor ehliyet alcam sadece işte
Abi babamdan öğrendim 😂 Ehliyetim var şimdi ama ehliyetim olsa dahi babam yanımda olunca yine panikliyorum çünki araba kullanırken hep bi müdehale etme ihtiyacı duyuyor halbusa ki gayet güzel kullaniyorum.
Başta temel bilgileri babamdan öğrendim gerisini ise erkek arkadaşımdan babam tam bir tramvaydı erkek arkadaşım sayesinde şu an 4x4 boyum kadar pikap kullanıyorum.