Dizel motor sesi aracın motor büyüklüğüne, yapısına, araç tipine ve markasına bağlı olarak değişmekte. Ancak ortalama bir dizel motorun sesinin nasıl olduğunu bilmeyenler için örnek videolar aşağıdadır.

Harika ses diye paylaştıkları şey har har traktör sesi, gerçekten beğenmiyorum.
Ya yüksek hacimli olsun, mesela 5.0 TDI V10, 6.0 TDI W12, V8 çekici motorları mesela 16 litrelik, o şekilde gideri var ama 1.3 Multijet veya 1.5 dCi kadar kulak tırmalayan bir ses yok bence.
Ya bu şey aslıda tamamen bakış aşısı..
Ben çok severim o pompa sesini..
Otobüste Mercedes Travego, arabada ise Mercedes 250 E dizel in o pompa sesi yok mu, zenith saati sesi gibi.. Motorun yanında çay içesim geliyor..
Gerçekten de o kadar severim :)
Dizel motora sahip araçlar, bana traktörü anımsatıyor. Her ne kadar gelişen teknoloji sonucu yalıtımlar artıyor gibi görünsede, aslında sadece motorların sesleri düşüyor. Benzinli motorlar daha çok zevk ve keyif veriyor.
Bundan dolayı dizel araçlardan uzak durmaya çalışıyorum. Araba şirketleri Benzinli mi yoksa dizel mi araç bakıyorsunuz dediğinde, kesinlikle benzinli diyorum. :) <3
Zaten 10 yıl içinde dizel motorlu araçlar kaldırılacak. Ben kaldırılmasını destekliyorum. Tabii bu Türkiye'de 20 yıl içinde anca olur. :)
50 yıl diyelim biz buna :)
Hadi diyelim :D
Teşekkür ederim Efendi SunPower. :) <3
Rica ederim ;)
Cevap
10Cevap
Peugeot ve Citroen'in (Euro 3 ve 4) HDI dizel motorları aşırı sesli çalışıyor ve sesten çok tiksiniyorum. Hayalimde 2008-2010 Ford C-Max Titanium X var. İlk dizel arabamın bundan olmasını istiyorum. Türkiye üretimi Connect'ler ve eski Transit'lerden daha sessiz çalışıyor.
Aşırı ediyor, bisikletlerin çamurluğuna şişe sıkıştırınca daha güzel ses çıkıyor
Benim hoşuma gidiyor daha çok.
Hatta içeri ses geçirmeyen araçları sevmiyorum.
Hayır, devir yükselince dahada güzel oluyor, tabi bazı modellerin motor sesi biraz fazla.
Rahatsız etmiyor beni hoşuma gidiyor.
Rahatsız etseydi dizel motorlu araca sahip olmazdım
Hayir rahatsiz etmiyor
Içeriye ses vermediği sürece sıkıntı yok
Evet, ediyor. Yaz aylarinda bilhassa.
Hiç sevmiyorum dizelleri o yüzden
Hayır aksine hoşuma gidiyor 😂
Evet gürültüden nefret ederim
Çok güzel bir ses aksine
Hayır neden rahatsiz olayim ki
Ben farketmiyorum bile.. alıştım heralde ☺️
Seviyorum o sesi xd