Duruma göre değişen ama temel anlamda rahatlamayı amaçlayan eylem. Dolmuş şöförlerinde delikanlılıkla, ağır abilik arasındadır. (sağ el aniden kalkar "noluyor lan" ve olaylar gelişir.) normal emekli vatandaş için meşgaledir. (emekli olunca zaten hergün yeni bi şey denemektedir adam) sigarayı bırakma eğiliminde olanlar için trafikte sakin olmak adına elimin altında dursun mantığıyla geliştirilmiş faydalı bir mekanizmaya dönüşebilir.
Dindar insanlar tarafında ibadetlerini yolda kolayca yapabilmeleri için işlevsel bir mekanizmadır. Nereden bakarsak bakalım tespih bizim kültürün bir parçası vitese dolanması olağan durumlar arasındadır. (sigarayı bırakma girişimleri arasında bir adet bende edinmiştim tabi başarısızlıkla sonuçlandı. elleri açıyor ama dursun kenarda...)
Kimisi zevkine göre koyar; ama lüKS (Maserati, Lamborghini) veya premium (Mercedes, BMW, Audi) marka araçlara konulan tespihleri yakıştıramıyorum. Hoşumuza gitmediğinden dolayı arabamıza hiç tespih koymadık. İleride alacağım arabalara koymayı düşünmem.
Herkesin bir tarzı var ben sevdiğim bişeyi başkalarının beğenip beğenmiyeceğini takarak yapmam ve umursamam benimde aracımda var ve gayet güzel duruyor öyle ben beğeniyorum. Benimki sinyal kolunun üzerinde duruyor vitese takmayı sevmiyorum :)
Ben takmam da asla, klasik bir arabada yabancılar da genelde takar 1 tane vites topuzuna, 1 tane anlarım da klasik arabaya olur ama bizimkiler her arabaya koleksiyon takıyor.
Mahalle arasında son ses müzikle gezip modifiye ettirdiği egzozu öttürmekten başka bişey yapmayanlar daha itici bence, tesbihi ben 4-5. Kattan göremem ama gecenin sessiz vaktine bunları duyabilirim.
Şahsen zevk meselesi olduğu için bana herhangi bir duygu hissettirmiyor. Ama aşırı derecede, gözün gördüğü her yerde tesbih falan varsa hoş bir görünüm de olmaz.
ooofff tespihin iticiliği başka bir yerde yok... budizmden geçen bir inanç ama o kadar benimseniyor ki ülkemizde.. sanırsın tespihe laf eden dinden çıkacak o derece!
Çokta dikkat etmemek lazım çünkü araba aksesuarları modifiye konusunda ülkemiz bence çok geride sadece tesbih olarak değil aslında bir sürü itici şeyler yapanlar var arabalarına da neyse zevk meselesi
Ha elinde taşımış ha arabasına takmış benim için nargileyle poz veren erkek kadar itici. Ha bu itemlerin ikisinin bir arada olduğu kombinasyonlar da var onlar evlerden ırak.