Bizim mahalle de gerçekten bir tuhaf.. Ucuz araba yok gibi bir şey.. Ekseriyet BMW 5 serisi ve yeni kasa Passat ağırlıklı.. Clio gibi arabaları ise yatırım amacıyla bir kaç tane 0 km alıp, sokak köşesine güneşin, tozun toprağın altına atıp, "Satılık 0 km" diye camına yazarak satmaya çalışanlar var 😲
Sokağımız küçük ve dar. Tek seferde tek sıra 14 araba alıyor. Peugeot 206+, Fiat Linea ve Opel Astra J Sedan hariç hepsi 2010 modelden eski. (2020 kapalı kasa Citroen Berlingo da var; ama komşunun şirket aracı olduğundan saymıyorum.) Sokağın en eskileri 1985-1987 kahverengi Renault 9, beyaz Fiat Tempra, Renault Clio Symbol (bizim). Üniversite tam dibinde; ama kenar mahalle statüsünde olduğundan dolayı, çoğu kimse yeni model araç kullanmıyor. Mahallemiz yavaş yavaş gelişiyor.
Bizim mahallede bir tek lüKS araç var o da Chevrolet Camaro. Araba 7/24 öylece duruyor. Sahibi de sanırım sadece gösteriş olsun diye almış çünkü yakıt masrafları çok fazla öyle arabaların. Bir çalıştı mı yakıtın 1/12`sinni alıp götürüyor öyle araç mı olur canım : D
Ben bilemedim, site otoparkının fotosunu koydum. Ama bunun iki katı da kapalı altta otoparkta var. Sanırım her telden var ama Tofaş yok. Sen karar ver 😂
Bizim mahalle baya garip ya :D Şirinevler'de yaşıyorum. Her segmentten, her türden araba var. :D Merkez tarafında genelde hep böyle Clio tarzı arabalar varken, Yenibosna tarafına giderken lüksleşiyor :D
Mahallemdeki arabalar o kadar lüks değil. Kapımızın önünde Audi A8 vardı bir ara sonra kayboldu gitti. Biraz ötedeki dükkanlarda ise Audi RS6, Range Rover Vogue, BMW 4 Serisi vardı. Değişiyor her segment her marka her model araç bulunmakta. Tofaş göremiyorum sadece :D
4 tane mercedes, 7 tane passat, 2 tane golf, 1 bmw, saydim. 1 tane amarok var, karsida bir tane modelini bilmedigim sanirim mitsubishi kamyonet var. Birkac arac daha var gunluk hyundaidir hondadir.
Nerden baksan bir 7-8 milyonu var sanirim bizim sokagin 😂
Çoğunlukla orta-alt segment ama bazıları abartıp üst segmente kaçmış olabiliyor mahallede. Bir yazlıkçı var mesela yan apartmanda, Volkswagen Touareg V6 kullanıyor, o apartmanın araçlarında hemen hemen o seviyede. 😂
Karma karışık yandaki komşumda Porsche Panamera ve Opel Insignia var benim Citroen C4 Grand Picasso ve Toyota Hilux, diğer yandaki komşumun Ford Ranger Raptor ve BMW 5.20i
Mahallelerimizde oldukça lüks arabalar var. Zaten Avrupa gibi bir yerde alim gücü çok yüksek. İnsanlar istediğini alabilecek güçte. Bunun için aynı yerde beş yıldan fazla çalışsalar yeterli olacaktır.
Valla hele unuttuklarım var 2021 model s-class var mesela çok nadir bulunur ama tabi bizim evin yanında zenginler yaşıyor oyüzden ama ülkede dandik araba yok hepsi düzgün dayanıklı araçlar