Selam, ben beyaz rengini çok seviyorum ama beyaz arabalar çok çabuk pisleniyor. Siyah severim fakat siyah toz cekiyor. Bir araba alacak olsam kahverengi olsun isterdim. Bir araba alacak olsanız hangi renk almayı tercih edersiniz?

Arabada en sevdiğim ve en çok tercih ettiğim renk siyah veya beyazdır. Çok asil ve görkemli duruyor. Arabamı tabii ki kaplattırırım kaplamasız yapamam diye düşünüyorum.

Her marka ve her modele göre değişen renktir.
Ayrıca favori renk yoktur favori renk kodu vardır.
mazda 3 kırmızı mesela. renk oranları, parlatıcı kimyasallar ve diğer nano katkı kimyasalları ile başlı başına özel bir kırmızıdır. aracın tasarımı ile renginin ahengine hayran olmayan yoktur.
Vw golf kırmızısı mesela. iğrençtir. opaktır ve stoplarla kontrast oluşturmayan üvey bir kırmızıdır.
mazda kırmızısını al bu arabaya koy olmaz.
kutu gibi arabayı metalik renk yapsan ne olacak? metalik rengin derinliğini gösterecek kıvrımlı hat yok.
Bmw’nin estoril mavisini Mercedes c serisinde düşünsene. estetik faciası değil mi? düşünemedin bile.
ama c serisinin koyu grisi var ya, o muhteşem gri, onu bmw 3 serisine koysan yine olmaz.
Her arabanın tasarımına yakışan özel bir renk vardır. her markanın renkleri birbirinden farklıdır.
Opel astranın kırmızısı çok güzel mesela. ama Ford focus’un kırmızı kötüdür. bence Ford kırmızının tonunu tutturamamış.
Audi a3 için konuşalım. opak beyaz bu arabayı buzdolabı gibi yaparken, şeker beyazı prens arabasına çeviriyor. hani, ikisi de beyaz güya?
Gümüş gri tercih ederim. Babamın son 2 arabası gümüş griydi. Hem sıcak yapmıyor, hem yazları tozlu olup olmadığını çok belli etmeyen araba. Beyaz çok çabuk kirleniyor; ama orta kasa Renault 9 Broadway'den asla vazgeçemediğim tek renk. Diğer renkleri nedense sevmiyorum. Siyahı sevmememin en önemli sebebi, klimalı olsa da olmasa da, sıcak yaz günlerinde içini aşırı sıcak yapması. Klimaya alerjim olduğundan dolayı tüm camları komple açmaya mecbur kalıyorum. Babamın 2. arabası, siyaha yakın 74 model Renault 12 idi ve yazları ailecek aşırı sıcaktan pişerdik. Aldığımıza pişman ettiren; ama 7 yıl aralıksız kullandığımız arabaydı. Bazı arabalarda bazı renkleri yakıştırmayıp, lansman rengi veya görünce hoşuma giden renkleri severim. Örneğin Turkuaz yeşili Tofaş Doğan SLX/Peugeot307 SW/Renault Twingo, mavi Fiat Uno 1,4 ie/Hobby, sarı Opel Corsa (tek kapı) vs.
Beyaz arabalardan gerçekten sıkıldım, insanların beyaz tercih etme nedeni, Antalya için özellikle, sıcağı çekmediğini düşünmeleri ancak yapılmış bir teste göre siyah bir araçla beyaz araç arasında sadece 0.5°C'lik bir fark varmış, tamamen şehir efsanesi bu durum.
Bir de malum şirket araçlarının alayı beyaz, her yer beyaz Egea dolu, sıkılmadık mı?
Renkli olsun biraz da, Volkswagen'in Arteon lansman rengi vardı tatlı bir sarı tonu, o favorim.
Cevap
23Cevap
Beyaz renk iyidir ama kışın çar çamurlu yerdeyseniz eger evet kiri gösterir ama yazlari bi yikadinizmi en az 15 gün temiz (tabi yagmur falan yagmazsa☺)
Siyah tam bi baş belasidir ömrünüz hergün araba yikamayla gecer ben hergün araba yikamam diyen siyahlılarda tozlu tozlu gezerler
Mavinin tonlari güzeldir şık durur fazla kiri göstermez ve renk olayi tamamen zevktir
Beyazı sevmiyorum bissürü kişide var :/
Kırmızı arabalar çok cıks oluyor.
Evet ama delikanlı adamı bozar 😃
O niye yav çok kuul bence 😄
Atkı falan Cool duruyorda araba ne biliyim arabada yakışmaz bence 😃
Hıı ne diyelim zevkler ve renkler işte 😄
Evet ama bordo olur. Trabzonspor'umun rengi 😃
Tamam bordoda anlaşalım o zaman 🤝😄
Anlaştık 😃
Honda civic 2018 kırmızı ben hala çok seviyorum arabamın rengini 😄❤️
Parlak bir mor rengi hiç fena olmazdı. Zaten öyle renkli bir araba sokaklarda çok can yalardi. :)
Siyah tavan ve kırmızı olan araba seviyorum arabamda öyle Kia soul
bu zamana kadar beyaz siyah mavi bordo metalik gri ve kırmızı-beyaz renkte arabalarım oldu..
siyah alırım bundan sonra..

Bu renk
Siyah ve metalik gri favorilerim, ama kendi arabam siyah renge sahip
ben kırmzıı hastasıyım, kırmızıda aracım var, lakin tavsiye etmiyorum, nazar diyede bir şey var.
Kahverengi nedir ya çok kötü duruyor. Modeline göre güzel duran renk değişir bence. Bu ara mavi passatlar çok hoşuma gidiyor.
Türkiye’de hiç bir araba değerini haketmiyor o yüzden araba almak saçma geliyor
Kesinlikle ateş kırmızısı arabalara bayılıyorum 😁
Siyah en iyisi bence ya 🖤
Mat mavi e 92 dusunsenize bir ya da füme
Audi a6'm var ve kırmızı
Sedan bu arada..
A6 Sedan 40 TDI Quattro Sport dmden soran olmuş buyrun. s
Siyah, beyaz, koyu gri mikemmel duruyor bana göre.
siyaha bayılıyorum asil yaa
Gümüş gri ya da kırmızı
Gri ve siyah en beğendiğim renkler.
Mavi siyah ya da kırmızı
Gri veya kırmızı renk alırdım
Şuanki arabam beyaz ama siyah da hoşuma gidiyor
Siyah
Sarı lacivert alıcam
Duman rengi gibi olanlar çok hoş duruyo
Mavi siyah
Gümüş
Mat siyah tabii