1.4 MPI Motor (benzinli) ve 4 ileri otomatik şanzımanıyla yakıt değerleri ve performansı hakkında bilgi sahibi olmak istedim. Bu aracı bu motor ve şanzıman ile kullanan veya bilen varsa görüşlerinizi yazabilirsiniz.
Hyundai i20 nasıl bir araba, yakıt tüketimi ve performans iyi mi?
4 ileri otomatik şanzımanı gayet sorunsuz bir sanzimandir ve hyundainin kendi ürettiği sanzimandir diye biliyorum senelerdir kullanıyor bunu yakıt konusuna gelince 1.4 atmosferik motor turbo besleme. olmadigi için yakıt var yakıyor. LPG ile kullanım konusu dersen 1.2 mpi motorda 30 binden 90 bine log ile kullandım bujileri yedi ateşleme. bobinkeri gitti ve kadehlerde uzama. oldu subaokar değişecek idi. Tavsiye edermiydin ederim başka sorunu yok aracın 3 sene civarı 1.2 mpi elit pan modelini kullandim
Hyundai i20'nin benzinli olarak 1.2 ile 1.4 motorları bulunuyor. 84 beygir güç üretebilen 1.2 benzinli motor düşük yakıt tüketimiyle cebini düşünenlere büyük kolaylık sağlıyor. 100 beygir kuvvetindeki 1.4 benzinli motor ise daha yüksek performans arayanların tercihi.
Benzinli motorlarının yanında dizel seçeneği de mevcut. Hyundai i20 dizel aracınızın 1.4 dizel motoru ile hem tasarruf eder hem de 6 ileri düz vites seçeneğiyle kontrolü elde tutabilirsiniz.
2015 Hyundai i20 yakıt tüketimi, 1.2 benzinli modellerde şehir içi 6, şehir dışı 4.1 litre olurken 1.4 benzinli modellerde ise şehir içi 9.2, şehir dışı ise 5.6 litre. Sonraki nesil Hyundai i20 1.2 benzinli düz viteslerde yakıt tüketimi ise 100 km’de şehir içinde 6.6, şehir dışında ise ortalama 4.2 litre. 1.4 Jump benzinli otomatik viteslerde şehir içi yakıt tüketimi 8.5, şehir dışı ise 5.1. Son olarak 1.4 dizel düz vitesli modellerde yakıt tüketimi ise şehir içi 4.9, şehir dışı 3.5 litre.
Benzinli modelleri oldukça fazla yakıt tüketimine sahip. Özellikle otomatik vites olan modelleri çok fazla yakıt yakıyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bir ara bu aracı araştırmıştım. İnsanlar çok fazla yakıt tüketmesinden ve 4 ileri olmasından şikayetçiydi. Bence bu aracı almak yerine dizel/yarı otomatik clio almak daha mantıklı olabilir. :)
Yarı otomatik robotlu sistem Clio alıp otomatikte sorun yasamaktan ise 4 ileri otomatik şanzıman daha iyidir. Konfor olarak ferahlık olarak cliodan cokdaha konforlu bir alac kendi döneminde en geniş iç hacme sahip arac.
@tantunisultansuluman Kesinlikle i20 şanzımanı daha sağlamdır. Ama yakıt anlamında clio gerçekten üzmüyor. Ben manuel clio 4 kullanıyorum. Araştırdığım kadarıyla km çok yüksek olmadığı müddetçe clio'nun yarı otomatik vitesinde de pek sıkıntı yok. :)
Abisi 6 ay manuel 1.2 atmosferik Clio 3 yıl 1.2 mpi i20 elit pan kullanan biri olarak clioya dönüp bakmam clioda arka koltuklar çok dar ve basık kalıyor al beni ve piyasasıda heyet hızlı i 20 nin şu an attığı konsol i.20 2014 2019 model en çok tutulan kasasi