Neden böyle düşünüyorsunuz anlamıyorum.
Araba dediğin maddi bir şey.. İnsan hiç sevmediği, hoşlanmadığı biriyle sırf araba için neden çıksın ki?

Genelleme yapmak istemem ama bazı kesim arabana erkeklere düştü gerçekten gerçek bunu bir çok kez kendimde gördüm ama siz olmayabilirsiniz ama gerçek bu
Nadir diyelim..
Kadına şiddet denildiğinde nasıl tüm erkekler zan altında kaliyorsa bu tür seylerdede maalesef ki biz kadınlar zan altinda kalıyoruz. Kendisine saygısi olmayan kendini bilmeyen biri kalkıp ortaya bir laf atıyor ya da bir suç işliyor ve bu kişiler yüzunden bizlerde o kisiler ayni kefeye konuluyoruz.. bir hemcinsim hiç katılmadığım doğru bulmadığim birsey yaptığında soylediginde ben niye suçlaniyo onunla aynı kefeye konuluyorum ki... suç kişiseldir siz kadinlar ya da siz erkekler gibi bir genelleme yapılmamalıdr insanları taniyarak yargılamamız gerktiğini düsünuyorum.
Aynen öyle gerçekten.
Paraya arabaya önem veren ve karakter yoksunu sadece parası olan erkekler çok birbirini tamamlıyorlar işte tabi zengin karakteri sağlam erkekte var ama kabul et kardeşim sadece arabası parası var diye zerre sevmediği adamın koynuna giren bir sürü kız var
Bakın herkes bazı kadınlardan bahsetmiş. Üzerinize alınıp da kızacağınız bir şey yok aslında. Bunu yapanlar var mı? Var. Genelleme yapılıyorsa yapanın hatasıdır ama burada sizi rahatsız edecek bir şey yok ki.
Ama ben genelleme olarak düşünüp kızıyorum çünkü erkeklerde böyle düşünüyor. 2-3 tane para avcısı görünce herkesi genellemek üzücü.
Para avcıları az buz değil ama kendini bilen insan buna karşı öfkelenmeye gerek görmez. Böyle gereksiz şeyleri kafaya takmayın.
Cevap
57Cevap
Bazı kızlar yüzünden erkeklerin böyle düşünmesi çok normal..
Bikaç kız beni beğenen birini bana anlatıyolardı, bizi tanıştırmaya falan çalışıyolardı
Şu işi yapıyo şu kadar parası var arabası şöyle böyle... anlatırken gözleri büyüyo ağızlarından sular akıyo nasıl ballandıra ballandıra anlatıyolar ama
Arabasının markası şu bu, araba reklamı dinliyorum sanki
Ben durup izliyorum hayretle, bunlar ne anlatıyo diye
Hiç araba görmemişler sanki
Biriyle tanışmam için kriterim gerçekten arabasının markası mı?
İşte böyle kızlar yüzünden erkekler böyle düşünüyo, şaşırmıyorum normal
Bende mi tuhaflık var bilmiyorum ben mi anormalim
Şimdiye kadar hiçbi insanın ne iş yaptığına parasına ya da arabasına bakmadım bundan da etkilenmedim
Nasıl bi insan olduğu önemli, kalbi önemli
Sevmek ve gerçekten sevilmek istiyorum
Temiz bi sevgi istiyorum çok değil
Sen normal olansın, diğerleri absürt. Kendi beceremediklerini karşısındaki insandan bekliyorlar.
Ağzına sağlık gerçekçi kadın gördüm şükür 👍😀
Ne alakası var bazen zengine aşık olursun bazen fakire. Fakir yakışıklıdır tipine aşık olursun. Zencinin arabası vardır bide boyu uzundur huyu da güzeldir bunlara tane tane aşık olursun. Sadece arabası var diye hakaret eden biriyle beraber olan yoktur
Açıkçası varlikli bir ailede büyüdüm ve hic paraya önem vermedim ama böyle olunca da iliskilerimde sevgiyi on planda tuttum ama yinede yasamadigim aci kalmadi.. hep kizlar para duskun araba duskunu diyip kizlara laf atacaginiza paraya önem vermeyen kizlari nasil uzdugunuzu görün... sorry beyler siz eger arabaniz ile goz onunde bulunmak istiyorsaniz onlarda sizi arabanizla degerlendirecektir 🤷♀️
Bence ciddi düşünen kızlar maddiyata pek önem vermez. genelde eğlence amaçlı günübirlik olan kişiler arabaya direk düşüyor. Çünkü onalrda sevgi yok sadece anlık eğlence var. Öyle olunca para da ön plana çıkıyor.
Tabiki maddiyatin önemi sevgi ve saygıdan daha agir basmamali cok parada cok dert demek oluyor ne biliyim
Bunlar ayrı konu. Demek istediğimi anladın. Sevgi olmayınca böyle oluyor yani
Yepp
Karakteri kişiliği oturmuş maddi olarak özgürlüğünü eline almış kadınlar için bu söz pek geçerli değil ama yazdıklarımın tam tersi konumda bulunan kadınların %70 i için evet bu geçerli ayrıca araba olarak da bakma evi var işi var statüsü var diye de çok bakildigini biliyoruz malesef
Sırf arabası için bir insanla birlikte olmam sırf arabası yok diye de bir insanı sevmemezlik yapmam.
Araba düşkünü olan kızların arabanın önce ön koltuğunda sonra da arka koltuğuna geçip neler yaptığını biliyoruz maddiyata tapan tüm herkese karşıyım.
Tweeti yanlış anlamışsın bence arabası olan erkeğe dememiş orda erkekler yerine arabaları seven kızlardan bahsetmiş bende arabaları seviyorum ama arabası olan erkeği değil “sadece arabaları” kapiş yanlış yere çekmeyin
Sen anlamadın bence..
Arabası olan erkeklerle çıkanlardan bahsediyor.
Erkeklerin arabası dememiş ama
Arabaya düşen o kadar fazla kız var ki, inanamazsınız. O kekoların yanındaki o kızlar neye düşüyor ince ruhlarına mı?
O kızları kastetmek doğru olan ama.. Her kıza bunu yüklemek anlamsız.
Bence her kız için önemi var, zerre kadar ilgilenmiyorum diyen yalan söyler.
Arabanın içindeki "adam" olamadıktan sonra neyleyim arabayı? Arabanın kendisiyle mi evleneceğim sanki? Maddi şeyler hepimizin başını döndürüyor tamam da, bu kadar da olmamalı.
Kesinlikle :)
O kadar çok ki BMW, Mercedes, Audi, Ferrari, Porsche, Range Rover gibi arabalara düşen kadınlar.
Sen öyle olmayabilirsin ama onbinlerce hatta yüzbinlerce var öyle kadınlardan.
Genelleme yapmak istemiyorum ama böyle bir şey mevcut açıkçası. Özellikle son zamanlarda araba bir kriter haline geldi. Hatta marka seviyesine kadar ulaştı iş. Ama unutmamak gerekir ki araba ile değil o insan ile beraber olursun. Önemli olan düzgün bir karakter, yoksa araba biraz birikim yapıp öyle böyle alınabilecek bir şey.
Maalesef hemcinslerimde var böyle örnekler. Benim merak ettiğim arabalı kadınlara da böyle bakan erkekler oluyor mu?
İlla ki vardır :)
Çünkü kızların bazıları kendi ayağının üzerinde durmak yerine hazıra konmak ister.
Bazıları öyle ama neden bütün kızlar bununla yargılanıyor ki..
Biz hepimiz neden sapık muamelesi görüyorsak, ondan dolayı
Biz erkeklere böyle düşündüren bazı hemcinslerinizin arabalara olan sevdası maalesef. Araba olmasını geçtim, marka modelini dahi dikkate alanlar var, çevremden görüyor ve duyuyorum.
Çok şükür kendi aileminde arabası var. Sırf araba için bi erkeğe düşmek mi? :/
Allah yazdıysa bozsun :D
Araba nedir ki bir metal parçası buna tapanlar var mı derseniz var
Var ama saçmalık.
Yok kız doğru diyor, yiyici tiplerin düştüğü belli başlı şey, araba saat ev. Ayrıca gayet bu devirde sizin gibi istisnalar hariç kişi ile değil maddiyatlari ile çıkıyorlar.
Allah akıl fikir versin o zaman onlara. :( Sonra da pişman olup ağlamasınlar..
Ben bizzat gözlemledim, çevremden gördüm yakınlarımdan bilirim çoğu kadın böyle erkeğin maddiyatina bakıyor, Sosyal medyada hepsi biz erkeğin merhametine sevgisine iyiliğine hasretiz yazıyorlar ama hiç biri öyle değil herkes paraya tapıyor. Tüm bu midesizlikler işte bu yüzden, zaten sonra ağlıyorlar erkeğin egemenliğine girip şiddet gördüklerinde
Kilzar aslında arabaya değil de o arabayı alabilecek zekaya düşerler.
Etrafta 2-3 para avcısı gördüğünüz için hepimize bunu yüklemeyin ama.
Ben diyom Ankara sen diyon...
ayıp..
Sensin ayip
Burada bir genelleme yapılmamış ki, sen neden üstüne alındın? Doğru söylüyor tweet atan arkadaş...
Genelleme yapılmış gayet. "Bu kızların"
Buna ben dahil değil miyim? Tabi ki üstüme alınırım çünkü burada da böyle ifadeler çok görüyorum. Kırıcı bir şey.
Öyle olanlara gidip şahsi söylesin ama :D
:D
Genele bakarak yazılmış tabii ki her insan bir değil. Herkes aynı diye yargılamak doğru olmaz. Aynı şey erkekler içinde geçerli. Kadının maddi durumuna bakan erkeklerde var.
Kesinlikle doğru.
Genelleme yapmak aşırı yanlış bir şey, her zaman karşı olmuşumdur. Bütün kızlar öyle ya da bütün erkekler böyle demek cahilce gerçekten. Mala mülke aşık olan kızlar da var erkekler de var fakat bu " bütün kızlar/erkekler arabaya aşık olur" iddiasını doğrulamıyor. Cinsiyet değil kişilik meselesii anlayın artık şunuu.
Erkeklerin elinde pahali arabalarindan baska adamlik kalmadigindan oluyor bu.
Caresizlikten olsa gerek, daha elle tutulur varliklara yoneliyorlar.
kadınların 98 % lik dilimi arabaya düşer. sen o 2 % lik dilimdeysen kusura bakma ama o çoğunluk seni yer ve de genellemeye tabi tutulursun. "Arabası olan kişilere düştüğümüzü sananlar neyin kafasını yaşıyor?" diye sormak yerine hemcinslerine arabası olanlara neden düşüyorsunuz şeklinde sorman daha doğru olurdu.
Bende sana inanmak isterdim emin ol. Ama audisi olan bi arkadasim var. Almadan once sinek avlardi simdi ise manken kimleri tavliyor bi bilsen. Bide 6 yildir falan kullaniyirdu gecenlerde servise birakmis arabayi 10 gun falan surmus. Aradi beni dert yaniyor. Hergun is pisirdigim yerlerde araba olmayinca kimse yuzume bakmaz oldu diye..
Çünkü genelde arabası Ozelikle böyle lüks arabası olanlara düşüyorlar da ondan bu kanıya vardık gördük örneklerini

Onlar ne zaman kaportası boyalı bebeklerden vazgeçerlerse o zaman ;)
Aynen güzel tesbit. :)
Elbette genellemeler çok can sıkıcı belirtmelerdir ve zaman zaman burada erkekler şöyle kızlar böyle diye yargılar var
İtiraz ederim her cins insansan var kim neyi yaşar neyi görürse onu genelleme yapıyor
Erkeklerde kadın bakımlı mı güzel mi fiziği var mı bakar. Ben nişanlımın önce karakterine sonra mesleğine baktım. Atıp tutmayın burda hiçbiriniz mesleksiz biriyle işi evi arabası olmayanla evlenmezsiniz. Ben baba evindede araba iş meslek gördüm.
Önümden lüx araba geçerken özellikle başka tarafa bakarım. kalkmışsa koca gøtleri insin diye 😂😂😂
İsyanın çok haklı ama biliyor musun bu sözler boşuna değil. Bunu yapan o kadar kız var ki
yorumlara da göz gezdirdim de gurur yapıp herkes aman araba için yapanlar var demiş bırakın ya arabası olanların aracını hiç boş görmüyorum gurur yapmanıza gerek yok söyleyin zaten hepimiz farkındayız bunun
Valla twit haklı belki sen öyle değilsin ama araba delisi olan o kadar kız tanıdım ki araban varsa seninle her şeyi yapan ama araban yoksa yüzüne bakmayan kılar var bu hayatta onlar için her şey maddiyat olmuş belli ki 😊
Sırf Audi A5'in koltuğunda selfie çekilebilmek için oral seks yapan kadınlar tanıdım. O yüzden istisnalar olsa da paraya ya da arabaya göre duyguları değişen kadınların varlığı azımsanmayacak derecede.
Hiç bir şeyin kafasını yaşamıyor. Sen belki öyle değilsin belki bütün kadınlar da öyle değil. Ama arabası olan bir erkekle arabasız bir erkek arasında ciddi ayrımlar yapabiliyor kadınlar bu da bir gerçek.
Çünkü Çoğu kadın böyle hatta bu konuyla alâkalı bi sosyal medya deneyi izlemiştim!
Öyle kızlar var ama o kızlara boncuk dagotanda erkekler arabası olan arabasıyla kızları düiürmeye çalışıyoe her iki tarafta arabayı kullanıyor diyebiliriz.. ama saçmalık bence
Büyük konuşuyorsam Allah affetsin de aman aman akraba uzak dursun
bunu düşünecek kadar mal oldukları için kız arkadaşları yok bunu anlasalar
Hepiniz değil ama çoğunuz paragöz ne yapalım bu böyle
Paragözlere püü o zaman. Allah'a yakın, size bize uzak.
İnş canım yha sbsjnsnsjsw
Genelleme yapmıyorum ama var oylelerı. Benımle arabayla gezmek ıcın cıktgını duyduguö kısıyı pıknık alanında arabadan ınıp senı vıtes koluyla bas basa bırakıyorum deyıp bosmuslugum bıle var 😂😂
Para herşeyi güzelleştirir. Ondan dolayı sen parasi için değil beğendiğin için çıktığını sanırsın. Para bittiğinde çekilmez bi insan olur anlaşamıyoruz der ayrilirsin. Yani kisaca katalizor paradir🙂
Erkekler Arabalarını gözümüze sokmayı bırakıp karakterleri ile ön plana çıkmayı denedikleri zaman bitecek aslan parçası
Şöyle bir gerçek var ki evet düşen çok kadın var. Herkes düşer mi, hayır.
Şu ana kadar hiç arabaya bakarak adam seçmem zateb araba markalarından da zerre anlamam
Kesinlikle..
hep bu paragöz kızlar yüzünden genelleme oluyo işte
Biri de %95'imiz öyle demiş :D
Herşey ortadayken bunlar varken bir kendi cinsin yazmışken kalkip bunu yalanlaman neyin kafası oluyor acaba
araba değil tabii ki mevzu maddi durum.. yoksa zengin ihtiyarların yanlarında kızları yaşında kadınların olmasını başka nasıl açıklayabiliriz ki
evlenirken maddiyata ne zaman bakmazlarsa :D :D bende o zaman kadınların ya da erkeklerin maddiyata önem vermediğini anlamıs olurum
Böyle düşünürler tabii, adam geliyordu üniversite caddesine, sıradan bir arabayla. Kızlar hemen arabası olan çocuk çok tatlıydın diye itiraf atıyordu.
bunu söyleyenin bi kadın olması beni şaşırttı bu konuda ağzı yanmış bi erkek yazsa garipsemezdim mesela kadın ne alaka dıyorum Şu an
Onun doğrusu araba değil efendim para.. Çünkü Altın ateşle, Kadın altınla, Erkek kadınla imtihan olunur..
Kendi arabasını alan kadınlara bir anlam ifa etmez 🤚
Para avcısı kızların sayısı azmı sence şimdi
Belki az olmayabilir ama bunu tüm kızlara yüklemek saçmalık.
Vardir cikan veya arabasi olmadigi icin cikmayan kizlar var bence
Kuzum şimdiki hayat maddiyata dayalı olduğu için ilişkiler sağlıklı olmuyor bu yüzden
arabası olan kişiler daha çok seviliyor :) diğerleri 2. planda değerlendiriliyor :)
toplumumuzda; kişiye değil, güce itimatın başka bir göstergesi.
%95 öyle hemcinslerim çünkü
%95'ini mi öyle görüyorsun sen cidden..
Evet dogru cünku
Karakteriyle ilgi çekemeyip arabasıyla veya giydiği kıyafetle ilgi çekmeye çalışan tam bir salak onlar.
Ewet ya bencede cok sacma yalniz ve sadece bu bi avantaj olabilir üstünlük degil
Tofaş la vutututu yapınca, kızlar düşüyor muş dogrumu?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?