Araç modifiyesi ülkemizde abartılıp bazen kötü görüntüye sahip araçlar ortaya çıkmasına sebep oluyor ancak yakışan, abartısız, sade bir modifiye aracı çok şık gösterebiliyor. Ben bu yüzden aracın orijinal modifiyesini seviyorum ve abartısız olmasını. Mesela sıradan bir volkswagen golfü, golf Rline görüntüsüne kavuşturmak , sıradan BMW 3 serisini, M3 görünümüne çevirmek gibi böylece fabrikanın kendi yaptığı yakışan sade şık modifiyeyi yakalamış oluruz.
Air süspansiyon. Hem arazi hem asfalt için uygun sürüş yüksekliği sağlıyor.
Fren modifiyesi. Sadece görsel olarak yapılanlar değil bahsettiğim konu. Sportif disk ve kaliperler. Bizleri hayata bağlayan şey sonuçta frenler.
Şase güçlendirmeleri. Ön kule gergisi, arka salıncak gergisi, orta şase gergisi, falan. Aracın viraj performansını yükselttiği için benim için en çekicilerden biri.
Aerodinamik body eklemeleri. Spoiler, karlık arka difüzör falan. Araca göre doğru bir şekilde ayarlanmış olan bu parçalar yakıt tasarrufu ve daha güvenli bir sürüş sağlıyor. Sadece görüntü olarak takanlar da oluyor fakat bunlar aracın aerodinamiğini olumsuz olarak etkileyebiliyor.
Motor güçlendirmek için yapılan modifiyeler pek bana hitap etmiyor malum ülkemiz yolları he yollardaki hız sınırı belli.
Çok yorum yapılmış ama tavsiye edicem çok karşıma çıktı bu soru. 15 e yakın arabam oldu. İlk arabama janttan lastiğe egsoza filtreye cama kuaföre derken bir ton para harcadım. Sonuç sadece hızlı satıldı. Yani extra ne yaparsan cepten gidiyor. Birde orijinal olayı var tabi uzun süre ellenilmeyen araç daha pahalı oluyor. Ha ben binerim param çok yeterki farklı olsun diyorsan sonu yok. Jant lastik coil bosse ses sistemi. Yeni Turbo ve yeni yazılım extra yeni subap dizel ise extra intercooler. Warex egzoz Ama şu var yaptırdığın yer kalite olucak. Sonra blok eline gelmesin
Benim için araçlarda en çok hoşuma gidenler ; -Park ampüllerini söküp bağlanan “Amerikan Park” -Air süspansiyon -Açık hava filtresi -Ön ve Arka tamponlara yapılan Body Kit
Caner'im farklı farklı modifiye edip ciddi paralar yatıranlar var bu işe... Yurtdışındayken en favorim güçlendirilmiş piston, krom jantlar ve abart egzoz ve tesisattı.. Fakat sanırım yaşlandım.. :D şu an ki tercihim şahsen "Orijinallik" den yana.. 🙈
Bak şimdi arabaya süspansiyon taktıracaksın inip kalkıcak sonra arabaya ön tampon eki takıcaksın arkaya da öyle, lastikler büyük olmalı özellikle jantlar da büyük olmalı ki arabayı güzel gösteren şeylerden biri de jantlardır. Farlarına değişiklik yapıcaksın mesela yanıp yanıp sönen farlar var çakı gibi onlardan takıcaksın başkaaa arabaya bir de pasta cila atıcaksın misss gibi araba çıkar
Performans a yönelik sadece. Aracımda kn filtre, downpipe, 76 egzoz, yazılım, intercooler, benzin pompası, oil catch tank ve pcv iptali, forge dumpvalve, r8 bobin, buji, westagate, coilover, önler 6 arkalar 4 piston brembo fren var. Aldığımda çoğu vardı, ben intercooler bi de fren taktım sadece pistte şişiyo diye. Diğer günlük aracımda bi modifiye yok, dümdüz efendi gibi biniyorum.
Arabaları yere yapışık yapıyorlar ya nasıl uyuz oluyorum 🤬 sadece cam filmi fazla göze batmayan kâfi. Ne o öyle yeni gelin gibi ne bulursa yapıyorlar 🤮
Evet daha önceki araçlarıma da şu an ki aracıma da yaptırdım. Benim yazılım konusunda güvenebildiğim tek firma 2CR firmasıdır Ümit Bağıran gerçekten işini biliyor...
Aslında arabama modifiye yaptırmayı çok istiyorum. Ancak hiç bir bilgim olmadığı için modifiye yaptıramıyorum. Renault Clio 5 arabam var. Tam modifiyelik bir araba ve bu fırsatı değerlendirmeyi çok istiyorum. Ben daha çok; Yarış arabalarına yapılan modifiyeleri seviyorum. Hani şu toprakta kayarak viraj alan hızlı arabalar var ya, işte o arabaların modifiyeli hallerini çok seviyorum. Modifiye bilgisi almak için sizce araba dergilerimi almalıyım?
İçini yapmayı seviyorum güzel döşemeler aydınlatmalar felan.. disinada sadece sade bir body kit öyle çok süslü rengarenk araçları sevmem.. genel olarak klasik eski araçları sevdiğim için modifiye konfor için oluyor bende..
Hafif modifiyeyi yakıştırıyorum. Tofaş Doğan SLX'te bagajda rüzgarlık yok, bir rüzgarlık takmak yetiyor. Veya çok sade bir arabaya cam filmi takılsa yetiyor. Abartı modifiye, sanki onca parçanın değiştirilmiş hali gibi geliyor.
Modifiye güzel birşey ama ülkemizde pek düzgün birşey yok tofaşçılar sağolsun anca arabayı asfalta sürtüyorlar Bir babayiğit çıkıp da NFS MW de ki M3 GTRı yapmıyor param olsa da ben yapsam 😏
tokyo drift gibi normalde hoşuma gitmez de aykırı yaşıyorsam neden olmasın.. sıradan bir eğitimcinin alevli meyve tabağı gibi bir arabası olduğunu düşündüğümde kfdsjlkl