Arkadaşlar bu işlerden anlayan varsa yardımcı olabilir mi?
Sizce 300 bin tl ye bi crafter alıp kiraya vererek ne kadar gelir elde edebilirim?
Sizce 300 bin tl ye bi crafter alıp kiraya vererek ne kadar gelir elde edebilirim?
Güncellemeler:
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
12Zaten ek gelir niyetine yapmayı düşünüyorum, yani bana aylık 10 bin tl gelse ayda 10 bin km gitse araç senede 120 bin tl
3 sene çalışsa tamirini ve sigortası vs. 360 bin km de bana 3 sene sonra 360 bin tl geri gelecek 300 bin arabanın fiyatı 60 bin bakınlarına felan gider, 3 yaşında 360 bin km de araba bana kalır
Gerek yok. Bu işin kazası var belası var. Bu paraya git bir yerden sulak tarla al daha iyi. 300 bine kendi kuyusu içinde 15 dönüm sulak tarla alsan. Sene de 100 bin geliri var kendine, kendin ekersen. Ama kiraya verirsen dönümü 1500 TL den kiraya versen 23 bin temiz yıllık geliri var. Tertemiz kazası belası vs. Yok. Sen bu parayı baglayacaksan gel buraya güzel bi sulak tarla tutalım, 300 bini 50 dönüm sulak tarla ekmek için bağlasak, dönümünde minimum 200 250 kg. Kabak çekirdeği, ortalama en az 230 kg dan hesap edersek, 50*230=11.500 kg kabak cekirdegi.
11.500 kg kabak çekirdeği, kilosu en az 25 TL den, 25*11.500=287.500 TL para eder.
Bunun ilk sene için 150 bin sulama borusu malzemeleri masrafı tutar, bu 150 binin içine bütün Ekim hasat masrafları dahil. Yani ilk yıl, 150 bin masraf, diğer dönemler sadece 70 80 90 bin civarı. İlk yıl bu hesapta en az 140 bin kâr. Diğer yıllar net 200 bin kâr, kabak çekirdeği ekersek. Tabi kabak çekirdeği 26 27 ya da 30 liraya da gidebilir. 30 liradan 11.500 kg. Kabağı hesap et işte.
Yeni fikirlere her zaman açığım, çok ta güzel fikir ama bana daha çok pasif gelir lazım senin anlattığın iş biraz zahmetli reis :D , faiz kreide işine girmeden helalinden. Kendi işimizi illaki yapacağiz ama en az ayda ortalama 5 bin tl ek gelir lazım
En kolayı dükkan gibi duruyo ama bence dükkana asla para yatırılmamalı amorti süresi 20 seneden başlıyor
Senden ticaret adamı olmaz. Otur oturduğun yerde
Bunu 9 yaşında simit, 14 yaşında ucuza bisiklet alıp sadece temizleyerek ve daha iyi fotoğrafını çekerek iki katı fiyatına satan aynı zamanda samsung s serisi telofon alıp satan ve 15 yaşında bin € biriktiren adama diyorsun
Bunu yapan adam, 300 bin TL yi arabaya bağlayacağını söylüyorsa, yaptığı işlerden ticaret kafasını kazanamamış demektir. Benim için boş. Sen sen ol hiçbir zaman paranı demire bağlama. Ticaret yap, al sat, lakin kesinlikle o demir işine girme. Demir den kastım araba da dahil herşey.
Paranın hepsi 300 bin olmadığı için sorun yok, yani elimdeki tüm parayı oraya bağlıyorum diye birşey yok, bu arada demire laf etmişsin ama bence yanlış düşünce, mesela elektronik ev eşyaları geri dönüşüm merkezi, metal, bakır, plastik hepsini ayrıştırıp işleyip satqcaksın, çok para yatırman gerekiyor ama kazancı çok iyi olacak bi iş
Ben sana yürüyen araçları kastettim. Bakır plastik demedim.
araba dahil herşey dedin ama neyse, ben yanlış anladım heralde
Sadece araba olsa bile, o sektörde milyonlarca insan ekmek yiyor gerek alım satım olsun, gerek tamir, gerek kiraya vermek olsun bu kadar insan para yiyorsa sen veya ben niye yiyemeyeyim? Sonuçta herkes rızkını yer
Sen kiraya vermekten bahsettiğin için düşünme diyorum. Yoksa alım satımını yap, hatta arabayı alıp kendin kullanıp çalıştıracaksan yine uygun. Sadece arabayı alıp kiraya vermekten bahsettiğin için ben uygun değil demek istiyorum.
Ben kendim uğraşmak istemiyorum işte, ana iş olarak yapmak istemiyorum sadece bana ek gelir olarak yapmak istiyorum
Bende bu düşündüğün fikir, sana kâr ettirmez hiç girme bu işe diyorum.
Yok aslında araç alıp nakliye veya bazı firmalara uzun süreli kiraya verip yan gelir elde etmek
Ek iş olarak yani