Manuelciyim. EDC rahat gelse de, yeni EAT vitesi daha çok beğeniyorum. Diğerlerinde sık sık zaman kaybı yaşıyorum. Standart otomatik vites kullanımım ortalama 3 ile 7 saniyemi alıyor. (Millet 3 saniyede fişek gibi takıp fırlıyor. Benim 10. saniyede ayağım gaza geliyor. EAT viteste 3. saniyede ayağımın gaza geleceğine inanıyorum.)
Tercihim sorunsuzluk örneği tork konvertörlü otomatik şanzıman, eğer tork konvertörlü olmayacak çift kavramalı arasında tercih yapacaksam ZF8 ve EDC olur. Hele DSG asla asla asla, evinize incir ağacı diker.
DSG şanzıman arıza verirse arabanın üçte bir fiyatı ediyormuş. 😄 Şaka bir yana herkes DSG'den şikayetçi. Otomatik vitesli araçlar manuel vitese benzemiyor. Bakımları daha hassas oluyor.
DSG üzerinden ne paralar kazandılar. :) Easytronic yani yarı otomatik ise DSG'den sonra en baş belası şanzıman. Robotize diye geçer halk dilinde, depriyaj vazifesini robot bir kol yapar. Bu kol hem konfor düşmanı hem de aşırı derecede arıza veren diğer bir şanzımandır. :)
Çift kavramalılarda ZF8 zaten rüştünü ispatladı, EDC de hemen arkasından geliyor.
Ama ben her zaman düz vites ve ara gazı seven biriyim. :)
Bende manuelciyim ama otomatik olarak en DSG şanzıman çok seri ve sorunsuz geçiş sağlıyor. Bir ara çok sorun çıkardı şikayet aldı ama bence çok başarılı 👍
dct eat edc hepside aynı adları değişik, bmw deki dkg çift kavramalı bir şanzuman ama dsg gibi zırt pırt bozulan bişey değil ayrıca bmw de sadece m modellerinde dkg kullanılıyor, standart araçlardaki zf8 üzerine şanzuman yok. cvt ve audi olarak gösterdiğin ve dsg dediğin şanzumanda aslında multıtronıc ve cvt ile aynı şanzuman,5 para etmez