Eşimin arabası var ve sürekli arabayla dolaşmaya çıkıyor beyimiz. Bazen beni çağırmıyor, öğren kendin çık diyor. Bir kere öğretmeye çıkardı ama demediği laf, söylemediği söz kalmadı. 1-2 kere yanlışlık yaptım diye dünyayı yıkıyor resmen. Bundan rahatsız olduğumu nasıl dile getireyim?
Eşim araba kullanmayı öğretirken çok agresif, onu kırmadan direksiyon dersi istediğimi nasıl söylerim?
Maşallah benim eşime o zaman. Bana öğretirken çok kibar. Ama maalesef başkasına mesela kardeşlerine öğretirken çok agresif.
Onu kızdırmamak adına dediğini çok iyi dinle ve ikinci kez söylemeye gerek kalmasın. Ben mesela ilk kalkışımı harika yapmıştım şaşırmıştı. Çünkü çok iyi dinledim onu. İkinciyi demeye fırsat vermedim.
Mesela cilveli olman onun hoşuna gidiyorsa, yaaa kocacım bunu nasıl yapacağım ki vs de. O sertleştikçe sen hep kibar ol çünkü öğrenmeyi isteyen sensin. Sabırlı olmalısın.
Erkeklerin geneli öyle. Bir başkasına gelince dört dörtlük öğretmen olurlar iş eşine kardeşine kızına gelince ağızları kapanmaz. En ağır şeyleri söylerler sanki kendileri doğduğu gün araç kullanmayı öğrenmişler gibi.
Bende kız kardeşime öğretiyorum. Gayette sakinim. Bazen geriliyor kaldırıma cikacaz diye ama ona yansıtmıyorum. Kolay değil hele İstanbul gibi bir yerde.
Öncelıkle dıreksıyon dersını kesınlıkle esınden ve tanıdıgndan almamalısın. Yanına samımı oldugun yanında rahat oldugu bır arkadasını al bence. Bız erkekler genelde bayanlar arac kullanırken bıraz fazla gergınlesebılıyoruz Öncelıkle kursa gıdıp temelını alın sonrasında esınzde sıze guven gelınce tek cıkarsınız
Araba kullanmayı biliyor olabilirsin ama öğretme işinde hiç iyi değilsin, direksiyon başındayken beni sürekli strese sokuyorsun ve bundan dolayı hem öğrenemiyorum hem de hatalar yapıyorum de. Eğer anlayışlı biriyse zaten bunu olgunlukla karşılayacaktır.
şu olayı hiç anlamadın, heralde bundan sonrada anlamam. Yahu o beyefendi anasının karnından doğar doğmaz "selamün aleyküm, baba arabanın anahtarları ver, devlet hastanesindeki yeni doğan arkadaşlarla gezintiye çıkacağız" mı demiş acaba... Enteresan tipler, garip tripler...
Paranı ver başkasında çalış... Onlar senden mükemmel bir şey bekliyor babam el frenini tutarak anlatıyordu ister istemez psikolojik olarak kötü yapıcam diyosun o yüzden ehliyetin yoksa kursa git varsa bile bir kurstaki hocayla anlaş onunla çalış kesinlikle olmaz özellikle erkeklerle asla asla asla 😂😂
Direksiyon eğitimi veriyorum burda, ve çok kadın bundan şikayetçi kimisi ise başka birinden ders aldığında kıskançlık tan şikayetçi.. ancak çok abartılacak bir konu değil, açıklayabilirsiniz olur biter..
Direkt söyle. Ya da söylememe de gerek yok. Ehliyet alabilmene karışmıyormuş zaten. Ehliyet kursuna yazılınca direksiyon dersi veriyorlar. Genelde öğreniyorlar orada.
Erkklr bu konuda çok kötü... araba kullanmayı ogreticm die kalp kırıyorlar zaten yapacağın varsa da onun siniri karşısında elin ayağın dolasiyo panikliyosun direksiyonu tek elle tut die haykirani gordm bn !
Kurstaki hocalarında pek farkı yok aslında tecrüben yoksa benim gibi aşırı zorluk çekersin eşin seni kırmadan öğretmesi lazım olmuyorsa başka bir yakınında olabilir o da olmuyorsa eşine profesyonel yerden eğitim almak istiyorum dersin hem sen hem de ben yorulup birbirimizi kırmayız dersin
Bazi insanlar ögretmeyi beceremez. Bagirarak anlatinca anliyosun sanarlar. Bende öyleyim beni hemen anlamazsan sabrim hemen tasar. Bul bir yolunu ama dersi birak dnn
Boş alanda kendin öğren. ne tamah edersin böyle kimseye. Kimse doğuştan bilmiyor ki bunu. Ben de vura carpa öğrenmiştim. Kimse tek söz etmedi sağolsunlar. Kaç kazadan canlı çıktım. cesur ol sadece.
Bir erkeğe yetersiz olduğunu hissettirmen veya dile getirmen yapacağın en büyük hatalardan biri olur. onun böyle hissetmemesi için baska bir kılıf veya bahane bulmalısın.
Genelde olur böyle durumlar sevgi saygı çerçevesinde burada anlatır gibi tatlılıkla anlatırsan birde bayan hoca bakarsanız belki anlayış gösterecektir kanısındayım
O sana agresif olmaktan çekinmiyorsa sen de çekinme.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kesinlikle olmaz araba kullanmayı çok iyi bilsen bile yine de laf ediyorlar.. Kocadan babadan sevgiliden hoca olmaz trafiğe çıkmaya korkarsın kesinlikle ders al..
Önce tekniğini öğren sonra pratiğe geç. 👍 Kadınlar beceriksiz araba kullanma konusunda mantığıni öğren debriyaj fren gaz ondan sonra gec direksiyona 👍 canından malından olduktan sonra kıymeti yok
İster araba olsun ister başka bir şey öyle insanlardan bir şey öğrenilmez. Sen en iyisi sana öğretebilcek inananlar bul ve hangisi iyi bir öğretmense ondan yardım almaya devam et derim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hemen kursa yazıl dersini orada al, öğrendikten sonrada eşinle pratik yaparsin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Türkiyede kadınların çoğunun geri manevra vw direksiyon hakimiyeti yık ondandır
bence eşinle bunu düzgün bir şekilde konuşabilirsin, sen bana bağırdığın zaman dikkatim dağılıyor ve moralim bozulduğu için de kafamı toparlayamıyorum diyebilirsin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Esinle bunu ogrenmen imkansiz... Bu sende trafik fobisi olusturur