Bu sabah arkadaşlarım Saadet Partisi'nin ÖTV reklamını yolladı bana.. Daha yeni görüyorum ve kahkaha attım. :)
Bakmayın kahkaha attığıma.. Ağlanacak halimize gülüyoruz gerçekten. :D Gerçekten araç fiyatları bu kadar güzel ve net anlatılabilirdi. :) Bunları söyleyebilmek bile başarılı, yaratıcılıkta güzel.. Helal olsun Saadet'e. Reklamdaki sitede yaptıkları göndermelere de hayran kaldım :D
Saadet Partisi "Üretmediğimiz araçlardan, üretenden daha çok kazanıyoruz" diyor, ne düşünüyorsunuz?
Senin ülken bir porscheyi ancak 5 tır dolusu meyve ile alabiliyorsa ve senin kodamanların da ülkenin durumunu düşünmeyecek kadar ülkene acımıyorsa mecbursun arabaya fahiş vergiler almaya...
Senin ülken diğer ülkeler gibi değil. Senin ülkenle yaşıt olan hatta senin ülkenden daha kötü durumda olan ülkeler bile senin ülkeni geçti (bkz. Güney Kore, Kore savaşında askerlerin attığı konserve kutularını toplarken (1950'ler) şimdi Hyundai ile dünyanın en iyileri arasında) bizim neyimiz eksikti Kore'den? Türkiye ve Almanya beraber birinci dünya savaşına girmişken Almanya birkaç yıl içinde Mercedes Porsche Wolksvagen falan kurmuşken, neden Türkiye hala bir karış yol katedemedi? Tamam akp hükümeti suçlu ise akp'den önceki 80 yıllık süreçtekiler arı pak mıydılar?
Senin ülken yaklaşık 80-90 yıldır bir mücadele içinde. Uçak yapmak istemiş yerli uçakları toprağa gömmüş (bkz. Kayseri'de gömülü yerli uçaklar) yerli otomobil yapmak istemiş senin satılmış medyan otomobilleri kötüleyip iflas ettirmiş (bkz. devrim otomobili) senin mühendislerin şaibeli ölümlere karışmış ve karışıyor (bkz. aselsan mühendislerinin ölümleri) Senin ülken ne zaman kalkınmak istese ABD'si Almanya'sı ülkenden endişe duyup "biz sana veririz boşver yerli arabayı yerli uçağı" demiş. Senin şu an bir tane bile müttefiğin yok. Neden yok? Senden haz etmiyorlar. Mesele senin politikan değil, seni İSTEMİYORLAR. Tekrar yazıyorum: Seni İSTEMİYORLAR. Sen daha neyin kafasındasın.
Sen bu 80 yılın faturasını ödüyorsun. Bu yüzden ülken gelişememiş. Bu yüzden ülkende Necmettin Erbakan gibi Vecihi Hürkuş gibi adamlar susturulmuş yargılanmış sesleri örtbas edilmeye çalışılmış. Sen daha şeftali ihraç etmekten, fındık ihraç etmekten ileri yeni yeni gitmeye çalışıyorsun onda da hala yerli otonu saçma sapan argümanlarla eleştiriyorlar.. Yeni yeni askeri ihracatların tüfeğin satmaya başlamış. Daha yolun başındasın. Tutup araba alamıyorum diye ağlamak yerine düşünmemiz lazım bizim. Biz neden kendi arabamızı üretemiyoruz diye. Neden hep işlerimiz ters gidiyor, neden beraber fakir olduğumuz Almanya gelişmişken Türkiyemiz gelişmemiş. Elin adamları araba fabrikası kurarken biz neden başörtüsüyle uğraşmışız falan diye düşünmemiz lazım.
150 bin liraya fabrika çıkışı olan arabayı 286 bin liraya alıyoruz. Adamların araba parçaları-işçilik-vergi vs. bir dünya maliyetini çıkarsak haydi diyelim ki en yüksek rakam 100 bin lira kazanıyor bir arabadan...
Bizim ülke KEMİKSİZ, taş atmadan kolu yorulmadan 136 bin lira kazanıyor.Beyin bedava diyor...
... Ve bunu bir kesim gururla ''devlet kazanıyor'' diye anlatıyor, o arabanın maliyeti de vergisi de her türlü masrafı da bize girdi, yani halka. Bununla gurur duyan gevşekler ise mutlular...
NOT: Arabayı alırken kredi çekip 1 araba da bankaya aldığımızı özellikle yazmadım...
Aslen vergi zammı yerli üretimi teşvik içindir, ancak ülkemizde şu an yerli üretim yerli arabamız yok tabii olarak, bilemiyorum ötv Türkiye'de üretilen yabancı araçlara da geldi mi? Araç almak telefon almak v. b. şeyler baya lüKS olmaya başladı artık, benimde çok kızdığım bir konu, avrupalı adam 20-24 ay çalışıp tertemiz son model araba alabilirken ben 80 sene çalışmam lazım aradaki fark uçurum, bu kapanırsa ne güzel olur.
Şaka gibi hala "Allah başımızdakilere zeval vermesin" diyenler var. Sizin kafanızın içindeki cevher sizden sökülüp alınmışken adamların başınızda size yaşattıkları müstahak! Hakikaten yazık... İleride aydın bir millet olursak şayet bu yıllar tarih kitaplarında "utanç yılları" olarak geçecektir.
Devlet olmak cok guzel. Calisanlar ayin yarisini senin icin bedava calisiyor. Sirketler calisip didiniyor urun gelistiriyor satiyor sen oturdugun yerde daha fazla para aliyorsun. Araba telefon sigara alkol benzin sirketleri uretiyor sen maliyet olmadan parayi cebe atiyorsun. Ben de devlet olmak istiyorum 😂
Komedi gibiyiz ya resmen ben bu konuda hakkımı gram helal etmiyorum devlete !!!
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Vedat milor bir anketi paylaşmıştı. Elestirisel düşünce de sondan ucuncuyuz ülke olarak diye bir anketi. Hemen biri şu cevabı yazmıştı ; Begenmiyorsan terk et yahudi soylu vedat milor , diye. Bir şey düşünsek veya söylesek insanlar bunu söyleyecek. Elestirisel düşünce ama yanlış ama doğru güzel şekilde söylemek varken bu nefret ve kaba dil varken nasıl bir şey düşünelim? Gümrüğe gelmeden önceki fiyat belli gümrükten sonraki fiyatta. Matematik yalan söylemez. Yani her şey apaçık ortada.
istesende istemesende bu paralar alınıcak bir şekilde çarkı neyle döndürüceksin üretmeyen ülke çökmeye mahkumdur a partisi değilde b partisi bu olur bu olmayan parayı ortaya cıkaramassın 🙂🙂
Hırsızlık ve başkasının malının, değerinin üzerine çökme bu ülke insanının en iyi bildiği şeydir. Acı ama gerçek. Kimse yönetenleri yadırgamasın. Uzaydan gelmediler, "içinizden çıktılar"
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Erkek kardesim yurtdisinda yasiyor 2 yılda bir araç getiriyor son model kullanıyorum iki yılın sonunda alıp gidiyor giriş cıkısları o yapiyor miss gibi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Varya sırf bu ülkede doğduk diye cennetliğiz bence hepimiz, dünyada dünyayı yaşayamadık ki, memleket deliler hastanesi gibiaq ne içerde gün yüzü görüyorsun ne dışarı çıkabiliyorsun.