Araba kullanırken sorun yok ancak iş park etmeye gelince sorun yaşıyorum. Park ederken endişe duyuyorum. Kendimi nasıl geliştirebilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Sakin ol ve kendine güven. En önemlisi acele etme. Acele etmek hata yapmaya sebep olur. Park etmekle alakalı her şeyi biliyorsan zaten panik yapmanı gerektirecek bir şey yok. Bunun psikolojik olduğunu unutma. Ayrıca milyonlarca insan park edebiliyor da sen neden edemeyesin ki. Kendine güven.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Ben de araba kullanmaya yeni başladığım için kendimden söyleyeyim. İlk başlarda birilerinden yardım ala bilirsin park ederken. Yaklaşık 1,5 ay kadar böyle yapmanı tavsiye ederim. Ama biri sana yardım ederken bile dikkatli ol, yani dikkatle izle. Bu şekilde nasıl park edildiğine 100’de 30-40 olsa da hakim olacaksın. Ha aynı zamanda kendin de pratik yapmayı unutma. Stres yapmamak için de relax olmaya çalış sadece park ediyorsun bu kadar çok fazla stres yapmamaya çalış. Umarım yapa bilirsinn ☺️İyi şanslarr!! 🥳
12 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim 😍
- +1 yıl
Birşey değill 💞 umarım yardımı dokunurr! 😍
- +1 yıl
süerkli deneme yap camdan aynadan gördüğüne bak sonra in gözünle bak kıyasla hafızana almaya calış cam görüntüsü ayna görüntüsü gerçek görüntü arasındaki farkları öğrenmeye calıs
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
28Cevap
- +1 yıl
öncelikle panik anında dörtlülerini hep yakabilirsin, kimse sen bunu niye yaktın diye sana sormaz, bunun yerine yanından geçip giderler ya da sorun mu var diye bakmaya gelirler
ayrıca panik yapma yeterki arabanın sığabileceği yerini bulduysan
aç dörtlüleri git öndeki arabanın dibine kadar, arkandaki öküz dörtlüden almadıysa korna çal ( ne demek bu " anlamadın mı öküz park edicem") duracaktır. durmassa sen dur geri vitesine geçir, geri geri gel
tam kır arabanı gir oraya , kaldırıma yaklaşınca topla arabanı, sana el ederlerse yine korna bas ( bu ne demek yürrü anca gidersin at arabası)
park ederken bazı tipler vardır, kafasını çıkartır sesli söver, umursamayacaksın bazen her şeyi
çok severum trafikte bana dinlenene diklenmeyi
defolur gider00 Yorumla - 1 yıl
çok basit bir park olayı, araya gireceğiniz aracın (öndeki) ayna aynaya gelin, sonra tam sol ile karşı kaldırıma yanaşın, tam sağ ile geri geriye geriye gelerek ön aracı kafa kafaya kurtarınca tam sol ile araya çok rahat bir şekilde park yapacaksınız,
00 Yorumla - +1 yıl
Gir bi AVM otoparkına, açık otopark daha iyi olur, bir saat boyunca bir oraya bir buraya park et. Kafadan, geri geri, paralel. İyice alıştıktan sonra kolayını bulursun.
00 Yorumla Biraz sakin ol ve pratik yap. En basında bu geliyor pratik. Ve park ederken yok millet bana bakiyo hemen park etmem lazım rezil oldum vs diye düşünme
10 YorumlaZorlama ve taksiye bin herkes araba kullanacak diye bir şey yok. Böylesi hem senin hem diğer sürücüler için daha güvenli olabilir :)
00 Yorumlabir şekilde şöyle valesi olan otoparkları tercih edebilirsin😅😅 belki iyi gördüğün biri varsa bir valeden ders rica edersin
00 YorumlaBunun cevabını kendiniz veremiyorsanız bir daha asla şoför koltuğuna oturmayın.
10 YorumlaHiç heyecan yapma yanında sana not verecek bir hoca yok araç yolu daraltmasın nasıl park edersen et
00 Yorumlapanik yapma kanki bende 11 senedir ehliyet var bile park ederken sorun yaşıyorum çünkü arabam yok
00 YorumlaBir fırsatını bul römorklu bir araçla bir süre park etmeyi dene...
Bazı sürücülerin maalesef çoklukla kadınların geri vites de, hangi manevrada arabanın kıçının nereye, hangi açıyla, ne hızda gittiğini ıskaladığını görüyorum00 Yorumlaİki hamleyi geçiyorsa park etmen o arabayı sürmeyi ya terk et ya da bir gün boyunca park çalış
00 YorumlaBunu tek çözümü daha çok park yapmak ve asla görseldeki gibi arkaya bakmamak.
00 Yorumlaaynaları kullanmayı öğren boş boş bakma aynaya gör orayı arkaya bakarak araba park edilmez , herzaman arkanı göremeyebilirsin. tıpkı görmeden prize fiş sokmak gibi hissederek kafadan ölçerek sokarsın.
00 YorumlaArabanı bana hediye et. Ben götüreyim seni istediğin yere.
00 YorumlaDaha fazla pratik yaparak bir de kurtarır geçer diye riske atma gerekirse bir manevra daha yap ki sorunsuz olsun
00 Yorumla- +1 yıl
Psikolojik olabilir yapabilirim de her zaman kendine
00 Yorumla Sakin Olcan böyle hiç bir şey yokmuş gibi park edecen
00 Yorumla- +1 yıl
Ztn araba parkediyisan şöförsün sakin ol zaman la geçer
00 Yorumla - +1 yıl
daha çok park ettikçe hep parket sürekli durmadan park
00 Yorumla - +1 yıl
Kendini kasma asla acele etme aynaları iyi kontrol et zamanla alışırsın
00 Yorumla - +1 yıl
geri giderek park et en kolay park şeklidir.
00 Yorumla Yavaş yavaş deneye deneye olacak bir olay.
00 YorumlaGeri görüş kamerası taktır.
00 YorumlaEtrafında kimse yokmuş gibi düşünürsen sorun olmaz
00 Yorumla- +1 yıl
biraz daha eğitim alman gerek
01 Yorumla - +1 yıl
Heycan yapmıcaksın yoksa bişi yapamazsın
00 Yorumla ders al hocalar taş mı yiyecek
00 Yorumla- +1 yıl
Park etme
00 Yorumla - +1 yıl
Korkma canım aşarsın az totonu sık aşarsın
00 Yorumla - +1 yıl
Zamanla geçer
00 Yorumla Park sensörü takdir
00 Yorumla
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
https://www.youtube.com/embed/X4W7pROhy3cPark etmek göründüğü kadar kolay değil hatta trafikte 'iyi' olduğunu sanan birçok sürücü bile park etmeyi bilmiyor. Yani yalnız sayılmazsın... Bunu konusunda bir uzman olarak söylüyorum, eğitimlerde ve trafikte bolca örneğini görüyoruz.
Bu endişeni biraz olsun azaltmıştır belki :) Ama asıl çözüm eğitim...
Eğitimler beceri kazandırdığı kadar sürücüye özgüven de verir ve bu sayede kendinden daha emin hareket edebilirsin.
İhtiyacın olan şey bir Park & Manevra eğitimi. Tabii eğitimi aldığın yer çok önemli, sürücü akademilerinden, uzman birinden almanı tavsiye ederim.
Eğitimin yerini tutmasa da ve her ne kadar ezbere teknikleri önermesem de aşağıdaki videodaki ipuçları ile kolay park etmeyi de deneyebilirsin.
Şunu da eklemek isterim, park ederken ne kadar uzman olursan ol acele edersen, telaşlanırsan park edemezsin. Yapman gereken şey dörtlü ikaz lambalarını yakarak sakince park manevrası yapmak. Arkadaki sürücüleri düşünürsen, acele edersen asla doğru park edemezsin.