Peki erkek bebeklerin altının değiştirilmesinde neden pek özen gösterilmiyor? Veya sizce böyle erkek-kız bebek alt değişimi ayrımı var mıdır?

Dini boyutta değerlendirilince çocuğun avret mahalli yoktur ancak koltuk altı ve mahrem bölgelerinin toplu alanda açık bulunması onun hayasını kaldırır. Erkek çocuğu ileride sapık ruhlu birine dönüşebilir, kız çocuğu da mahremiyetini korumayan tamamen ahlaktan uzak birine dönüşebilir.
Kız çocuklarında özen gösterilmesi günümüzdeki istismar vakaları ancak erkek çocukalrı da istismar ediliyor. Dini boyutta ve ahlaki olarak değerlendirmesek dahi yine de iki çocuğun da mahremiyetine özen gösterilmeli. Güvenliği açısından.
Estağfirullah. Sadece bu soru için mi dedin genel manada mı? 😄 uzun cevap vermeyi seviyorum bilgili olduğuma inandığım konularda. Arada ben de troll yapıyorum tabii ama senin troll soruna denk gelmedim hiçs. Hjdjd o yüzden bu uzun cevapların çoğu sana denk geliyo. İşine yarıyosa cevaplarım ne mutlu bana 😊🙈
He anladım ben teşekkür ederim o zaman böyle düşündüğün için. 😇😄
Yazmaya üşenmiyorum evet ve bu konuda çok şikayet alıyorumw kxjxjd genelde biriyle konuşurken yavaş yaz soruna cevap verecekken başka soru soruyosun yetişemşyorum falan diyolar djmdkfkf bu arada bakmadan da yazabiliyorum ama bunun konuyla alakası yok ahajahajdhshdh
:D o da tuzum biberim olsun ben random atmayı çok seviyorum. Neşeli ve çılgın gülüşlerimi en iyi o ifade ediyor. Emojiler bana çok donuk suratlılık olarak geliyo kusura bakma rahatsızlık veriyorsam ama ben de böyleyim 😄
Random için dedim 🙈 tamam teşekkür ederim tekrar o zaman 💁🏻♀️
Bence herkesin ortasında yapılmamalı, kıyafetini değiştrmek de aynı şekilde. Çocukları küçük yaşta biraz daha bu konularda dikktli yetiştirirsek kendilerini sakınmayı ve edebi öğrenirler. Ama bazı aileler o kadar rahat oluyr ki çocuk zaten deyip umursamıyrlar çocuk da öyle rahat alışıyor ve herkesin içinde tamamen üstünü çıkarıp öyle tuvalete gidebiliyor. Günümüzde küçük çocuklarımıza taciz ve daha fazlası bu derece artmışken evlatlarımızın öyle rahat büyümemesi bence en güzeli. Kendilerini sakınmalılar yabancılardan.
Kimse mecbur değilse ulu orta bir yerde bez değiştirmez. Erkek kız farkı da görmedim ben. Ha ne fark var dersen bez değiştirme değil de çıplaklık olarak erkeğe saçma bir ayrıcalık tanınıyor ki bu hiç doğru değil. Mahremiyet bence çocuğun sosyal medyada gereksiz yere her anını paylaşmakla bozulur.
Cocugun kendini korumasi ve mahremiyet duygusunun gelismesi acisindan onemli bir durum ulu orta yerde yapmamak..
Cevap
20Cevap
Çok mecbur kalınan durumlar haricinde yapılmamalı. Bebek de bir insan ve onun da bir mahremiyet alanı var. Üstelik rızasını da söyleyebilecek bilince sahip değil. Pedofillerin bu kadar yaygınlaştığı bir ortamda artık çocuklarımızı daha çok korumalıyız. Gerekli rüşte erdiğinde kendisi istediği gibi mahremiyet sınırını zaten çizecektir. Fakat bu evreye gelene dek o sınırı korumak ebeveynlerin görevidir. Velayet kamusal bir haktır. Anne baba çocuk benim değil mi istediğim gibi davranırım suretinde bir hakka sahip değildir.
Kız ya da erkek bebek diye ayrım yapılmamalı. Mahremiyetse ikisinin de hakkı ve uluorta yerde yapılmasına karşıyım.
Buradan şu çıkar erkektir bişi olmaz toplum olarak daha aşamadık su cinsiyet ayrimini farkindaysaniz bebeklikten aşılanıyor sen erkeksin ayrımı... zihniyetsizlerin zihniyeti.. Kız veya erkek farketmez ulu orta degistirilmemeli oluşacak koku veya goruntu etrafinizdakileri rahatsizedebilir ayrı bir yere geçilip değiştirmede yarar var.
Kimsenin olmadığı, pencerenin açık, kapının kapalı olduğu bir oda olmalı :D kimsenin yanında değiştirmemek gerekir. Bugün ulu orta erkek cocugununkini değiştiren yarın göster amcana oğlum'a döner... ahlak terbiye hem kiz hemde erkek cocuguna verilmelidir. Bunu lafla degil yaşayarak öğretebiliriz
Mecbur kalındığında yok o çocuğumun özeli falan diye temizlememezlik yapılmamalı. Başka bir yerde değiştirme imkanın varsa da milletin içinde bezi değiştirmekte ısrar etmenin anlamı yok. Hem çevreye rahatsızlık verir koku bakımından hem de mahremiyet olur
Beimde erkek bebeğim var. Ulu orta yapılmasını istemem açıkçası. Ne olursa olsun edep denilen bir şey var. Ben altından çıkardığım bebek bezini bile kendi çantamda taşıdığım çöp poşetine koyuyorum. Çok dikkatliyimdir bu konuda.
Mesela bir gün kadınlar olarak cafeye gitmiştik. Eltimin iki yaşında kızı var. Altını herkesin içinde değişti. Açıkcası bana çok kroca geldi.
Biraz hassaslık olsa güzel olur bu kadınlara ne oluyor bilmiyorum doğum yapınca herşey fora bez değiştirmeninde bir adabı olmalı emzirmeninde ulu orta lap diye çıkarıyorlar göğüsleri ben kadın olmama rağmen ben bir tuhaf oluyorum 😕
Bizim insanımız şu kafada erkektir pi pisini görseler birşey olmaz ama kız çocukların ayıp aslında ikisinnde ayıp o çocuğun mahremi sen anne babasın gösteremezsn artk çoğu yerde bez değiştrmek yerler var çk zor değil yani
Benim ilerde bebeğim olsa herkesin içinde değiştirmem 😒 bebeğimin özeli var 😒
Ben ve babasından başka kimse göremez 😒 göstermem 😒😒
Mahremiyet kavramının gelısmesı ıcın her yerde alınmamalı. Anne ile cocuk arasında ozel ve gızlı bir bag olarak kalmalı bence. Cinsiyetle alakası yok. Kız da erkek de aynı.
Hayır tabi ki. Mahremiyet acısından önemli
Bebek bu ne anlar denilemez ayrıca sapık beyinli pis ruhlu insanları asla akıldan çıkartmamak gerekiyor.
Kesinlikle yapılmamalı, bebekte olsa mahremiyeti korunmalı..
Bebekler küçükte olsa mahremiyetlerine saygı duyulması gerek... ulu ortada yapılmaması gerek...
Kesinlikle yapılmamalı. O bebeğin mahremine de özen gösterilmeli.
Bu devirde hayır ben bebeğime yapmazdım değiştiremezdim herkezin yanında
Topluma verilen rahatsizlik bir yana ülkede bu kadar pedofili varken yapilmamali bana gore
Bu hareket o kişinin saygısını gösterir. Etrafındakiler de insan sonuçta dimi?
Bence bir mahsuru olmamalı mecbur kalındığında yapılmalı.
yapılmamalı tabi ki. bebeğin mahremiyeti yok mu? çocuğa yazık.
Kiz erkek fark etmez yapılmamalı. Hele şu zamanda hiç yapılmamalı
cocuğum erkekse malı meydanda olacak millet erkek görsün 😁😁
Ulu orta yapılmamalı ama acil bir durumsa yapacak pek bir şey yok.
Ya bu soruda ne böyle 😂 tamamen insan zihniyeti ölcüm taplosu 😂😂😂
Yapilmamali plajda goruyoruz bebek diyede ne gosteriyonuz millete
Tamam diyelim ki yapılmaz çocuk pişer öyle mi kalacak nasıl birşey bu bu arada bebiko çok şeker 😊😊
Bence yapılmamalı, sonuçta mahremiyet diye birşey var. Bu arada sonuncusu çok komikmiş 😀
Bebeğin aklı ermediği için onun için sorun yok sen sen ol değiştirme düşünsene acmde tuvalet yerine bakın üstünde
Kız bebeklerin altınida baba değilde anne değiştirmeli.
Medeni yasam geregi insanlarin gozune sokmadan yapilabilir sonucta olagan disi bir durum
Hayır yapılmamalı.
Ulu orta değil de, müsait bir ortamda yapılmalı.
Yapılmamalı, çok iğrenç.
Başka şansı varsa yapılmamalı tabiki
kadınarı işi bize ne budan
Ciğerlerde çürüme olmaması için yapılmamalı.
Yapılmamalı tabikide 😕
Hayır. Çünkü bunca pislik var
Tabiki yapılmamalı etraf abaza sapık dolu
Hayır yerleri var olmaz öyle
Hayır yapılmamalı.. doğru bulmuyorum..
Mecbur kalınmadıkça yapılmıyor zaten 😇
hijyen açısından ve edep açısından doğru değil..
Mecbur kalındığında yapılır ayıbı olmaz
Kokuyor -) ama gerekli
Her yerde değiştirilmemesi gerekiyor
Ya hayır pis pis kokuyo
Tabiki hayir 👍🏻
Asla
Yapılmamalı
Hayır yapılmamalı
Yapılmamalı!
Yapmamalı
Hayır hoş değil
Yapmayın be üfff :D