Merhabalar İngiltere'de bir baba 6 haftalık kızı ile dudağından öperken çektiği bu fotoğrafı sosyal medya da profil resmi yapınca bir çok insandan tepki almış. Hatta onu pedofil ile suçlayanlar olmuş.
Adamın eşi ise bu duruma şakın. Hatta bir kadın bizzat anneyi arayıp "Nasıl müsaade edersin. Toplum hizmetleri kurumunu arayacağım. Bir daha bebeği dudağından öpemeyecek" demiş.
Kişisel fikrim bebeğin sağlığı açısından belki doğru olmayabilir. Belki özellikle yeni doğduğu aylarda. Ama bir anne baba bebeğini istediği şekilde öper. O kadar da değil. Maalesef sade bizde değil dünya da toplumlar çok değişti. Ne yazık ki.
Senin bu konudaki düşüncen nedir? Baba bebeğini dudağından öptü diye pedofil sayılır mı? Bir bebeği dudaktan öpmek doğru mu?
Yeni doğan kızını dudağından öptü diye pedofil ile suçlanan baba. Bir bebeği dudaktan öpmek doğru mu?
Çocuk gelişimi için ben uygun görmüyorum. Bunun sebebi insan psikolojisi ile alakalı. Bunun eğitimini almadım ama mantık olarak düşünürsek eğer bir baba ya da anne çocuğunun dudağından öpmeyi alışkınlık haline getirirse bebek bir süre sonra bu eylemin normal olduğunu sanacaktır ve psikolojik olarak ona göre hareket etmeye başlayacaktır.
Bence ne kadar doğru ne kadar yanlış yine bilemem tamamen mantık olarak gidiyorum tabi ki herkes için aynı tepkiler gerçekleşmez ama...
Bir ebeveyn çocuğunun dudağını sıklıkla öperse çocuğu ensest ya da eşcinsele meyilli yapabilir neticede çocuk tüm hareketleri hafızasına alır ve zamanla bunu uygulamaya başlar ya da sevgi olarak dudaktan öpüldükten sonra çocuk bir süre sonra acaba neden dudağımdan öpmüyor beni sevmiyor mu gibi psikolojilerine de bürünebilir.
Bu yüzden dudaktan öpülmesini doğru bulmuyorum. Belkide saçmalıyorum bilemedim tamamen mantık olarak düşünmeye çalışıyorum.
Çocukların gelişim çağındayken dudaklarından öpülmelerine kucağa oturtulmasına aşkım sevgilim ya da erkeğim gibi hitaplarla iletişim kurulmasına ben de şiddetle karşıyım çünkü bu çağ bunu gerektiriyor ama fotoğraftaki henüz bir bebek, bebekler için bunun olumsuz ya da cinsiyetçi taraflarını anlamak ya da hatırlamak münkün değil o yüzden gereksiz abartmislar.
Bir kaşın oğlunu dudağından öpünce pedofil oluyor mu? Sevdiğinden yapmıştır adam ama bu kadar insanları rencide edip damgalamak haksızlık. Kaldı ki adam pedofil veya art niyetli olsa nasıl profile resmî koysun. Boş duyar kasıyor insanlar.
Benim kızım olsa bende daha minnakken öperim. Bir babanın bebeğini öpmesinden daha doğal ne olabilir ki? Yetişkin veya genç bir çocuk olsa elbette oradan öpülmez ama bebek yani. İnsanların zihniyetleri pis. Bir baba bebeğine kötü gözle bakacaksa zaten baba olmasın!
bir dudaktan öpme modası başladı gidiyor. bilinçaltı kayıtlarımızda dudaktan öpmek cinsel hazzı temsil eder çocuğun bilinçaltını çok yanlış kodlar ile doldurabilir bu hareket. Ayrıca babanın içinde gizli kalmış bir pedofililik varsa ilerleyen zamanlarda o ortaya çıkabilir ya da ensestlik. yanak var alın var dudaktan öpmek nedir yani
Çokta hoş karşılamasamda , yüzlerce kadın çocuk ve bebekleri dudaktan öpünce sorun yokken (ve bunları instaya atıyorlar) Babalara hep pedofili deniliyor
Bebek sonuçta insan canının içine sokarak seviyor böyle haldır huldur :D Öpülüyorsa bir şey diyemem ama öpmek sağlık açısından uygun değil , o yüzden ben yapmazdım :D
Doğru bulmuyorum. Ebeveyn olması, çocuğunu istediği yerinden öpme hakkı vermez. Çocuk/bebek dudaktan öpülmez. Yanaktan öpülür, saçı koklanir vb. Her şeyin bir âdâbı olmalı, bunun da...
ben şahsen çocuklar 4 yaşına gelinceyedek yanına yaklaşamam hastalık sirayet edebilir babaya yüklenmemek gerekir artık hiç birşeyi toplum gözden kaçırmıyor öpülmemesi gerekir
Saglik konusunda sakincali ki ben istemem. Ama pedofilide denmez yani. Yinede tepki gostermeleri bence guzel. Bu tepkiyi tecavuze ugrayan erkek ya da kizlar icinde gostermelerini umuyorum
Pedofili yaftası tamamen saçmalık. Yurtdışı kültüründe anne baba çocuğunu dudağından öpüyo yani. Ha bana kalırsa yanlış ama onlar için bence pedofili demek komik olmuş biraz
Çocuğun psikolojisi için ileride sakıncalı. Bu şekilde sevilerek büyürse yabancı biri öpünce de beyni normalmiş gibi algılar. Babaya tepki yağdırmak daha yanlış.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Pedofili denemez ama doğru da değil bu gavurlar için sorun tabi böyle şeyler. Bizim ülkemizde hiç hiç hoş karsilanmaz
Saçmalamışlar ya herşeyi de cinselliğe bağlayan örümcek beyinliler temizleyin o kafaları değiştirin artık
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Bir yonde bakinca annesi babasi cani parcasi kimseyi ilgilendirmez opebilir ama bir yondede kendi cocuklarina neler yapanlari gorunce dusuncelerimizi alt ust ediyorlar
troller iyi çalışmış ingilterede, konuyu konuşmaya bile gerek yok
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Dünyada çocuğunu dudağından öpmeyen anne var mı? Yabancı kadınlar bile öpüyorlar Babası da öpebilir kimse karışamaz, pedofili olmakla alakası yok Benim şahsi görüşüm, kimse öpmesin yanlış bişey
En İyi Cevaplar