7 Yaşındaki oğlunu hala emziren anne, çocuk istismarı ile suçlanıyor. Sence bu suçlama doğru mu?

Merhabalar..
7 Yaşındaki oğlunu hala emziren anne, çocuk istismarı ile suçlanıyor. Sence bu suçlama doğru mu?
Avustralya' nın Adelaide şehrinde yaşayan 46 yaşındaki Lisa Bridger isimli anne 7 yaşına gelen oğlunu halen emzirdiği için çocuk istismarı ile suçlanıyor. Okuduğumda çok şaşırdığım bu haberi sizinle paylaşmak ve fikrinizi almak istedim.

İngiltere' ye tatil için giden aileyi, daha doğrusu anne-oğulu görüp yetkililere haber veren bir sosyal hizmet görevlisi durumun bir çocuk istismarı olduğunu düşünüp harekete geçiyor.
Anne kendini şöyle savunuyor;
7 ve 4 yaşındaki iki oğlumda otizmli. Emzirmek onları sakinleştiriyor. Her anneye de uzun süre emzirmelerini tavsiye ediyorum

Sosyal hizmet görevlileri;
Bir çocuğun 7 yaşına kadar emzirilmesi normal değil. Bu çocuk istismarına girer.

Bende bir sağlık çalışanıyım ve günde pek çok bebek anne ile iç içeyim ve bildiğim şu ki, eğer süt geliyorsa 1 yaşına kadar emzirmek normal. Çünkü 1 yaşından sonra anne sütünün bir yararı yok.. Bırakın emzirmeyi, biberonu bile zararlı görüyorken bu durum benim için de farklı bir durum..

Bu konuda sen düşünüyorsun. Anne mi haklı? Sosyal hizmet görevlileri mi?
Sen kaç yaşına kadar emmişsin?

Haber kaynağı
Anne çocukların otizmli olmasından dolayı haklı. Sakinleşmeleri ve mutlu olmaları söz konusu ise emzirebilir
Sosyal hizmet görevlileri haklı. 7 yaşında çocuk emzirilmez. Bu çocuk istismarına girer
7 yaşında emzirmesi normal değil ama çocuk istismarına girmez
Kararsızım. Bir fikrim yok.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan: