Bebekler belli aylarında parmaklarını emerler lakin bir süre sonra bırakırlar. Kimi bebekler ise ta anne karnında başlar parmak emmeye. Geçici bir dönem gibi gözüksede bazıları kaç yaşına kadar emiyor.

#impulsive
@ponçikmom

Bebeklerde 3/4 yaşına kadar parmak emme endiselenicek bir şey değil aksine iyidir bebekler anne karnında başlarlar emmeye emme psikolojisiyle yaşadıkları için bebekler yani en büyük kaşif bebeklerdir psikolojik olarak doyuma ulaşırlar. bilhassa ufak bebekler bunun farkına daha çabuk varıp bir elinle diğerine destek vererek agizan götürür bu korkulacak bir durum değil
Çocuğun hangi davranışa tepki olarak parmak emdiğini çözmek gerekir. Çocuğun üstüne gidilmemeli, o sorun çözülmelidir.
3-4 yaşına kadar tüm bebekler oral uyarılır ve bundan keyif alır. Engellemeye çalışmak bebeği inatcı agrasif ve tatminsiz bir çocuk haline getirebilir ki bunu ben yaşadım. Belki parmak yerine emziğe yönlendirebilirler, bu daha sağlıklı olur. Parmağının tadının biraz değişmesi yardımcı olabilir özellikle ailenin tutumu çok önemli
Komşumuzun küçük bir oğlu var. O da parmam emiyor. Fakat kadın ne yaptıysa çocuğu bu alışkanlıktan vazgeçirememişti. Çocuk büyüdükçe kendi kendine bıraktı bu alışkanlığı.
Cevap
12Cevap
Çocuğunuzu sürekli ikaz edip bağırmak yerine ona parmağını emmenin zararlı bir davranış olduğundan bahsedin ona bu durumda nazik davranmanız bu davranışı bırakması adına güçlü bir adım olabilir parmak emme alışkanlığından her vazgeçişinde onu ödüllendirin sevdiği bir şeyi yapmasına izin verebilirsiniz mesela
Benim kardeşim ilkokula giderken bile emiyordu. Çene yapısı bozulmuş. Bebek için normal ama
Yeğenimin de damak yapısı bozulmuş ileri doğru gelmiş. Parmağı yara.
0-1,5 hatta 1-3,5 yaşlarına kadar bırak emsinler. Psikoloanalytik ile ilgilenen Freud a göre 0-1,5 yaş arası çocuklar "oral-dönem" geçiriyor. Yani nesneleri ve birçok şeyi emerek keşfediyorlar. Bu davranış bu yaş aralığında engellenirse ilerde psikolojik sorunlara yol açabilir. Mesela öz güven eksiklişi, hayata karamsar bir bakış açısı oluşabilir vs.
Biz bunu doktora danıştık. Bize, "Kesinlikle dokunmayın, beyin gelişiminde çok önemli rol oynamaktadır" dedi.
Senin bebeğin daha küçük şu an için sorun olmaz. Lakin yeğenim parmağını yara yapmış, damakları öne doğru gelmiş artık.
Bir uzmandan yardım alın o halde.
çocukları bırakın kendi hallerine hepimiz parmağımızı emerdik ama hala alışkanlık yapıpta bu yaşlarda parmak emen kimse yok çocukarın geçtiği belli dönemler var onlar kendileri terkedecektir bu alışkanlığı
Ben okula baslayana kadar emmistim parmagimi cok zor birakmasi 😒
Ben izin vermem çünki parmaklarını eme eme yara yapan bebişler var...
Acı biber sur ya da acı oje küçükken bende de oluyordu ama bunları yapılinca birakmisim
Bırak emsin ne olacak. Tıp ilerledi artık herşeyin çaresi var
Cocugum olduginda dikkat ederim
Eczanelerde acı oje satılıyor belki onun faydası olabilir
Bebek?
Çocuk psikiyatrisine götürdünüz mü?
Aynı şehirde durmuyoruz, yanıma geldiler benimde dikkatimi çekti öyle böyle emmiyor.
Benim arkadaşım 21 yaşında hala emiyo slxndcknf
Parmaklarına acı biber sür bidaha emmez 😂😂
Parmağına acı sürülerek
Bu ülkede çocuk sahibi olmak istemem
şu an parmağımı emiyordum aahahaha
Eline biber sür ya da oje bir daha ağzına almaz
Parmağa biber sürülebilir
Büyüyünce bırakır heralde
parmağa biber sür :D
aci surcen mecbur😂
Emzik vererek..
Çok zor