Merhaba, Daha yeni hamileyim ve birkaç akrabamız hemen erkek olursa babanın ismini koyacaksın diye diretmeye başladılar. Kızlık soy ismim ile evlendiğim soy isim aynı olmasından ötürü. Babamın ismi Sezgin. Düşünüyorum küçük bebeğe sezgin ismi ağır gelmez mi diye. Yani ben babamın ismini koymazsam sanki babamı sevmiyormuşum gibi anlamalarından korkuyorum. Zaten evlilik sürecimde her şeye karıştılar buna da karışmak istiyorlar oysa ki babamın annemin bu durumdan haberleri bile yok. Ne yapacağımı şaşırdım.
Cevabın nedir?
Canım öncelikle hayırlı bir Doğum nasip etsin mevlâm..
Bende aynı durumu ilk çoçuğumda son haftamda yaşadım , daha önce eşimle isim belirlediğimiz halde ve 9 ay boyunca tüm çevreme kendi koyacağımız ismi söyleyip , henüz karnımda iken oğluma kendi koyucağımız isimle hitap ederken, Doğum haftamda kaynımın son dakika golü ile isim sunması ciddi moralimi bozmuştu..
Uzun tartışmalardan sonra eşimi kıramadım.. SEVGİLİ KAYNIMIN İSTEDİĞİ İSMİ KOYDUK..
Sonrasında kızım olunca hiç kimsenin değil sadece kendi istediğim ismi koymakta direttim evde İSTEDİĞİM oldu..
Düşüncem şu;
( bir çocuğa İŞİM KOYMA HAKKI , SADECE VE SADECE ANNEYE AİT, baba Bile BU HAKKA SAHİP DEĞİL..
Çünkü ; 9 ay her türlü eziyeti çeken ve DOĞUM GİBİ BİR YOLCULUKTAN GEÇEN KADIN, çocuğa isim koyma konusunda HAK SAHİBİ DEĞİLLER..
Oğlumda şimdiki aklım olsaydı asla KAYNIMI DİNLEMEZDİM..
Senin yerinde olsam SAYGININ ve SEVGİNİN isimle kazanılmadığını ifade ederdim.. RABBİM YARDIMCIN OLSUN15 Yorumla
Soran+1 yılşimdi babamının ismi koymazsam sanki babamın ismine önem vermiyormuşum gibi anlamalarından korkuyorum. babamı çok seviyorum ama ismi yeni doğan bir bebeğe ağır gelebilir gibi geliyor. :(
- +1 yıl
SEZGİN
(İyi ve kötüyü birbirinden ayırt edebilen ve davranışlarını bu açıdan yürütebilen kişi.
sezme yeteneği olan, duygulu anlayışlı) anlamına gelen güzel bir isim ağır gelmez öncelikle bunu belirteyim canım..
Ama bunun dışında başka sebepler var ise mutlaka belirt.. ilk anneliğim 22 yasımdaydı mücadele etmek istemedim.. 2. Anneliğim 28 imde oldu.. yaşınız doğru ise şimdiki yaslarıma yakınsınız , istemiyorsanız mücadele edin ve kendi isteğiniz doğrultusunda hareket edin..
Zamanla alışıcaklardır sizin sunduğunuz fikre..
Soran+1 yıl25 yaşındayım bakalım daha 8 ay var :)
Soran+1 yılamin inşallah :)
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn sinir olduğum durum şimdi burda iş sadece sende bitiyor.
Erkek tarafı karissaydi anlardim eşini ikna etmek zorundasın vs ama bu senin akrabaların.
Esinle onun tarafıyla ilgili bir şey değil.
Babamdan bir tane var zaten ikinci bir tane daha olması gerekmez. isim koydun veya koymadın daha çok sevdiğin anlaminada bence gelmez. o zaman bu koymayanlarin hepsi sevmiyor mu yani öyle şey olmaz.
Sen çocuk değilsin evli ve çocuk sahibi olmaya hazırlanan bir kadınsın. daha milletin sözel baskısıyla yenik düşüp çocuğa isim koyacaksan sen bu hayatı nasıl istediğin gibi yaşayacaksın?
Kimsenin söz söyleme hakkı yok. bu çocuk senin adida sezgin olmayacak bu kadar. kimlik çıkarken akrabalar değil baba ve annesi olur esinle anlasın güzel bir isim koyun. kimseye hesap vermek zorunda değilsin bu ne böyle azıcık sesiniz çıksın.
Ben olsam hiç birini dinlemem02 Yorumla
Soran+1 yıldinlemeyeceğim zaten sadece üzerimde bir baskı hissettm oysaki babamın konu ile alakalı ne haberi var ne alakası :) inşallah cinsiyeti belli olsun düşüneceğiz. :)
Cevap sahibi+1 yılİyi o zaman mutluluklar
Gizli Üye(36-45)+1 yılTavsiyem şudur. Köprüyü geçene kadar kim gelse eve adı ahmet olsun tamam de diğeri gelir mehmet olsun der tamam mehmet de.. Doğuncada eşinle kararlaştırdığın adı koyarsın onlarada kabul etmek düşer isteselerde istemeselerde. Böylece sana şimdiden yaptıkları baskıdan kurtulmuş olursun.
00 Yorumla
Erkek olursa Babası, Kız olursa Ben isim vereceğim dersin. Benim eskiden beri hayalimdi bu konuda taviz vermiyorum kimse kusura bakmasın dersin.
Zorla olacak değil ya.02 Yorumla
Soran+1 yılyani ben istediğim için babamın adını koymak isterim onlar istediği için değil
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
43
Cevap
25Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılGadasi eşin ne diyor
02 Yorumla
Soran+1 yılona da konuyu dün açtım o da daha erken daha cinsiyeti belli değil diyo
- +1 yıl
Sen soranlara eşimle karar vereceğiz de
Millet cok biliyo ise kendi dogurduklarina koysalarmis o ismi kime neymis babanin sevgisini bebege verilecek isimle olculmesi de mantik disi zaten birak kim ne dusunurse dusunsun yahu cocugu sen dogurup sen bakip buyuteceksin kapini kapadin mi onlar disarda kalacak hic de takilma yani😁
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle ya sevgi isim kymak ile ölçülmezki kendim karar verip koyacağım :)
Kocan adamsa desdek olur. Hadisler var bu konuda cocuga isim koyma baba ve annenin hakkiymis. Kimse sizin gönül rizaniz olmadan cocuga isim koysmaz koyduramaz. Isim karakterede etki eder. Mesela tanidigim bütün elifler hanim mutevazi caliskan masum guzellerdi.
00 YorumlaBen şimdiden kestiriyorum sizin isminizi koymam diye :d Zaten onların da öyle bir beklentisi yok ama ister istemex alındıklarını hissettim beni onaylasalar da , o yüzden küçücük çocuğa sizin isminizle çağırmak falan saygusızlık olur benim için vs diyorum. Sen de de belki işe yarar ve bence çocuğuna isim koymak bir anne babanın en temel hakkı , buna niye müdahele edilir anlamyorum, kendi çocuklarına koyuverselermiş o zaman alla allaa
00 Yorumla
+1 yılİki isim koyun ilerde hangisini isterse onu kullansın. Benim arkadaşımın üç ismi vardı Ömer Yunus Emre, o Emre yi kullanıyordu, bu bir çözüm olur. Önce sağlıklı hamilelik ve doğum sonra gelecek minik beneğe hayırlı ömürler dilerim.
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim
ne istiyoran koy bence babanın da bence istediğini koy kızım demesi gerekirdi, bizim akrabalarda hamile birine ismini ne koyucan diye sordugumuz direk anne babaları bizim ismimizi koymada ne koyarsan koy diyo
03 Yorumla
Soran+1 yılaslında bizimkilerde öyle ama taa evlenmeden önce işte oğlun olursa babamın adını koyacaksın diyolardı bende olur olur diye geçiştiriyordum o zaman işin ciddiyetinin farkında değildim nebilim benim adıma sürekli karar vermeleri beni artık sıkmaya başladı zaten erkek olcağı ne malum
Soran+1 yılevet orta yaşlarda güzel duran bir isim küçücük bebeğede pek gitmez diye düşünüyorum
+1 yılBunu kocan ile konuş. Son zamana kadar isim konusunu açma çocuk doğunca da kocanla istediğiniz adı seçin kimlik çıkartın. Ha ben senin yerinde olsam da açık açık derdim kocamla seçicez anne baba olarak ismini biz koyacağız diye.
00 Yorumla
+1 yılSen boşver akrabalarını. Kendi aileniz bile bişy dememiş, onlara ne? Arsızlık yapmışlar.
Bişi diyim mi bebek kesin kız olucak bu tartışma da boşa gidecek😂😂😂😂01 Yorumla
Soran+1 yılbencede benim içime de öyle doğuyo bakalım :)
Ne kadar saçma. Kimse kimsenin çocuğunun ismine karışamaz ki. Ben olsam çok pis kalp kırardım. Doguran sensin ismini onlar koyuyor. Oldu başka deseydin. Tavrını koy gerekirse kalp kir.
10 Yorumla
+1 yılKabul ediyormuş gibi yapıp en azından bunu doğum sürecine kadar atlatabilirsin ardından eşinle kararlaştırdığın ismi kimliğe bastırdınız mı kim karışabilir ki?
00 YorumlaBu konu da sadece 1 kere şansın var akrabalarının değil de ileri de bebeğinin nasıl hoşuna gider diyerek düşün ve senin bebeğin unutma ona göre bir karar ver isimle sevgi gösterilmez
01 Yorumla
+1 yılSaçmalama o senin bebeğin. Sadece yüzlerine gülümse hayırlısı de. Evet hayır deyip polemik yapma. Doğduğunda istediğin ismi koyarsın 😂
03 Yorumla
Soran+1 yılbende öyleyapmayı düşünüyorum bakalım :)
- +1 yıl
Bu Akraba dramına çok kez şahit oldum. İnsan kafayı yiyor. Kendi işlerine baksa iyi insanlar da. İştee.. 😂
Soran+1 yılaynen öyle yaaa :(
+1 yılsakaya vurarak size noluyor yaa doguran benim birakda icimde kalmayacak bir isim koyayim dersin olur biter sende keske herseyi soylemeseydin nazar degdirirler
00 Yorumla
+1 yılablamda ayni durumdaydi. öyle dediklerinde hic olumlu bir tepki vermedi gecistirdi cocuk doguncada ismini kendi koydu :)
05 Yorumla
Soran+1 yılablanada babanın mı isminikoy dediler ki
- +1 yıl
akraba evlili yapti ablam ona kayinbabasinin ismini koymasni soylediler 😂😂
Soran+1 yılbenimde akraba evliliği zaten bebeğin ismine neden karışırlar anlamadım
- +1 yıl
yaaa cocuk ilk dogdu ismini ablam secti ama diger konulmasini istedigi isimle seviyorlardi. 1 ay 2 ay oyle gecti sonrada kabullendiler 😊😊
Soran+1 yılbu isim konusu çok sıkıntılıymış onu anladım :(
+1 yılEsim izin vermiyo de gec ya. Ya da gobek adi falan koy. Cok koymak istiyolarsa kendileri yapsinlar cocuk.
02 Yorumla
Soran+1 yıleşim izin vermiyo gibi bir söz konusu olamaz öyle söylersem bu sefer ona cephe alırlar :D
- +1 yıl
O zaman babanla konusucaksin onlarin yaninda dicek ben istemiyorum falan. Ya da de ki esim de kendi babasının ismini koymak istiyo ortak karar aldik akraba ismi koymicaz diye falan
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe cahil aileler var. İsim koyma hakkı benim ben annesiyim de kalk git bir daha ağızlarını bile açamazlar. Kimsenin karışma hakkı yok bence kocan ve senin kararın. Hadlerini bildir
12 Yorumla
Soran+1 yılayrıca daha cinsiyeti belli değil biz isim tartışmasına girdik :)
Cevap sahibi+1 yılCehalet canım bunlar. Sen tavrını belli et.
+1 yılKimsenin karışmaya hakkı yok bunu onlara açık açık söyle.
11 Yorumla
Soran+1 yılgeçen gün söyledim artık tamam dediler :D
Baban sağ mı? Sağ ise bir aileye 1 tane sezgin yeter de. Ya da direk tavrını koyup size mi soracam evladıma koyacağım ismi diyeceksin
01 Yorumla
Soran+1 yılsağ Allaha şükür. diyecem :D
Valla senin cocugun ismi sen koymak istiyorsan koyabilirsin onlarin cocugu degil senin cocugun caktirmadan ismini kimligini cikarirsin olayda biter
00 Yorumla
+1 yılBen acik acik söylüyorum ikinizinde ismini koymayacagim diye 😂 anlamiyorum niye illaha bir torunda o isimler olmak zorunda ki..
01 Yorumla
Soran+1 yılbabam söylese anlarım ama başka bir akrabamız söyleyince tuhaf geldi :D
+1 yılBir anne ve baba çocuğuna isim koyarken kimse karışmamalı. İstediğini koy ve kimseyi umursama.
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle yapacağım :)
+1 yılbu bir bebek senin ve esinin kimsenin degil yanii sen koyucaksunismi en cokk senin hakkin var
08 Yorumla
Soranevet ama işin içine baba ismi girince sanki koymayınca hakkımda kötü düşüneceklermiş gibi geliyor psikolojik baskı var yani
- +1 yıl
hic kimse bisey dusunmez her zaman sert olmalisin oyle kisilere karsi
- +1 yıl
burcun ne
Soran+1 yılyay
- +1 yıl
benimde yayyy
- +1 yıl
yaylar kimseye hesap verme ihtiyaci duymazz
Soran+1 yılevet duymuyorum da o yüzden böyle bir tuhaf hissediyorum kendimi hem bebeğin cinsiyeti bile belli değil :) şimdiden başladık :D
- +1 yıl
aman aldirma
+1 yılısım koyma hakkı senındır. hangı ısmı ıstersen onu koyarsın.
03 Yorumla
Soran+1 yılşimdi işin içinde baba ismi olunca acaba koymazsam ne düşünürler gibi bir düşünce oluşuyo maalesef
- +1 yıl
kararlarına saygı duymaları gerekıyor ama. Uygun bir dille izah edip konus ve kararlarına anlayıs duymalarını rica et
Soran+1 yılaynen öyle yapacağım güzellikle söyleyeceğim ve bu durumu her yerde dile getirmemelerini isteyeceğim
+1 yılÇok istiyorlarsa gitsin kendileri de hamile kalsın doğursunlar adını istediğini koysunlar. sinir oluyorum şu tiplere gerildim sabah sabah 😠😠
05 Yorumla
Soran+1 yılya zorunda bırakılmak benım sinirimi bozuyo yoksa tabiki babamın ismini koymak isterim ama bazı şeyleride düşünmek lazım
- +1 yıl
Anlıyorum aynı dert bende de var ve benim ki o kadar komik ki burda anlatamıyorum
Soran+1 yılkoydun mu yoksa koyulacak mı
- +1 yıl
Takip atarmısın özelden yazam
Soran+1 yılattım
he he diyip geç kendi bildiğini oku. bu yaklaşımından sonra bir daha sana bulaşmazlar. onlara neymiş canım aa
00 YorumlaAy saçmalamasınlar ya en sevmediğim şey yaşayan yanda ölü olan birinin ismini yeni doğmuş bebeğe koydurma baskısı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnlara bakma belki baban konulmasını kendi istemez, şimdi anne babalar biraz daha anlayışlı o konuda. Bazen anneme takılıyorum evlenip kızım olursa senin adını koyacağım diyorum. O da yok ben istemiyorum ben adımdan daha güzel isimler koyun diyor :)
02 Yorumla
Soran+1 yılyani anne bana zaten farkında herşeyin sadece herşeye burnunu sokan akrabalar var :(
Cevap sahibi+1 yılOoo sen herkesi böyle takarsan işin zor yani :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılSize sormadimki bana fikir uretiyorsunuz de.
Kime ne ya bebek sizin, anne baba siz siniz. Kimseye karismasina izin verme yarin obur gun dogdugunda da herseye karisma haklari oldugunu sancaklar.02 Yorumla
Soran+1 yılgerçekten bu tavırlarından sıkıldım ama bugün söyleyeceğim velev ki babamın adını koyamadım siz herkese söylediniz millet benım hakkımda ne düşünecek şimdi diye
Cevap sahibi+1 yılSoyle bence ya bunlari yapmaya haklari yok. Hele ki hamilesin stres vermeye hic haklari yok.
+1 yılAkraba terörü yine iş basında
bir boka yaramazlar her şeye de karışırlar10 Yorumla
+1 yılSaçmalama, ne istiyorsan onu koy. Senin bebeğin bu, onların değil.
01 Yorumla
Soran+1 yılevet inşalah öyle yapacağım :)
+1 yıl9 ay karnında taşıyacak olan sensin eşin ile ortak bir karar verin
01 Yorumla
Soran+1 yılbaşkası için konuşmak kolay zaten birde ilk çocuğumuz biraz düşünceli olsa akrabamız bize bırakırdı zaten
+1 yılÇok saçma evliliğine bebeğine karışması fikir ver ceekil kenara demi? Git bildiğini oku kız ne anlarda anlasın
00 YorumlaÇocuk senin, koca senin. Dış kapının dış mandalı insanlar ne diye umursarsın ki?
00 YorumlaAnnen baban karışmıyor onlara ne bok düşüyormuş. Sen boşver istediğini koy
00 Yorumla
+1 yılkimsenin dedigi olmasin yads adil secim herkez istedigini yazsin cek kura ne gelirse herkez kabul etsin yoksa bu kavga bitmez huzur kalmaz evinde
02 Yorumla
Soran+1 yıl:D galiba öyle olacak
- +1 yıl
ya kurra cekeceksinz ya da kavaga omur boyu surecek ki acikcasi benim dedigim iskm koymadin diye cocugu sevmesler adil ol kimse laf soyleyemez sende artik ne cikarsa bahtina gizli arkdsim
Hiç birini dinleme bebek senin karışmasınlar
11 Yorumla
Soran+1 yıldinlemeyeceğim zaten söyledim de bana karışmayın diye
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılumursama boşver. kafanıza göre güzel bir isim bulun.
02 Yorumla
Soran+1 yılumursamamaya çalışacağım :)
Cevap sahibi+1 yılacele etmek istemiyoruz onu da düşünüyoruz teşekkür ederiz vs vs gibi geleni savuşturacak kelimelerin hazır olsun.
+1 yılKesinlikle kimseyi ilgilendirmez sen istediğin ismi koy onlarmi taşıyıp doyuracakmışta karışıyorlar
00 YorumlaSen ne istiyorsan onu koymalısın isimle falan sevginin alakası yok saygin olsun yeter
01 Yorumla
Soran+1 yılbencede Allahtan konu ile alakalı babamın haberi yok biz kendi aramızda böyle bir tartışmaya girdik belki duysa ben zatem istmiyorum der
+1 yılBaska bır isim dusundum de acıkca koymayacagını soyle sen tasıyorsun okadar zahmetı sen tasıyorsun bır zahmet ısmınıde sen ve esın koysun
114 Yorumla- +1 yıl
@Tarum3 evet zor basıma geldi
- +1 yıl
@Tarum3 ne nasıl
Soran+1 yılzaten fikrim çokça değişecek eminim
Soran+1 yıl@Tarum3 şu an fikrim tek isim koymak daha önümde 8 ay var belki 2 isim le babamın adınıda koymak isterim ama bunu ben istediğim için yapmak istiyorum
- +1 yıl
Anlam veremıyorum bazen buyuklere cok sacma gelıyor bu ıstekler zorlamalar ılk oglumda kayınpederın ısmı ıcın cok zorladılar ıkı ısım koydum benım ıstedıgımı kullanıyor herkez ıkıncı oglumda gorumcem ısım koymak ıstedı tavız vermedım
Soran+1 yılya isim koymak anne babamın hakkıdır zaten
- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
@Tarum3 nasıl yani
+1 yıleşinle konuş..
topu ona at..
sanki o istemiyormuş gibi yap..00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 599 cevap paylaştı.
+1 yılSalla onları ne istiyorsan koy sağlıklı büyür isala
01 Yorumla
Soran+1 yılinşallah
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 593 cevap paylaştı.
+1 yılBenim çocuğum olsa eşimle ben hariç kimseye isim konusunda söz ettirmem. Biz ne istersek o.
11 Yorumla- +1 yıl
Bence de öyle 👍
Sen doguracaksın sen 9 ay tasıyacaksın sen buyuteceksın sen karar ver
01 Yorumla
Soran+1 yılkarar vereceğim :)
+1 yılBabanızın bebekken ismi sezgin değil miydi
21 Yorumla
Soran+1 yılya tabiki öyle ama bana göre ağır bir isim dedem öyle istemiş öyle koymuş zamanında
Gerikafaliliktan baska bir sey degil
10 Yorumla
+1 yılBebeği kim doğuruyorsa ismini de o koyar
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle kimseyi ilgiledirmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin cocugun senin ve esinin karari
01 Yorumla
Soran+1 yılevet
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 437 cevap paylaştı.
+1 yılbabam ben sağken ismimi koymayın dedi dersin
00 Yorumla Kendi istediğini koy bence. Senin çocuğun sonuçta
02 Yorumla
Soran+1 yılzaten hiçbir isim düşümedim belkide koyabilirim belli olmaz ama bunu yapmak zorundaymışım gibi hissettirmeleri beni huzursuz etti
Kocanın koruması gerekiyor
00 YorumlaIstedgini koy kimse buna karar veremez
00 YorumlaYüreğinin sesini dinle
00 Yorumla
+1 yılO çocuğu taşıyan ve eşi karar vermeli
10 YorumlaKocanla sen koy. gerisi fıyyyyy
00 Yorumla
+1 yılİşin zor
01 Yorumla
Soran+1 yılçokk
2 isimde verebirisin Babanin İsmini 2. isimdi koy
01 Yorumla
Soran+1 yılbazen öyle düşünüyorum ama bakalım
+1 yılİstediğini yap
01 Yorumla
Soran+1 yılinşaalh yapıcam güzellikle
+1 yıldünyanın en güzel annesi sensin eminim
00 Yorumla- Devamını Gör (8)
Devamını Gör(53)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Bebeğe isim koyma baskısı yapıyorlar, nasıl kurtulabilirim ellerinden?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler