Çocukların hepsi eger anne baba izin verse onlarla uyumak isterler. Bu konuda çeşitli görüşler var. Kimisi belli bir yasa kadar yatmalı diyor kimisi dogar dogmaz odasi ayri olmali diyor. siz ne düşünüyorsunuz?
Hastaysa veya korktuysa tabiki bizimle yatar ama onun dışında oda bir birey ve yatağı, odası ve özeli var su anda 3 yasında 1 yaşından beri ayrı yatıyor oğlum ama kapılar açık olunca karşılıklk odalar olduğu için aynı oda gibi oluyor. Tabi çocuktan çocugada değişir ayrı odada yatma isteği kışın bizim odaya almak istedim park yatak aldım kesinlikle kabul etmedi bizimle yatmayı odasını seviyor.
Konuştuğum tüm uzmanlar çocuğun aileden ayrı yatmasını uygun buluyor. Ben oğlumun odasını 3 yaşında ayırdım, oldukça geç bir yaş. Zaman zaman da yanımda uyumasına izin veriyorum. Neyin yanlış olduğunu zaman gösterecek, umarım yanlış yapmıyorumdur.
Ben 3 yaşına kadar annemle babamla aynı odada yattım sonra tek başıma yatmaya başladım. Çocukla tabiki aynı yatakta yatılmalı sevgi güven açısından ama bunu abartmamak lazım diye düşünüyorum çevremden gördüğüm örneklerden yola çıkarak. 3-4 yaşında odayı ayırmak lazım sonra çocuk anne babaya bağlı kalıyor ağlıyor ufacık bir süre ayrı kalınca. Bu kadar bağımlı etmemek lazım çocukları.
Ayrı yatılmalı bence çocuk bu sefer fazla anneye bağlanıyor. Örnek verecek olursam mesala ben çocuklarımla uyuyordum ve şimdi rahat edemeğim için yatağıma geçtiğimde kızım ve oğlum gece yanıma geliyorlar ya da numaradan korkuyoruz bizimle yat diyorlar pek iyi bir durum değil o yüzden.
Belirli bir zamana kadar yatması sağlıklı daha sonrası öz güveni zedeller sonuç en fazla 2 yaşına kadar yatsa mantıklı olur oda en fazla daha sonra yerini yadırgar ve sizden ayrı odada yatamayıp öz güvensizleşir korkuları başlar ufak yaşta ayrı odada yatmazsa büyüdükten sonra yatarsa yani 5-6 yaşından sonra sıkıntı olur kendi odasına aluşmadı hem sizin için zor olur hem çocuk için... Haksızmıyım
Önce şunu düşünmek lazım empati yapıp kendini o bebeğin yerine koyupta başka bir odada yapayalnız yatmak mı ister yoksa anne ve babasınınarasında mı uyumak ister. Ama sürekli de anne ve babasının yanında olmaz dengeyi kurmak lazım
Bazen yatabilir. Sonucta cocugun da guveni hissetmeye ann baba huzurunu gece de yakalamaya ihtiyaci var. Ama genel olarak kendi odasinda kendi yataginda yatmali.
Çocuğun anne babayla uyuması fikrine sıcak bakmıyorum. Arada bir olabilir elbette ama alışabilecekleri sıklıkta değil. 1-1,5 yaşına kadar aynı oda paylaşılabilir fakat daha geç olmadan odaları ayırmak gerektiğini düşünüyorum.
Yeni doğmuşken direk ayırmam yani 6 ay filan yanımda durur, sonra yavaş yavaş ayırırım ama haftada 1 gün ya da bilemiyorum da çok sık olmamak koşuluyla yaşı kaç olursa olsun yanıma gelebilir. *Gecen bol olsun.*
İlk olarak bir çocuğun özellikle de kendi çocuğunun bu huyunu bilirsin. Durumu anlarsın yani. Böyle olmazsa da her ihtimale karşı çocuğu yetiştirirken ona bunu yapacak fırsat vermemelisin yani çocuk her istediğinde gelip yanına yatacağını bilmemeli bunu ona belli etmeden yapmak gerek. Bu şekilde olursa zaten çocuk numara yapmaz.
Ben yapacağıma inanıyorum çünkü bazı şeyleri refleks olarak biliyorum bu çok hoşuma gidiyor. Bencelere bakıyorum: atıyorum ilk buluşmada yapılmaması gerekenler demiş yanında başkasıyla gitme demiş. Böyle sala. kca bencelere bide alkış tutmuşlar. :D Her benceye girdiğimde yen bişe çıkacak diye ümitle giriyorum fos çıkıyor.
İstemiyosan sen bilirsin. Baktım bencelerde çoluk çocuk birde evlilikle alakalı sanırım bişe denk geldim evli çocuklu ve çocuklarla alakalı bir anne sandım böyleleri desteklenmeli dedim. Ohoo ne evli ne çocuğu war. Neyse genede aileye önem weren herkes desteklensin :) ama rütbeyi unut bundan sonra :D
Doğar doğmaz oda ayırmak hiç mantıklı değil, o bebeğin anne kokusuna, güvenine ihtiyacı var. Yaşı geldiğinde odası ayrılır, nadir olmakla birlikte izin verilir yanına almaya fekat bi’ kural olmalı mutlaka ev içersinde. 💁♀️
Ben yanında uyuyorum çocuğumun. Altı yaşında ve bensiz uyumayan çocuk kreşle gittiği yatılı gezisinde iki gece bensiz geçirdi gayet mutluydu. Yani ben bir sorun görmüyorum bunda.
bence bu doğru degil gibime geliyor çocuğun gelişimi içinde doğru degil gibi ama şimdi baba olmadığım için haybeye konuşuyor olabilirim başıma gelmedikce bilemem net olarak
Doğar doğmaz odayı ayıramam zaten o tatlı zamanlar çabuk geçer keyfini de çıkarmayalım mı yani doğurduğumuz çocuğun. Hangimizin odası ayrıydı psikopat mı olduk şekerim.
İlk zamanlar annesiyle yatmalı. Sonra illaki ayrı yatğı olmalı Annenin yatağına alışmamalı. Babayı da düşünün biraz canım.☺ Alışırsa sonra ayırmak çok güç oluyor ama genelde anneler kıyamadığı için yanında büyütmeyi seviyor... 😎
kotu bir ruya gorduyse veya korktuysa izin veririm ama uykuya daldiktan sonra kucaklayip odasina gotururum. alismamasi lazim anne-babanin yaninda yatmaya :)
kızım on bir yaşında yanımızda uyuyor odası var ama yatmıyor bide bana liseye kadar suzle yatacağım diyor ama yatıyor aslında odasında yatması gerekli onun yerine 2 yaşındaki oğlum yatıyor odasında
En İyi Cevaplar