Her anne bir çocuğa sahip olmak ister. Peki, hamilelik belirtileri nelerdir? Adet Gecikmesi Adet gecikmesi hamilelik şüphesi için ilk akla gelen durumdur. Ancak bu sizin kesin hamile olduğunuzu göstermez. Çünkü adet gecikmesine sebep olabilecek birçok etken olabilir. Hassas Göğüsler ve Göğüs Uçları Meme başlarında bulunan kahverengi bölge renginin koyulaşması, göğüslerde büyüme, ağrı ve hassasiyet hamilelik belirtisi olabilir.
Halsizlik Her zamanki olağan işlerinizi yapmanıza rağmen aşırı yorgunluk hissi, halsizlik ve enerjiniz çok çabuk tükeniyorsa bu belirtiler de gebelik belirtisi olabilir.
Baş Dönmesi ve Bayılma Hissi Bayılacak gibi hissetmek ve baş dönmeleri de sizin hamile kalmış olabileceğinizin göstergelerindendir. Koku Hassasiyeti Hoşunuza giden veya gitmeyen her türlü kokunun size hoş gelmemesi de hamilelik belirtisi olabilir. Mide Bulantıları ve Kusma Herhangi bir rahatsızlığın yoksa ortaya çıkan kusma ve mide bulantıları da hamilelik belirtilerinin en yaygın karşılaşılan durumudur Aşerme ve Tiksinti Hissi En olmadık zamanda en olmadık yiyeceği istemek yani aşermek, kahve, sigara ve alkol gibi şeylerden iğrenmek en belirgin hamilelik belirtilerinden olabilir.
Sık İdrara Çıkma Gebeliğin getirdiği hormon değişiklikleri idrara çıkma sıklığınızı da değiştirecektir. Eğer sık sık idrara çıkmaya başlamışsanız hamilelik testi yaptırmanın zamanı gelmiş olabilir. Bel–Sırt Ağrısı ve Şişkinlik Her regl döneminde olan bel ve sırt ağrılarından değişik belinde artan kuvvetli ağrı da hamilelik belirtisi olabilir. Özellikle karında ve vücudun diğer bölümlerinde meydana gelen şişkinlikler de gebeliğin habercisi olabilir.
Yeni anneler ve yeni anne adayı olacaklar için ve daha fazlası için sitesi oldukça detay verir sizlerin de tavsiye edeceği bu tip siteler varsa paylaşabilir misiniz?
Aslında hamilelik belirtileri herkese göre değişir. Hamileliğin genelde en büyük belirtisi adet gecikmesi olur. Sonrasında göğüslerdeki hassasiyetle belirtiler çoğalır. Sürekli kendini halsiz hissetmek, sürekli acıkmak ya da iştahın kapanması gibi belirtiler de vardır. Zaten adet yaklaşık 10 gün kadar geciktikten sonra eğer hamilelik varsa testlerde görülür. Sonraki zamanlarda mide bulantısı, kokuya karşı hassasiyet, yemeklerden tiksinme, aşırı duygusallık, aşerme, sürekli idrara çıkma, karında şişkinlik hissi, nadir de görülse baş dönmesi beraberinde gelir. Kimisi hiçbir belirti yaşamaz sadece gecikerek hamileliğini anlar.
Adet oldum 7 gün sonra ilişkiye girdik sonra ilişkiden 10 gün sonra pembe kan geldi ve kanın geldiği günden beri belim çok kötü ağrıyor ve iki güne bir başım ağrıyor belimin ağrısı yaklaşık 10 gündür var ve dün yine kan geldi ama adetime 9 gün var daha sizce hamile miyimdir göğsümde ağrı yok ama sabah ve akşamları midem bulanıyor lütfen söyler misiniz adetim hiç gecikmez ve belim ilk defa böyle ağrıdı ve adet bittikten sonra günü gelene kadar ilk defa kan geldi
Kızlar merhaba ben reglden çıkalı 2. Gün ilişkiye girdim ve ilişkiye girdikten 2-3 gün sonra bütün vücuduma ağrı girdi sonrasında baş dönmeleri göz kararmaları, sürekli çok alakasız yerlerde durduk yere ağlıyorum üstüne bazen gereksiz uykum geliyor bazende gece hiç yatamıyorum hiç iştahım yok ama sadece çok nadir bi kaç kere midem bulandı. Göğüslerimdede bahsettiğiniz gibi nadir agrı var.
Merhaba! Ya bende genellikten suphe duyuyorum ama hala tam emın degılım test yaptırmak ıstemıyeoum ya olumsuz çıkarsa dıe son adet bıtiminden 22gun gectı aşırı şiştım böyle adet oncesı adet agrısı gbı agrılarım qar hamıle kalmayı çok ıstıyorum goguslerımde hassasiyet war ama sadce dokununca başka degıl bıde kusacak gbı oluyorum ama sadce geğiriyorum sızce ben hamıle olabılırmuyım
merhab arkadaşlar benm size bir sorum olcak erkek arkdşmla ilişki yaşadk prezervatf yırtıldı içime bolaşıp boşalmadndan emin degilim ama yinede 1 saat içinde ella kullandım ama adetim 4 gün gecikti ve akıntım var gögüslerimde şiş hamilelik testi yaptım pozitif çıktı hamile olma şansım varmı?
Merhaba adetime iki gün kala eşimle ilişkiye girdik adetim normalde düzenlidir ama 6 gün geçikti ve kasıklarımda batma ağrı oldu aynı zamanda akıntımdan fazlaydı daha sonra adet oldum 2.5 gün sürdü normalde 5 ile 7 gün arası sürerdi sizce hamile olabilir miyim
erkek arkadaşımla 4 martta sürtünme yoluyla ilişki yaşadık tam olarak sürtünme bile denemez sadece bir kaç kere değdi boşalmada benim vücuduma hiç değmedi. boşaldıktan 1-2 dk sonra aynı eliyle vajinama dokundu ben sanırım 50. saate ella kullandım reglim gecikti bu elladan dolayı olabilir mi göğüsümde falan bir ağrı yok sadece karnımda sertlik var hamile olabilir miyim stresten dolayı reglim gecikiyor olabilir mi
Peki 3 ya da 4 aylık gibi hamillikte alt karın kalp gibi atarmı okadar hızlı olmasada karnına baktıgın zaman bunu görüyosun ve adet gecikmesi haricinde başka hiç bir belirti yokken he bide 5 adet testinde tek çizgisi var
Bak aynisi bende de var ama hamilelik belirtilerinden hicbiri yok ertesi gün hapi kullandim adet de oldum her şey normal ilerledi her zamanki gibi adet oldum hatta 1 haftaya kadar tekrar adet olucam ama benimde şu an karnimin sol alt tarafinda kalp gibi atma böyle sanki titriyor gibi oluyo ve çok sık oluyor anlam veremiyorum
5 haftalık hamile oldugumu oğrendim adetim şu an 5 gun gecikti ama adet olcakmisim gibi his var rahim genislemesi oluyormus baska da bir belirtim yok birde inanmayanınız olcak belki ama kirpikler birbirine yapışıyor gibi çift cift duruyor
benim bat 9 aralık, reglime 5 gün kala hafif kasık batmalarım başladı, göğsümde ultra hassasiyet yok ama dokununca çok az sızı hissediyorum. Akıntım dün çok fazlaydı bugün daha az. Kasıklarım hâla ara ara batıyor 5-6 sn sonra geçiyor. Özellikle solda hissediyorum. Artımed test yaptım ama negatif çıktı. O markaya pek güvenilmediği söyleniyor. Sizde durum nedir :( 20 Nisan kürtaj olmustum. Geçen ay ilk kez denedim. Sat: 11 Kasım Bat: 9 aralık