Artık çoğu çiftler tek çocuk yapıyor. Kimisi maddi imkanlardan, kimisi gelecek kaygısından, kimisi de kendilerini düşündüklerinden 2 ya da daha fazla çocuk yapmak istemiyor. Siz çocuğunuza kardeş yapar mısınız?
Nasip olurda birincisi olursa onu yanlız bırakmak istemem elbet. Elimden geleni yaparım ve yuvamı bir kez daha senlendiririm. Birlikte buyur ve gerçekten kardeşliğin ne olduğunu anlar ve öğrenirler. Bu gibi düşünceler benim için erken ama kafamda oluşanlar bunlar 3 tane çocuğum olsun isterim. Aralarında 5 10 yas olan 3 çocuk. Birbirlerinin arkasında durmayı bilen birbirleriyle yardimlasan ıyi geçinen ve diğeri için elinden geleni çekinmeden yapabilecek 3 kardeş yetiştirmeyi çok isterim. Umarım yüce Rabbim bana o günleri gosterir. Heralde bir çocuğum olduğunda bu dünya da gerçekten mutlu bir insan olarak yaşayabileceğimi düşünüyorum. Mutluluklar hep eksik :)
Evleneceğim kişiye sunacağım tek şart. İkinci çocuk istemiyorsan sana koca olacak insan ben değilim diye.
Çocuk analık babalık duygusunu tatmin edecek oyuncak değil. Yap bir tane ooohhh ben bu duyguyu tattım, çocuk yalnız kalmış, eksik kalmış boşveeeerrrr. Bahane de hazır bir taneye zor bakıyoruz, yetiştirmek zor. Yapıştır gitsin. Tek çocuk, hiç çocuktur. Onu hiçliklere mahkum etmem. Anamın babamın beni mahkum ettiği gibi.
Sırf bu yüzden evlenmiyorum ben. 2 çocuğa bakacak maddi durumum olmadığı için. Tek olacağına hiç olmasın.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tek çocuk yaparak en büyük kötülüğü doğurdukları sabiye yapıolar. ilerde anne baba elden ayaktan düşünce çocuk kendisini sorumlu hissedecek baskı hissedecek üzerinde. Belki başka bir yerde iş bulacak gidemeyecek belki sevdiği biri olacak başka şehire gidemeyecek. Anası babası hep kendisinin üstünde olacak. Çocuk olmuyorsa anlarım ama bilerek yapılmıosa o tek çocuğunun omuzlarına büyük bir yük bindiriolar.
örneğin kız kardeşimi aileme ısrar ile çocukken yaptıran bendim o kadar çok istemiştim ki kardeşimi :) şimdi mesela bişi olduğunda ‘sus ablaya cevap verme sen benim isteğim üzerine yapıldın bana teşekkür et ‘ diye dalga geçerim 😀
velhasıl-ı kelam kesinlikle kardeş yaparım kardeş sevgisi ne demek evladım da tatsın :))
İnsanlar artık evlenmek istemiyor. Niye? zor diye... Bu hayatta sıkı durmaya döt... ü yemeyen gevşek bir nesille karşı karşıyayız. Ailesi ile yaşayamaz çünkü anne babasının kuralları var OLMAZ, ciddi ilişki yaşamaz çünkü olmazlar var, evlenmez çünkü kendi başına yaşamak daha kolay, sen bu nesilden 2. Çocuğu bekliyorsun. Bırak instagram ile bu hayata veda etsinler. Çocuk da neymiş seeéh.
kardes yapmam 🙄 evlat sahibi olmak istersem evlat sahibi olurum onlarda kardes olurlar 🙄 ne o oyle kardes yapmak 🙄 cocuk bu ya evlat evde pasta mi yapiyoruz 🙄
Mutlaka olması gerekiyo ilerde illaki sıkıntı çıkarır neden kardeş yapmadınız diye sırtını yaslayacak birisini isteyecek çünkü anne baba bir süre sonra göçüp gidecek
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bence Anne babalar çocuklar büyüyüp ayrı eve geçmeden 2. çocuk yapmamaları lazım Bem 6 sene geçtim aw bilgisayarım gitti telefonlarım kırıldı çok çektim şimdi annem başkası ile evlendi çocuğu oldu şimdi kardeşim çekiyor küçük kardeşim den ben annem ile kalmıyorum
Şimdi söyle düşündüm kendisini geliştirmesi ve bir arkadaş olması açısından yapardım iki tane kız olsa çok güzel olurdu ben tek kız olduğum için derdimi tam anlamı ile anlatacağım birisi yok evet yapardım.
En İyi Cevaplar