Bu soruya vereceğiniz cevap sizin ne kadar anlayışlı bir anne-baba olduğunuzu ve olaya karşı bakış açınızı gösterir. Bakalım bu duruma kimler öfkeyle karşılıyor, ya da kimler çocuğunu anlamaya çalışıyor. Çocuğunuz yoksa olduğunu farz edin.Çocuğunuz size "seni sevmiyorum" dese tepkiniz ne olur? Ve kendinizi nasıl hissedersiniz? #impulsive
Çocuğunuz size "seni sevmiyorum" dese tepkiniz ne olur?
dıyorlar. ıslerıne gelmedıgınde, yapmak ıstedıklerı olmadıgında ya da cok kızdıklarında illaki dıyorlar : )) ben ılk soyledıgınde über şok yasamıstım neden dıye sordum gerekcesı bellıydı tabıı : ) sımdı eger aynı durumda yıne soylerse, 1-arabeske baglıyorum. sen sevme benım sevgım ıkımızede yeter dıyıp zorla opuyorum fılan yadaa 2- sevmeyebılırsın ama hayatındakı hıc kımseyı sevmeyebılırsın ama ''saygı'' duymak zorundasın dıyıp bende net tavrımı koyuyorum.
Benim oğlum istediği olmadığında bana da söylüyor. Sevmek zorunda değilsin tamam sevme diyorum. Anneciğim şaka yaptım şaka diyor. Büyük çocuklar söylediğin de zaten bir sıkıntı vardır, neden öyle düşündüğünü sormak gerekir bu tarz durumlarda.
Neden böyle düşündüğünü çocuğumla konuşurum ve yanlış yaptığımı düşündüğü bir olay konu davranışım varsa düzeltmeye çalışırım eğer ki benden kaynaklı değil ise onun yaptığı yanlıştan dolayı benim tepkime dediyse ‘ senin şu şu hatandan dolayı seni kırdım sen hatanı tekrarlamazsan bende seni üzmem derim’
Sanmıyorum böyle birşey diyeceğini. Çocuğum yok ama olsaydı zaten böyle birşeyi aklının ucundan geçirtecek hiçbirşey yapmam.. zaten yapamamda.. kötü bir baba olacagımi zannetmiyorum.
Kötü baba ya da kötü anne olmaktan geçmiyor ki çocuklar bazen ufak tefek şeyleri kafalarına takarlar ve bir anlık öfke ile söyleyebilirler. Zaten kötü baba veya anne ise çocuğu tarafından sevilmeyeceğini bilir. Sorumun amacı şu idi, çocuğun bu davranışa karşı anneler babalar fazla tepki verebilir ama çocuğa neden böyle hissettiğini sormak akıllarına gemez. Anlatabildim umarım. :):)
Birilerinden duydugu kulak aşinalığını bilmeden iletiyor olabilir , ya da bunu hissederek söylüyorsa ki bu durum vahim , çocugun üzerine biraz daha sevgiyle anlayışla gitmeli. gözlem yapmak lazım neden , nasıl sorularının cevapları bulununca sorun giderilebilir diye düşünüyorum
Üzülürdüm. Ama sevmemesinin altında yatan sebebi öğrenir bir şeyler yapmaya çalışırdım. Ne de olsa evlat. Sevmiyor diye bağırıp kızıp dövüp ondan uzaklaşmak olmaz hiçbir şekilde. Bu zaten çözüm değildir. Çözüm güzelce konuşmaktır her zaman.
Ay Allah korusun. Ben şaşırır şoka girerdim sonra "neden sevmiyorsun yavrum" diye sorardım. Ama var ya kesin babasının başının altından çıkmıştır benim çocuğum beni sever. Babasının beni trolleme numaralarıdır o 😑😑 Yoksa evlatlar ailelerini çok sever :)
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Geçenlerde annemle tartışırken senden nefret ediyorum dedim ama bu söylediğim gerçek duygum değildi, yalnızca biraz canı acısın istedim. Ama sonrasında gerçekten çok fazla üzüldüğünü gördüm. Sarılıp özür diledim, gerçek duygumun bu olmadığını söyledim. Bazen beni seviyor musun diye soruyor. Bu da beni kahrediyor. Böyle bir sözü yanlışlıkla bile olsa ailenize söylemeyin.
İlk vereceğim tepki üzülmektir ama sebebini öğrenmeye çalışırım neden böyle söylediği icin ve varsa bir Hatam onu telafi etmeye çalışırım ya da hatam yoksa onun gönlünü almaya cabalarım...
Alla alla ne inşAllah i ya etrafımda yüzlerce çocuk var benim binlerce hiç tanımadığım çocuklar yanına gelir Soner abi diye amin inşAllah tabi o başka 😂 Bak şimdi sen olsan böyle bir babayi sevmez misin? Ki ben bütün çocukları çok severim her mahalle her semt onlar da beni 😊
Üzülürüm gözlerim dolar sakinleşip sebebini sorarım ne hata yapmışsam belki ilgisiz kalmış olabilrm. Ama benim onu çok sevdiğimi söylerim gülümseyerek sarılırm daha fazla ilgi zaman geçiririm.(evlendiğim zaman tabi.)
Kendimi çok kötü hissederdim ve kendimi düzeltmeye çalışırdım. Nerede yanlış yaptığımı çocuğumla konuşurdum ortak bir payda bulup hem onu hem kendimim mutlu ederdim
Beni sevmemesi icin ona zülm etmis olmaliyim yaada pislik. bir insan olmaliyim.. bir cocuga sevgi ve anlayis verildikden sonra herzaman ilgilendikden sonra boyle bisey demesi imkansiz zaten..
Anneler bazen çocuğunun kötü davranışları varsa ya da huysuzsa sinirlendiğinde diyebiliyor ama bu sevmediği anlamına gelmez. Demesi şartmı bunu değil, daha ılımlı kelimeler seçebilir ve çocuğunun içinde hafifte olsa eziklik yaşatmaz.
Sinirlenince ağzımıza ilk gelen şeyleri söyleriz, fakat bu demek değilki her söylediğimiz gerçek. Dünyanın en kötü annesinin içinde bile bir vicdan bir iyilik vardır sana sürekli bunu tekrarlıyor ise ona sorabilirsin gerçeği öğrenmek senin elinde. Normal yaşantınızı bilemediğim için yüzeysel yorum yapabiliyorum.
En İyi Cevaplar