Siz çocuğunuza ilk ne öğretmek istersiniz?

ilk soracagı soru ne olmak istiyorsun dedigin de başlar saymaya :Uzun evlilik yılları boyunca, aşkınızı canlı tutmak hiç de kolay bir eylem değildir. Bu nedenle, evlenmeyi arzuladığınız insan, aşkını canlı tutmak konusunda -en azından bu anlamda elinden gelen her şeyi yapmak konusunda- size söz verebilmelidir. Evliliğin ilerleyen yıllarında, çocuklardır iş güçtür derken, ikiniz de hayatın akışına katılacaksınız ve birbirinizi birer 'hayat destekçisi' olarak göreceksiniz. Bu kötü bir şey değildir, aksine evliliğin güzel tarafıdır. Fakat bu esnada, birbirinize karşı olan arzularınızı ve aşkınızı hayatta tutabilecek misiniz? Evlenmeden önce bu soruyu mutlaka cevaplayın. ögretmenmi mühendismi vesaire vesaire gider baba anne detrsiniz vesaire gider derim bence efendim
Vicdan merhamet ahlak saygı sevgi hoş görü sabır kısaca ALLAH korkusu
Kizim daldan yaprak kopartmak isteyince senin sacını asıllınmazsını istermezsin diye soruyorum.
Ayni şekil böcekleri keşf edince sen istermisin büyük yabanci biri gelip sana dokunsa dürtse senin kafani vs diye soruyorum.
Hayırlı evlat olurlar inşallah
Amin
En önemlisi vicdan, merhamet ve sorumluluk. Sonra İslamı öğrensin sağını solunu ayırt edebildiği yaşta.
Cevap
36Cevap
Sahabe terbiyesiyle büyüsünler isterim.
Merhametli olmalarini, vicdanli olmalarini, uyanik olmalarini, edepli ahlakli olmalarini isterim.
Helâl ile haram'i bilsinler isterim, ve sonra da seçim onlarin. Ben egiteyim, isterlerse dikkat ederler, yok nefsimle mutluyum derse, ugurlar ola.
Önce çişin gelince artık altına yapmayacaksın demekle başlanır bu işlere.
Tabii emir cümlesi gibi söylemek olmaz.
Benim tasvip etmediğim bir yöntem. Siz bilirsiniz tabii. Çocuğunuz için, gelişimine katkı sağlayacak yaklaşımlardan emin olun.
İlk sevgiyi bak abi bak abla cici cici sonra saygıyı bak oğlum o senin abin büyüğün sonra edepli olmayı ahlakı sonra paylaşmayı yardımlaşmayı merhametli olmayı yalan söylemeyi cömert olmasını. :-)
Ne olmasını istiyorsan öyle ol,. eğer kayda değer birseysen zaten o istediğin gibi olmuş olur.
çocuğum sigara icmsin alkol almasin diyorsaniz kendinizinde almaması lazım
Iyiligi ogretirdim yuregine sigdirabilecegi hatta yuregini bile genisletecegi kadar sevmeyi ogretirdim
Gönül almanın erkeklikten hiçbirşey goturmeycegibi her ne olursa karşısındaki kizinyada erkeğin duygularıyla. Oynamayı aradaki saygıyı asmamayi
her zaman doğruları söylemesi gerektiğini söylerim
dürüst merhabetli birisi olmasını sağlarım
okuyan araştıran verimli bir uğraşı hayali hedefi olan çocuklarım olsun diye çabalarım.
Erkek olursa dünyanın en mükemmel insanı olduğunu öğretip, çıkarıp amcalara göstertçem zaten. Ona herşeyin serbest olduğunu, cinsiyetinin ona üstünlük kattığını öğreticem.
Kız olursa da dizini kırıp oturması gerektiğini, namuslu olmasını, edepli olmasını, hizmet etmesi gerektiğini öğreticem.
Büyüklerine ve arkaşlarına karşı merhametli, saygılı, adaletli olmasını öğretirim.
Çocuğum olsaydı benim de ilk öğreteceğim şey, vicdan ve merhamet duygusu olurdu.
önce ahlak öğrenecek... ahlak olduktan sonra gerisi kolay
Sana katılıyorum canım. Vicdanlı ve merhametli insan olması çok çok önemli, gerisi zaten olur 🙏🏻😍
Ben de vicdan ve sevgi. Ona kimsenin dokunamayacagini da
Ahlak ve sevgi çocuğum yaşadıkça diğer şeyleri katacaktır kendisine.
Doğruluk ve dürüstlük..
Bunlar oldumu gerisi gelir.
Bide üstüme yük olan din iman var onuda yaparim..
Çiçekler ezilir dallar kırılır o kadar da değil yahu.
Açıklama gayet yeterli bence💕 insanları kırmaması gerektiğini öğretirim 🤷♀️😊
Çocuga öğretilecek tek şey insanlardan korkması gereektiği vicdan ve merhamet demişsin suistimale en yatkın duygular bunlar
İnsanlığın gerektirdikleri bunlar. Kendini korumayı öğretmek ayrı bir konu.
Çocuk zaten vicdanli merhametli olur bunu karbonlamak yanlış su video atcam sana
Ailesinden ne görürse ona meyillendiği gerçeği de var. Zaten kimse dünyaya günahkar gelmiyor ki. Bunun anlamını, önemini, ne kazandırdığını vs öğretebilirim. Tabii ki çocuklar sevgi dolu ve merhametlidir. Bunu ailesinden ve çevresinden görerek, aynı zamanda öğrettiklerimle pekiştirecek.
İsmail abiiiiii
Hıhı sen de şerafettin
Leyla & Mecnun fanı sandimda
😊 İzlemişliğim var ama fanı değilim. Diziye ithafen değil nickim. Bu sitede de Hüseyin abi, İsmail abi kim ne diyor şaştım. 😂
İsmail abi insanlığın kurtuluşu öyle deme
İlk olarak dinini öğret.
Dinimiz de vicdanlı ve merhametli olmayı gerektirir zaten 😊
Evet öyle ama vicdanlı merhametli iyi kalpli olup kafir olanlarda var :)
Din hayattır. Vicdanlı ve merhametli olmak da insanlığımızın göstergesidir. Biz nasıl yaşarsak öyle öğrenecekler. Dolayısıyla ben hayatımı dinime göre yaşadığım müddetçe zaten öğrenecektir. Tabii ki dinini de öğreteceğim.
ALLAH doğru yoldan ayırmasın hayırlı bir evlat olur inşallah.
Amin teşekkür ederim. Cümlemizin evladı inşAllah.
Evet merhamet. Küçük yaşta bile olsa empatiyi yavaş yavaş oyunla vs. Öğretmeye çalışçam :)
Anne Baba demesini 😏
Dürüst, kimseye zarar vermeyen, temiz
Saygı, dürüstlük, merhamet.
Sevgi, saygı ve paylaşmanın onemini öğreticem.
Edep, adab, guzel ahlak.
Güzel ahlak namına ne varsa hepsini..
merhamet, vicdan ve tabiki şefkat.
Merhametli ve vicdanlı olması gerektiğini öğretmek
Sen iyi olursan dünyan güzelleşir 👍
Soba sıcak ellenmez (cısss)
Sokakta kalırsa hayatta kalmak için ne yapmalı
Vicadan, merhamet, kul hakkı ve Allah'ı tanıması
güzel ahlak ve öğrenme azmi.
Dinimizj tanitcam.. ogretcem
Analitik dusunme yetisini ogretmeye çalışırdım
Önce kendini düşün ve mükemmel bir insan ol
Ben senin babanım ben nedersem o olur 😋
Merhamet
Tabiki ALLAH kelamı
Yürümesi
Hayvan sevgisi
Sevgi ve saygı
Hayvan sevgisi.
iyi ile kötü arasındaki farkı öğretirdim ilk.
Allah desin 😀
Merhamet durustluk
Iyi bir insan olmayi
merhamet..
Vicdan...
din öğretmezsen insanlığı öğrenir
İngilizce 😂
atatürk ilkeleri
Sevgi saygı
yalan söylemesin
Doğruluk
Dürüstlük.