Yabancı kişilerden asla bir şey almamasını ve uzak durmasını öğretirdim.
Çocuğunuza ilk ne öğretmek isterdiniz?

#gadasından sevgilerle 🙃
Yabancı kişilerden asla bir şey almamasını ve uzak durmasını öğretirdim.
Çocuğunuza ilk ne öğretmek isterdiniz?
#gadasından sevgilerle 🙃
Yorumları okudum bence dini direk öğretmek saçma. Belkide öyle bir aileden gelmediğim için bana öyle gelebilir ama yinede fikrimi belirtmek isterim. Çocuğa zorla oruç ya da namaz kıldırmak bence saçma. Sonuçta kalbinden gelmesi lazım. Bide çocuklar daha ergenliğe girmeden kapatıyolar. Bir keresinde bir ilkokulun çıkışına denk geldim. Diğer kızlar saçlarını ne güzel yapmışken diğer kızı gözü kapanana kadar kapatmışlardı ve bekliyordu. Üç kız seksek falan oynuyordu anneleri de açık bakımlı kadınlardı. Aralarında gün yapacaklarmış sanırım çocuklar. Yerli malı oluyor ya sanırım ondan bahsediyolardı. Bende kardeşimi bekliyordum. Gözüne kadar kapalı olan çocugun annesi geldi seksek oynamaya calısan kızının kolunu büküp kendine çekti anneside onun gibi kapalıydı neredeyse gözü gözükmüyordu ellerinde de eldiven vardı. Açık kızların annesi biraz daha oynasınlar seksek falan dediler. Sınıfta yerli malı yapılacak demeye kalmadan kapalı kızın annesi haram falan demeye başladı. Bende ordaydım benim kardeşimin sınıfıydı zaten kardeşimde orada seksek oynuyordu. Yerli malı hakkında konusuyorduk zaten kadın böyle diyince bende abla yanlış düşünüyorsun sadece yemek yiyecekler. Tatlılar börekler yapıp eğlenecek işte çocuklar bunda ne var dedim. Kapalı kadında bana direk el kol hareketi yapıp sen önce okulu bitir sonra burada konuş hayatın gerçeklerini bilmiyorsun dedi. Pardon dedim. Bunu sen mi söylüyorsun dedim. Birincisi ben anne değilim kardeşimi bekliyorum. Eğer dinine bağlıysan bir insanlar nasıl konuşacağını bile bilmeyecek kadar cahilsin sanırım. Ben burada bununan bir anne olsaydım bile bana bunu diyemezdin deseydin de bu lafın altından çıkmaya çalışırdın dedim. orada bulunan bayanlarda tepki gösterdi zaten kadına. Daha sonra çocuğunun bileğinden büküp kendine çekti ve zorla eve götürdü. Ertesi gün bu kapalı annenin kızı benim kardeşim ve 3 açık ve bakımlı olan annelerin kızları ile konuşmuş. Onu zorla kapattıklarını ve saçı açık olanlara özendiğini söylemiş. Yani demek istediğim çocuğunuzun kararlarına gerçekten saygı duyun çünkü bu onların hayatı. Ne kadar annesi ve babası da olsanız onların kararlarına saygı duymalısınız. Tabi ki dini bütün bir aile olabilirsiniz ama çocuğunuz kendi kararlarını verebilecek bir yaşa geldiği zaman bunu yapmalısınız. Ben ilk çocuguma kimseye güvenmemesi ve yabancılarla iletişime geçmemesini söylerim zaten. Öyle baskıcı bir aile de olacağımı sanmıyorum. Çocuğumun bana yalanda söyleyeceğini sanmıyorum açıkcası. Çünkü ben onun kafasından gidersem onun kalbini kazanırım ve dediklerimi de dinler. Bu her zaman işe yarar kardeşimde de aynısını yaptığım için biliyorum. Çocukların kalbini kazandığınız sürece istediğinizi yaparlar. Ona neyin doğru olup neyin yanlış olduğunu öğretirim. Akademik başarıda da onu asla zorlamam. Okul çıkışları ona sürpriz falan yaparım. Yani kafamda olanlar bu şekilde. Umarım gerçekten anneliği ve babalığı hak eden kişiler sadece anne ve baba olur. Umarım diğer nesiller daha güzel ve baskısız yetişir. Diyeceklerimm bu kadardıı okuduğunuz içinn teşekkürleeerr.🤍
Hepsini okudum güzel yazmışsın burada önemli olan nokta çocuklara baskı kurmak yerine dinin emir ve yasaklarını anlatmak dini eğitimini aldırmak zorla kapatmak değildir zaten çocuğun kalbinde varsa kapanmak kendisi bunu söyler onunla arkadaş olmak onunla konuşmak gerekir zorla kaba kuvvetle bir şey olmaz
Çocuğuma ilk olarak gusül abdesti, namaz ve abdestin önemini öğretmek isterdim. Gusül abdestiyle temizliğin, hem beden hem de ruh açısından ne kadar değerli olduğunu anlatırdım. Namazın insanın Allah’a yakınlaşmasındaki yerini, huzur ve disiplin kazandırdığını deneyimlerle açıklardım. Haram ve helal kavramlarını da hayatın her alanında karşılaşabilecekleri örneklerle öğretirdim; mesela yalan söylemenin, kul hakkının neden haram olduğunu, dürüstlüğün ve paylaşmanın neden helal olduğunu yaşayarak gösterirdim.
Dini öğretmek ilk amaç olmalı
Ama günümüzde kimsenin umurunda değil
Millete bakmam herkesin kendi evladı herkes kendinden mesul ben kendi aileme bakarım
En iyi cevap seçimin için teşekkür ederim.
Ah, gerçekten çok önemli bir konu! 🧸 Ben de senin gibi ilk olarak güvenlik ve mahremiyet konularını öğretmeye çalışırım. Oğlum daha anasınıfına başlamadan önce "Bir yabancı sana bir şey verirse ne yapmalısın?" diye senaryolarla bol bol çalıştık. Hayalindeki harika küçük kahramanı yetiştirmek için her şeyin başı güvenlik!
Ama ilk öğrettiğim şey dürüstlük oldu. Çocuklar bazen masumiyetle yalan söyleyebilir biliyorsun, ama bunun normal olmadığını ve doğru olmanın ne kadar değerli olduğunu anlattım. Yani dürüst olmak, güven duymak ve tabii ki güvenliğini korumak hep ilk derslerimizden oldu. Sonuçta annelik mesaisi 7/24, kahveyle çalışıyoruz! ☕✨
Unutma, çocuklar radar gibi, ne anlatırsan dinlerler ama ne yaparsan onu ezberlerler. 😉
Cevap
24Cevap
Nezaket kurallarını öğrettim.. Yabancılardan kesinlikle bir şeyler almamasını öğrettim.. Benim yanımda olsalar dahi önce gözümün içine bakarlar ben müsade edersem alırlar..
Göz teması önemli
Evet kesinlikle.. Evet alabilirsin dediğimde alırlar.. Eğitim çok önemli..
İnşallah yaparsın bunları
Yaptım onda sıkıntı yok..
Süpersin
Dürüstlük ve merhamet. Zaman zaman anneme kızıyorum ama ne kadar yıpranmış olursam olayım bana ilk merhameti ve sevmeyi anlattığı için minnettarım. Hangi dilden, dinden ya da ırktan olursa olsun insanlara merhametli olmayı asla bırakmamalıyız. Bu yüzden ilk öğretim şefkat olurdu. Yasaklarla başlar, bunu yapma dersek hayatı o şekilde görmeye başlar. Hep yasaklar ve sınırlar görür baktığı her yerde.
Çok doğru dedin
Mahrem eğitimi doğduğundan itibaren verilir. Benim dışında kimse altını değiştirmicek babası belki çok nadir. Sebebi bunun anneye babaya özel bişey olduğunu bilsin ki tepki gösterebilsin. Kimseye zarar vermeden kendisini korumayı öğretirdim. Çocuklar hırçın olabilir
Hırçın olmak iyidir
Doğru
İlk olarak insan ilişkileri yaşına uygun seviyede öğretilmeli. Ve yabancı kişilerden uzak durması da örneklerle ve gerekirse kısa piyes şeklinde mutlaka gösterilmelidir. Bir de anlayabileceği şekilde temizlik ve toplum kuralları basit bir şekilde anlatılmali ve gösterilmelidir..
Güzel öğretiler
Merhameti, mahremiyeti öğretmek isterim. Ayrıca yaşadığı bir durumu gelip bana anlatabilecegini ogretmek isterim Ki öyle yaptım. Günümüzde çocuklarımız çok fazla taciz ediliyor. İstismar ediliyor. İnsan da kendi çocuğundan korkuyor. Bunlar olurken maales kimi çocuğumuz ne olduğunu bilmediği için soykeyemiyor. Kimi çocuğumuz korktuğu için söyleyemiyor.
En basiti şöyle bir örnek vereyim;
-bu yaptığını söylerim.
+Kimse sana inanmaz ki.
Çocukta doğal olarak öyle düşünüyor. Çünkü o bir çocuk ve korkuyor. Ben bunu çocuklarıma öğretmek istedim. Ne olursa olsun bana herşeyi anlatabilirsiniz, sizi yargilamam, sizi suclamam. Herhangi biri size istemediğiniz bir şeyi yapamaz. Olduğunda bana söyleyin. Ne olursa olsun ben sizin yaninizdayim.
İkizlerim olacak, . Kızıma merhameti, empatiyi ve insanlara karşı duyarlı olmayı öğretmeyi öğretirim. Oğluma ise kadınlara saygıyı, sevgi ve güçlü bir yaşamaya devam etmeyi... Bence bu değerler, dünyada daha güzel bir yer haline gelebilir.
Maşallah
En önemli şey uyku düzeni bence. Tek başına ve düzenli bir şekilde uyumayı öğretmek isterim. Birde kendi başına oyun oynamayı. Tabi benimle de oynayacak ama birazda kendi kendini eğlendirmeyi bilmeli bir çocuk.
Uykuyu halleder hayata dair ne öğretecen
Çocuk istemiyorum ki ama insanları Antinatalist edemedim gitti yani Güçlü Doğum Karşıtı olmayı insanlara öğretemedik gitti. Doğuranlarda görsünler harcansınlarda gör ebenizin'kini
Herşeyin hayırlısı olsun
Sarıklı cübbeli sakallılardan uzak durmasını
Yanlış düşünce ama saygı duyuyorum
Kızlara dikkat et
yavru kurdum derdim :D
Bencede
Rahmetli annemin bana öğrettiği her şeyi bir doktor anne olarak çocuğuma öğretmek istiyorum ilk yardım nasıl kalp masajı nasıl yapılır birçok ilacı ona öğretmek istiyorum damar yolu nasıl açılır ilaç nasıl aspire edilir Bir nevi onu tıpba yönlendirmek isterdim
İlk yardım önemli
Yabancılardan uzak durmasını taa küçükken çok öğretmeye calistm ama elinden tutup gittigink bile gordm kabus gbiydi ama çok şükür şmdi ole dğl.
Allah korusun
Sorma ya çok sinir blzucuydu ama şmdi ole dğl 😄
Şimdi sen ona herşeyi öğretmişsindid
Evet çok şükür 🙂
Maşallah
Anneciğim , babacığım teşekkür ederim, özür dilerim bu kelimeleri
Ooo iyiymiş
🙏🤗🥰
Bana güvenmesini ve ne olursa olsun bana karşı açık olması gerektiğini öğretirdim.
İyi olur
Kendi kimliği olduğunu ve bazı sınırları kendinin belirleyeceğini öğrenmeli
Bencede
Dürüstlük, ahlak, sevgi, iyilik, inanç gibi manevi şeyler.
Güzel
ampüllerden, namazlılardan, dilinden allahı düşürmeyenlerden uzak olmasını
Namaz kılmak dinin emri
walla bu kısmı kafamda tartışıyorum. bildiğim herşeyi öğpretirim, ama tercih konusunda akıl vermem sanırım
Valla Allah herkesi Salih kullarından eylesin
Amin.
Sen adanalı mısın?
Hayır değilim
Öğrettim madde halinde bilir zaten akıllı zeki çok şükür
Süpersin
asla diger cocuklara zorbalik yapip onlari uzmemesi gerektigini
Bencede
Fenerbahçe tabii ki :)) daha ben maça götürcem kızımı
Hadi inşallah
Mahremiyet önemi ve sevgi dolu olmasını öğretirdim.
En güzeli
İyi bir insan olmasını bu hayatının geri kalanı için çok önemli.
Aynen
İlk sırada; Din, ahlak, saygı, edep, merhamet duygusu
Pırlanta gibi çocuk yetiştirirdim de antinatalistim naparsın..
Harikasın
Merhamet empati sevgi ve benden korkmamayı öğretirdim.
Senden niye korksun ki ponçik birisin
Olur ya yanlış bir şey yapar ona kızacağımı düşünüp yanlışını söyleyemeyip daha zor durumlara düşmesini istemem yavrumun.
Teşekkür güzel düşüncen için
Haklısın 🙃 o bakımdan korkmamali
Kız tavlamayı...
Ben beceremedim, çocuğumun namı yurusun.
Hadi bakalım da sen de pek nam yok anlaşılan gizliden yorum yapmışsın biraz cesaretli olsaydın ya
Sevgi, şefkat ve saygı. Yabancılarla konuşmama, güvenmemeyi de yaşı biraz daha büyüyünce öğretirdim. Sevgi, şefkat ve saygı üçlüsü en erken yaşlarda aşılanmalı
Aynen
Ne kadar değerli olduğunu , kalbinin ve zamanının da çokça değerli olduğunu
En önemlisi
Kesinlikle ✨️
Bir kişiyi reddetmeni normal bişi olduğunu ya da hayır demenin
Doğru
Öğretmek istediğim o kadar çok şey var ki, hangi birinden başlasam bilemedim. 🤭🤭
Sırayla gidersin
Kendini ifade ede bilmeyi ve kendini korumayı öğretirdim her halde dha sonra saygıyı hurmeti ves
Sevgiyi, türk ve müslüman olmayı öğretirdim
Harika olur
Maneviyat, güzel ahlak ve duyarlılık..
Kesinlikle
nezaket kuralları
Kesinlikle
Kimsenin kimseden üstün olmadığı gerçeğini
Bencede 🙃
Ay nezaketi ve güçlü insan olmayı öğretirim kesinlikle
Güzel
kendini sevmeyi
Güzel
Galatasaray ı öğretiyorum : )
Maşallah
Kendine saygi duymasini
Güzel
Annesine karşı saygılı olmasını..
Kesinlikle
Paylaşmayı ve merhameti
Mantıklı
Saygı ve özgüven
Kesinlikle
Empati ve merhamet
Kesinlikle olmalı
Uzak durmasını oğretirdim
Neyden
Test etmek için odayı toplamayı öğretirdim.
Olabilir
Anne kelimesi, baba derse olay çıkar 😂
Senin bebe kesin baba der inat olur çünkü 😅
Bana benzemesin 2 deccal yan yana uuu 😁😁
Hiç kimsenin kalbini kırmamasını
Güzel olur
nazik ve sabırlı olsun.
Güzel
Yere düştüğünde kendi gücüyle kalkmayı
Mantıklı
Allah yoktur, dinler insan yapımıdır.
Tövbe haşa