Cevabın nedir?
Yani şimdi öyle bir soru ki çok doğuma girdim plasenta dediğin şey sadece bir et parçası ve hiçbir doktor onu alıp yurtdışına satma ihtiyacı duymuyor çok isterseniz söyleyin verirler zaten hakkınız var buna çöpe atmasınlar madem ki bu kadar önem versiyosunuz ayrıca onu gömmek nedir ilginç
110 Yorumla- +1 yıl
Yurt dışına gönderiliyor demedim zaten. Yurtdışında kendi plasentasını veya hususi başkasının plasentasını isteyip tüketen kadınlar var dedim. Ayrıca istedim vermediler de demedim. İstemek aklıma gelmedi, istesem vermek zorundalar zaten. Bebeğimle benim aramdaki bir bağ ve organ olduğuna göre gömmek ilginç değil bence. Sonuçta kendi etim. Kıymetsiz değil.
- +1 yıl
Teşekkür ediyorum.
- +1 yıl
Sağ olun. Olabildiğimce evladıma iyi bir anne olmaya çalışıyorum. Evet doğum esnasında değil de öncesinde düşünülmesi gereken bir şey. Yoksa insanın aklına gelmez. Benim de gelmemişti.
- +1 yıl
Evet sağ olun. Hayırlı sabahlar.
- +1 yıl
Rica ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılHastalık falan yaymiyor mu peki bunlar vermezler bence
14 Yorumla- +1 yıl
İstek halinde veriliyor. Alıp gömeceğim zaten. İçinde bebek büyüyen şey neden hastalık yaysın?
- +1 yıl
- +1 yıl
Evimde saksıya koyup sineklenmesini beklemeyeceğim ben de.
Bunu neden saklamak istersin? Toprağa gömsen üstüne biri basar diye korkardım ben sahsen. Hastane tarafından yok edilmeai daha iyi yoksa cürüyecek kokacak felan güzel birşeyede benzemiyor. Ama düşünceni anlıyorum. Belki fotoğrafını çektirip saklayabilirsin birdahakine..
22 Yorumla- +1 yıl
Amacım sadece gömmek 😊 Benim bir parçam olduğu için çöplerde kokuşmasını istemiyorum sadece ya da kozmetik ürünlerde kullanılmasını.
- +1 yıl
Haşa, Allah’ın yarattığı bir şey niye güzel olmasın, kişi zaten alıp saklayacağım demiyor, çöpe atılmasın uygun bir şekilde gömmek istiyor, ki bunu gömmek de toprağa da çok fayda sağlar, hatta biraz dibe gömüp üzerine de ağaç fidesi diksen, o fideye bayağı fayda sağlamış olursun, büyürse de güzel, değişik bir anı olur.
Çocuk & Ebeveyn konusunda 787 cevap paylaştı. Hiç aklıma gelmemişti. Tıbbi atık diye atıyorlar sanırım. Sen söyleyince ben de üzüldüm almadığıma şimdi :(
12 Yorumla- +1 yıl
Ben de üzüldüm ama bir dahakine artık 😊
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
12Cevap
Kim kardashian bebeğinin plesantasini yemişti sanırım bende okudum bir tarz haberler. Aslında bende merak etmiyo değilim hatta plasentadan kok hücre elde edildiğini okumuştum. Dur bakalım bende tüm bilgi ve deneyimimi ikinci üzerinde yoğunlaştırmak istiyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
Evet ben de biliyorum onları. Bilinçli olmaktan zarar gelmez, bence de bilinçlenin. Doğum öncesi hazırlık eğitimi de alabilirsiniz. 😊
- +1 yıl
Ya Bu kardshian ailesi niye bu kadar pis ya, özenmeyin şunlara, kendiden bir parçayı yemek nedir; bir kere eğer müslümansan zaten böyle bir şey caiz olmaz senin için; bir de mide bulandırıcı, kulağa da korkunç geliyor; alırsın uygun bir şekilde gömersin, tedavi için kök hücre gerekirse belki olabilir, bilemiyorum, belki saklanılır, tıbben öyle saklayan yerler var diye sanki duydum ama emin değilim; yine de onun dışında yok güzellik uğruna kremde kullanmakmış, yok yemekmiş gerçekten tiksinç bir şey.
Alıp gömebilirdik, yurtdışımda lavantalayıp kurutup saklıyorlar, şimdi bir de geç kordon kesimi çıktı, bebek doğuyor ama kordonunu 15-20 dk geç kesiyorlar 🤔
15 Yorumla- +1 yıl
Evet şşş onun hakkında da soru soracağım 😂 Belki de bence yazarım. O da çok faydalı. Aslında yeni bir şey değil. Müdahaleyi hızlandırmak için sonradan hemen göbek bağını klemplemeye başladılar. Yoksa olması gereken aslında geç kesilmesi. Hatta lotus doğum diye bir şey de var. Onda da kendi kendine düşüyor, kesilmeden.
- +1 yıl
Doğal doğumda bebek doğduğu gibi bir sorun yoksa olması gereken zaten hemen anne kucağına bebeğin koyulması. En faydalısı aslında 😊 Biraz bilinçlenmeli insanlar bu konuda.
- +1 yıl
Şöyle ki, kimse siz istemediğiniz takdirde bir uygulama yapamaz. Tabii anne-bebek dostu ve emzirme dostu bir hastane seçimi daha iyi olacaktır. Onun dışında ise bilinçli olursanız ve de kendinizden emin olduktan sonra yanlış veya gereksiz müdahalelere engel olabilirsiniz. 😊
+1 yılKapsül mü? Kusucam. Ama kesinlikle haklısın. Bende düşünseydim zamanında alırdım.
12 Yorumla- +1 yıl
😂😂 Evet bence de hoş değil. Ben de bir dahakine alacağım inşAllah 😊 Görüşünüz için teşekkürler.
- +1 yıl
Rica ederim ne demek, 😊
İlk defa duydum şimdi bakdım google leye anne ve bebek arasındaki bağ. Bizimki fosil olmuş tur
11 Yorumla- +1 yıl
Muhtemelen 😂
Tuketen derken? Nesini tuketiyolar anlamadim. Curuyup gider
14 Yorumla- +1 yıl
Kurutulmuş hap halinde veya direk tüketenler var. Doğada hayvanlar da plasentasını yer doğum sonrası. Tabii ben yemek değil, sadece gömmek amaçlı istiyorum. Sonuçta benim etim.
- +1 yıl
Faydası olduğunu düşündüklerinden yiyorlar 😊
- +1 yıl
Böyle bir şeyi yemenin bir müslüman için caiz olduğunu düşünmüyorum.
Onu bebegin buyudugunde ona yedirmen lazim boylece hic hastalanmicak
17 Yorumla- +1 yıl
Hiç böyle bir şey duymamıştım. O zamana kadar bozulur zaten.
- +1 yıl
Çok zahmetli bir işlem galiba kurutmak. Hijyenik tutmak da önemli. Ama herhalde bebeğime yedirmezdim 😂 Yoksa siz yedirdiniz mi?
- +1 yıl
Doğada falan hayvanlar doğumdan sonra kendi plasentasını yer. Faydalı da bir şey ama insanın midesi kaldırmaz bence 😂
- +1 yıl
Peki bence de 😂 teşekkür ederim sohbetiniz için. Hayırlı günler dilerim 😊
- +1 yıl
Arkadaşlae siz hayvan değilsiniz, insansınız, bir hatırlatayım istedim. Eğer müslüman iseniz de böyle yemenin —ki çok mide bulandırıcı, istediği kadar kurutulmuş, yok marine edilmiş, portakal suyuna batırılmış saçma sapan bir yolla muhafaza edilmiş olsun 😅— yani caiz olacağını sanmıyorum. Çöplerde, orada burada tıbben sizin bir parçanızın kullanılmasını istemiyorsanız besmeleyle gömersiniz, hatta toprağa bitkilere de çok faydalı olur tamam da, gerisi hiç hoş gelmiyor.
+1 yılAlıp saklamak gereksiz bence ama onlar uygun koşullarda çocuk için kök hücre olarak saklanıyor sanırım. Onun için saklamak daha doğru olur ye düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılHa gömmüşsün ha atmışlar ne farkeder somut maddelere bağlamanın gereksiz bir seviyede olmaması gerekir. Desen ki ileride sağlık sorunu yaşadığımızda alıp kullanacağız amenna ama alıp gömmek nedir ya üst seviye işsizlik.
12 Yorumla- +1 yıl
Işsizlikle alakası olduğunu düşünmüyorum. Tabii sizin fikriniz saygı duyarım. Kök hücre de tabii alınmalı diye düşünüyorum. Plasentaya gelirsek benim etim olduğu için sadece gömmek niyetim. Abarttığım bir sey yok.
- +1 yıl
👍🏼💯
Gayet mantıklı ama gel de bunu kan ter icindeyken ebeden doktordan iste. Nasil istenir ki? Plesantami bir paket yapin giderken alcam mi diycez ne diycez?
11 Yorumla- +1 yıl
😂😂 Öncesinde konuşmak gerek. Uygun şekilde paket yaparlar. Güldürdünüz. 😂
+1 yılPlesantalar genelde kozmetikte kullanıyor
Alınması gerekiyor fakat o engamede kim düşünür plesantayı20 YorumlaOnlar toplu gömülüyor diye biliyorum almayi da hic düsunmedim
10 Yorumla
+1 yılBenim plasenta mı kim makyaj malzemesinin içinde kullandı kim bilir :/
11 Yorumla- +1 yıl
Böyle deyince de çok daha kötü oldu. 🙁
+1 yılBir organını yiyorsun yani...
Genellikle kozmetik ürünler için satılıyor.05 Yorumla- +1 yıl
Ben yemiyorum ama yiyenler var.
- +1 yıl
Ben de senin için demedim ki, genel konuştum..
Ben kozmetik ürünlerde kullanılmak için satılmasını istemediğim için alırdım. Ya da belki plasentani kullanarak sana özel kozmetik ürünler yapan firmalar olabilir, öyle bir şey varsa bana özel ruj, vücut kremi gibi ürünler yapılmasını isterdim plasentami kullanarak. Hatta bebek için ürünler bile olabilir. - +1 yıl
Bu da değişik bir düşünce. Ben gömeyim ve fosil olsun istiyorum 😂 Hayırlı sabahlar.
- +1 yıl
Milyon yıl sonra fosillesir 😂😂
- +1 yıl
Müslümansanız öyle sizden/insan atığından üretilen edilen şeylerin güzellik uğruna kullanılmasının caiz olduğunu sanmıyorum.
bunlar tıbbi atık hükmündedir ve ilaçlanıp gömülür diye tahmin ediyorum
20 YorumlaOha tüketenler derken?
210 Yorumla- +1 yıl
Doğada da hayvanlar doğum sonrası plasentasını yer. Bazı kadınlar da yiyor.
- +1 yıl
Gömeceğim dedim yukarıda da.
- +1 yıl
😂 Gömeceğim. Hastanede ne yaptıklarını bilemem. İnanmayabilirsiniz beyefendi.
- +1 yıl
Öpüp koklamayacağım zaten. Onu siz çıkardınız. Hiç öyle bir şey düşünmedim.
- +1 yıl
Hayır öyle bir durum yok. Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem tırnaklarını da gömerdi. Çok makul bir düşüncem olduğunu düşünüyorum.
+1 yılBertaraf ediliyor onlar, hastalık yayma riski taşıdığı için verilmez.
10 YorumlaCok haklısın benimki bizim bahçede gömülü
14 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar güzel 😊
- +1 yıl
Amin teşekkür ederim. Çok kibarsınız. Sizinkileri de Allah analı babalı büyütsün. Hayırlı ömürleri olsun inşAllah dünya ahiret. 😊
Kozmetikte ne yapıyorlar ya?
Bende almak isterdim heralde10 Yorumla
+1 yılbenim plasentam haram olsun o zaman
60 YorumlaValla nasıl saklıcan onu?
13 Yorumla- +1 yıl
Gömeceğim.
- +1 yıl
Hastanede paket yaparlar 😂
Almış bizimkiler, gömüyorlar
10 Yorumlaİlk defa duyuyorum malesef
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yılet o et. sen yürürken bile rüzgar derinden parçalari havaya savuruyor o savrulan havayi diger insanlar soluyor yani diger insanlar seni içine çekiyor napıcaksın deri parçalarınıda mı insanlardan söküceksin?
03 Yorumla- +1 yıl
Konuyla ne alâkası var? Benim bahsettiğim ölü deri parçaları değil. Anne ve bebek arasındaki bir bağ, aslında bir organ. Anlatabiliyor muyum?
- +1 yıl
neyse anlaşamıcaz biz abla
- +1 yıl
Evet.
Alınabildiğini bilmiyordum
20 Yorumla
+1 yılNapayım plasenta milesanta Allah aşkına ya
01 Yorumla- +1 yıl
Niyetim sadece gömmek.
Önemli birsey oldugunu dusunmuyorum.
04 YorumlaPeki neden?
- +1 yıl
Sizin görüşünüz böyle olabilir tabii. Hamilelik boyu bebekle anne arasındaki bir organ ve de bağ plasenta. Biz de et parçasıyız ama önemli olduğumuzu düşünüyorum. Törenle de gömmeyeceğim. Bildiğimiz gibi normal gömeceğim. Sonuçta et benim etim.
- +1 yıl
Saygısızlığa gerek olduğunu düşünmüyorum. Düşüncelerimizi insancıl olarak da ifade edebiliriz değil mi? Kendi fikrimden bahsettim ve sizin görüşünüzü aşağılamadım. Ama sizin konuşmanız hiç hoş değil.
Gereksiz anlam yükleniyor bazı şeylere
20 Yorumla
+1 yılBebeğin elinde ya daha ne kasiyosun
30 Yorumla
+1 yılgömme ne ya batıl inançlar
05 Yorumla- +1 yıl
Seni ne yapacaklar sanıyorsun. Kül olup nehirlerde mi akacaksın?
- +1 yıl
gerçekten güzel bir fikir aslında
- +1 yıl
Olmadı seni sandalda kavonozla kül olarak salsınlar. Sen havada uça uça suya dalış yap.
- +1 yıl
bu da güzel
- +1 yıl
Hey Allah'ım ya gülsem mi ağlasam mı. Neyse hayırlı akşamlaar 😊
Gizli Üye(30-35)+1 yılbilmiom. doktora sorabilirisn
01 YorumlaDoktorluk bir konu değil ki bu.
+1 yılBence gereksiz
10 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Bebeklerin plasentasının hastaneden alınması gerekmiyor mu sizce de?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım