Bebeklere ne zaman biberon bıraktırılmalı? Bu konuda deneyimlerinizden bahseder misiniz?

Bebeklere ne zaman biberon bıraktırılmalı? Bu konuda deneyimlerinizden bahseder misiniz?

Uzmanlar öyle söylüyor ama hayat uzmanların dediği gibi ilerlemiyor 🙈 bir bebek gece beslenmesini ne zaman bırakırsa biberonu o zaman bırakıyor genel olarak.
Elbette diş sağlığı ve diğer bir çok etken sebebiyle 2 yaşında biberon alışkanlığını bırakması en doğrusu ❤ ama her çocuğun büyüme serüveni kendine özgü. Oğlum 3 yaşına girecek sütünü biberonla içmek istiyor, onunla ne inatlaşarak nede doğruyu anlatarak biberonu bırakmasını sağlayamadım. Günlük beslenmesinin yetersiz olduğu günlerde bazen hala gece arasında süt içmeye kalkıyor. Başlarda bu durumu her şeyi kendime çok dert edindiğim gibi dert etmiş, bırakmalı diye çok çaba sarf etmiştim.
Zira profesör doktorumuz da beni bu konuda uyarmış ve hatta fırça da çekmişti 😂 ama bu benim çocuğum ve kendi bırakana kadar ona bıraktıramayacağımı kabul ettim.
Ahh minik tırtılım keşke 2 yaşında biberonu bıraksaydın da şurada hava atsaydım 🤣
Cevap
1Cevap
Ne kadar erken bırakırsa o kadar iyi. En geç iki yaş evet ama daha erken bırakırsa daha makbul cidden.
En iyisi biberona hiç alıştırmamak. Alıştırma bardağı kullanmak.
Gayet tabi ki, zaten 1 yaşından sonra adım adım bırakılması öneriliyor.
Bırakmalı tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?