Oğlum 3 yaşında ve ne duyuyorsa söylüyor babası da ismim ile seslendiği icin o da bana ismin ile sesleniyor ama ben anne demesini istiyorum dışarıya cıkınca da melek gidelim falan daha tek tük konuşuyor biraz üZülüyorum acıkcası be yapıyım
Cevabın nedir?
+1 yılÜzülme buradaki bir çok abuk subuk yoruma da kesinlikle aldırma, zaman içinde düzelir. Çevrendeki insanlar ona senden bahsederken ya da birşey derken Annen desin. Bir de sanırım TV. Vb unsurlar çocuğun hayatında olması gerekenden daha fazla diye düşünüyorum. Eğer böyle ise bunu en kısa zamanda minimum seviyeye indirmelisin.
07 Yorumla
Soran+1 yılNe yapacağımı bilmiyorum acemice davranmak istemiyorum
- +1 yıl
Çocuk şu an babasını rol model olarak görüyor, babasının davranışlarının neredeyse hepsi çocukta da vardır. Bunun içinde sana karşı hitab ederken ismini kullanmasını da aynı şekilde yapıyor. Bunlar her zaman olan şeyler olmasada çok sıradışı olan bir durum değil, bu durumu yaşayan insanlar oldukça var. Bu meselenin kısa zamanda çözümü tamamen babasında. Ama dediğim gibi, o yardımcı olmazsa da endişe etmene gerek yok, her ne kadar babayı rol model almış olsa bile annelik bağı ve ona karşı merhamet ve sevgin sayesinde kısa zaman sonra düzelecektir. Sakın bu konuda çocuğa ima yoluyla bile olsa olumsuz davranma, sadece nezaketli şekilde anne demesini isteyebilirsin isteğini gerçekleştirdikten sonraki ilk seferlerde, üzüldüğünü belli et. İkincide yumuşak bir şekilde bebeğim çok üzülüyorum ben senin annenim ve anne demeni istiyorum senden diyebilirsin veya keyifli bir anında beni mutlu etmek ister misin diye sor cevabı evet olursa yanına yaklas sarilarak veya sarılma oncesi bir duruş ile
- +1 yıl
Omuzlarından tut onun göz hizasına gel ve seni çok seviyorum, senin annen olduğum için çok mutluyum bana anne dersen çok daha mutlu olacağım bana anne dermisin de yumuşak ve masum bir şekilde. Onunla oyun oynamiyorsan oyunlar oyna özellikle ve özellikle TV dahi olsa teknoloji ile başbaşa kalmamasi için onunla oyunlar oyna tabi kendin de tel. Veya bilgisayar ile çok vakit geçiyorsan kendine de kısıtlama getirmeni öneririm çocuklar bizim söylediklerimizin birini yaptıklarımızın hepsini yapar devam ederim Nasib olursa.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim güzel düşünmüşsün biri de yorumlarda döv demiş nasıl dövebilir ki insan herneyse oğlum ile konuşuyorum bu tür şeyler ama böyle duymamazlıktan geliyor anne nerde diyorum yok diyor peki melek nerde diyorum burda diyor ama melek üzüldü diyorum gelip sarılıyor melek üzülme ben seni seviyorum diyor bende seni diyorum ama bana anne de diyorum olumsuz kafasını sallıyor hayır melek diyo artık ileride düzelir umarım ilgin icin ilgin icin teşekkürler 🙏
- +1 yıl
Döv diyenlerin çocuğu yok birde dalga geçmek için böyle diyorlar. Çocuktaki bu durum çok güzel evet o aslında seni anne olarak biliyor ve seviyor bunda aynı zamanda babasının sana olan sevgisinin hissaniyeti de tesir ediyordur. Hâl böyle ise inan ki tedirgin olacak bir durum yok. Ne demek rica ederim. Yeni çözümler bulursak yazarım. İnternetten takip Edip hatta ulasabilecegin bir kaç isim yazmayı düşünüyorum müsait olunca bakacağım
Soran+1 yılİyi insanlar da var iste cok teşekkür ederim rahatsız ettiğim icin de özür dilerim
- +1 yıl
Tabiki de öyle olmalı iyi insanlar olmaya devam edecek. Rica ederim ve son cümle beni çok üzdü. Samimiyetle sorulmuş bir soruda bir nebze yardımım olursa ne mutlu bana diye düşünerek devam ettiğim yazılarım boyunca zerre rahatsızlık. hissetmedim. ;-) :-)
En İyi Cevaplar
Benim kızimda 4 yaşinda bazen oda sesleniyo bana ama kendince espiri yapiyo öyle seslenerek ama genelde baba anne diyo bazen başka tanıdıgimiz kişilere ismiyle sesleniyo uyariyoruz teyze de amca de diye oda düzeltiyo
00 Yorumla
Babasından kapmış senin ismini, evde sürekli eşin Melek diye seslendiği için. Eşin uzun bir süre anne diye hitap etsin çocuk alışır yine babasını taklit eder anne demeye alıştırmış olursunuz, karşına alıp konuşman da faydalı olabilir "ben senin annenim, anne diyeceksin bana" dye.
00 Yorumla
+1 yılŞeker al mesela verme ama göster na anne de artık de ve o şekeri ver her seferde biye yap ama sen ondan bisey istediginde sana melek dermi bilemem. bu arada ismin cik guzelmis
02 Yorumla
Soran+1 yıl🙂 sağol umarım anne der bana
- +1 yıl
Amin inşaAllah
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
32Cevap
Babasından teyzesinden vs. annesi olduğunu belli edecek şekilde onunla konuşmalarını iste mesela senin resmine bakarken bak burda da annen varmış, ya da sen gelince annen gelmiş vs. bu şekilde kulak aşinalığı ile aşılır bence
00 Yorumla
+1 yılesin sana seslenirken annesiii annen vs gibi hitaplarda bulunsun sen de onu severken annen senle oynicak annen seni cok seviyor gibisinden sık cumleler kurmaya calis
00 Yorumla
+1 yılSana isminle seslendiginde ona bakma eğer niye bakmiyorsun derse melek yok anne var anne demezsen bakmam falan dersin
00 Yorumla
+1 yılBüyüdükçe idrak edicek anne diye diretmelisin
#BirKezbanınSeyirDefteri01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah
Bizde zamanında herkese ismiyle seslenmişiz. Babaannem'e anneannem'e. Biraz daha büyüdükten sonra düzeliyor.
00 YorumlaHer seferinde anne dedittr durduk yere bile hadi bana anne de de babası soylesin daha çok oğlum o senin annen diye adinla seslenmesin annesi söyle yap annesi böyle yap desin
02 Yorumla
Soran+1 yılUmarım düzelir büyüyünce cıkartıcam acısını 😄
+1 yılAçıkla bunu. Ben senin annenim anne demelisin falan de.
01 Yorumla
Soran+1 yılHic denememiştim kac kere denedim iyi misin sen
+1 yılBabasına söyle sana anne desin o da ona alissin bunda ne var ki
016 Yorumla
Soran+1 yılZor bikere alıştı melek aşşağa melek yukarı büyüyünce cıkartıcam acısını
- +1 yıl
Boşver şimdi onu ben 3 aydır aşk acısı çekiyorum bana yardimci olur musun
Soran+1 yılNasıl
- +1 yıl
Aysel ile arami duzeltmemde yardım eder misin 3 aydır acı çekiyorum uyuyamiyorum iç organlarim agiriyor artik
Soran+1 yılNe yapabilirim sizin icin
- +1 yıl
Konuşabilir misin onunla bilmiyorum nasıl düzelebilir durum çok özledim onu
Soran+1 yılPeki konuşurum nasıl konuşucam
- +1 yıl
Instagramdan onu ekleyin arkadaş olun sohbet muhabbet derken konu zaten bir yerde bana gelir sizde burada operasyona start verirsiniz olur mu yapar misiniz bunu
- +1 yıl
Lütfen yardım edin bana
- +1 yıl
Soran kişi bu kişiyi tanımıyorsan sakın dediğini yapma. Ciddi güvenlik riski barındırıyor
- +1 yıl
Hicde bile öyle bir durum yok asla profil adımı bile onun adıyla yazdım bir ihtimal belki görür bana döner diye
- +1 yıl
Bilemem artık, bu yazdığın bile geçerli bir mazeret olamaz. Senin durumun gerçek olabilir ama ben uyarımı yapayım istedim. Senin yazdığın şekilde insanlarla iletişime geçip istedikleri amaca yönelik olarak insanları kandıran mağdur eden çok fazla kişi var maalesef.
- +1 yıl
Haklısın belkide ama bende öyle bir durum kesinlikle yok
- +1 yıl
Umarım
- +1 yıl
Öyle öyle şüpheniz olmasin
- +1 yıl
Tamam bakalım
Bu yaşlarda normal çocuk çevresinde ne görse taklit eder
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖğreniyor😊En güzel evreler bunlar.1,5 yaşındaki oğlum hiç anne demedi. Herkes uğraştı ama dedecim dedi, anne demedi. Geçenler de bua dedi. Adımla seslendi şükür😂💞
00 Yorumla
+1 yılbende aynı durumdayım ama anneme anne diyo çok zoruma gidiyo
00 Yorumlababası sana anne desin bakalım nolcak bir deneyin 😂😂
00 YorumlaAnne diye alıştır yoksa büyüdüğünde ismiyle hitap etmeye devam eder.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 947 cevap paylaştı. Oglun anlayacak yasta aciklarsan duzgun. bir sekilde dinleyecektir seni hissettiklerinide anlatmalisin
00 Yorumlaİsmin ile sesleniyor sa. Ne olmuş? Çocuk o daha. Esin’de. Ne diye çağıracak tabiki ismin ile çağıracak
00 YorumlaBen de anneme ismiyle sesleniyomusum hiç karışmamışlar zamanla anne demeyi öğrenmişim kendi kendime
00 Yorumla
+1 yılEdimsel koşullanma yaratman gerek 😅 yani sana anne derse ödüllendir, anne melek derse umursama
05 Yorumla
Soran+1 yılAma elimde değil calıştım umursamamaya ama olmuyor geliyor melek değişik diyor zaten cekiştiriyor pes etmiyor
- +1 yıl
Babası oğlunun yanında sana anne desin 🙂
Soran+1 yılİşte babası da bayılıyor beni sinir etmeye yardımcı olmuyor
- +1 yıl
Ozaman zamana bırk zamanla öğrenir 😅
Soran+1 yılUmarım
Okul öncesi öğretmenliği okuduğum icin biliyorum 3 yas cinsel eğitime girdiği icin Şu an rol model alması çok normal zamanla düzelecektir sabırlı olmak lazım. Cinsiyeti nedir çoçuğunuzun?
00 Yorumla
+1 yılJonathan derhal odana cik ve bu yaptığın davranışı düşün de.
00 YorumlaNormaldir yaşına göre ileride aklı geliştikçe herşeyin farkına varır
00 YorumlaBabayi ornek aliyor demekki baba sana biraz anne dese çocukda der sanirim
02 Yorumla
Soran+1 yılTıpkı babası keci ruhlu
+1 yılO yaş grubu hep öyle yeğenim de bana adımla sesleniyor
00 Yorumla
+1 yılVur tokatı ağzına sana anne diyene kadar.
09 Yorumla
Soran+1 yılAsla oğluma vurmam
- +1 yıl
O zaman böyle saygısız bir çocuk yetiştirirsin
Soran+1 yılSus bence sen dayakla mı öğreticeö
Soran+1 yılSaygısız da değil bu arada
- +1 yıl
Anneye ismiyle seslenen çocuk saygısızdır. İstediğin kadar inkar et. Bir çocuğa usûl ile edep öğretemiyorsan kötek şarttır. Sizin gibiler yüzünden saygısız, edepsiz, ahlaksız nesiller çoğaldı. Sen bildiğini oku. O çocuk bu gün senin adını söylüyorsa yarın bir gün senin vurmadığını yok sayar o sana vurur. O zaman da kafanı vuracak yer ararsın nafile.
Soran+1 yılO daha 3 yaşında nasıl vurmamı bekliyorsun hicbirşeyin farkında değil ben zaten nasıl bakıcağımı bilmiyorum doğru söylüyorsun
Soran+1 yılYani aen baba olsan cocuğuna vurucaksın öyle mi
- +1 yıl
Saygıda kusur ederse evet. Terbiyeyi normal yolla alamıyorsa dayak en iyi öğreticidir
Soran+1 yılBen kıyamam ama
+1 yılHahahaha :D Üzülecek birşey yok düzelir zamanla
01 Yorumla
Soran+1 yılSanmıyorum babası gibi inat keci
+1 yılBabasını uyar.. Çocuğun gelişiminde etkisi büyük..
02 Yorumla
Soran+1 yılDiyiyorum kac kere beni dinlemiyor geliyor oğlum kolunu kaldırıp kasını köstericek güyya babasının tıpkısı olucak korkuyorum beni dinlemiyor şimdiden
- +1 yıl
Uzman desteği almalısınız...
Önce imkanın varsa sen git.. Bilgi al. Eğer ciddi bir sorun ise eşini de çağırır zaten..
+1 yılZamanla zaten anne der. Her çocuk öyle
00 Yorumla
+1 yılİleride değişir bu durum daha 3 yaşındaymış
00 Yorumlazamnla der canım rahat olun.
00 Yorumla
+1 yılAnne demeye alisir ustune gitme..
00 Yorumla
+1 yılBen senin annenim de.
04 Yorumla- +1 yıl
😐😐
- +1 yıl
😊.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAkli basina gelsin duzelir zamanla uzulme
01 Yorumla
Soran+1 yılUmarım
Benim kardeşim de öyle 😂😂
03 Yorumla
Soran+1 yılYaa bırakır mı ileride bari daha bana anne demedi babası kılıklı babası ne yapsa aynısını yapıyor işim zor benim
Soran+1 yılUmarım
anne demeden konuşma onunla
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 935 cevap paylaştı.
+1 yılZamanla der üstüne gitme bir çok çocuk öyle :)
00 Yorumla
+1 yılNasil alisirsa oyle gider
02 Yorumla
Soran+1 yılDüzelicek inanıyorum
- +1 yıl
Beli olmaz
Yavaş yavaş alıştır düzelir
018 Yorumla
Soran+1 yılİnş ama pek sanmıyorum babası ne yapsa onu yapıcak cok fena bir cocuk
Soran+1 yılBöyle kendini beğenmiş diyorum yapma cocuk sen ne yaparsan onu yapıyor işte babası gibi olucak ileride kızları yürütücek falan sert biri ama konu oğlum olunca iyi bir baba bu halleri de olmasa
Soran+1 yılÖyle
Soran+1 yılYok ya babasında bütün suç
Soran+1 yılAnlamadım
Soran+1 yılSevgilisi olmuş önceden baya😒
Soran+1 yılHayır
Soran+1 yılSöyler
Soran+1 yılSus tamam iyi geceler sana
+1 yılBence konustuguna sevinmelisin daha cok kucuk
00 Yorumla
+1 yılbizim yiğenlerde öylee ne kafana takıyonn
00 Yorumla
+1 yılVur ağzına gitsin
01 Yorumla
Soran+1 yılAsla
psikologla görüş
00 YorumlaBoş ver seslensin.
00 Yorumla
+1 yıldesin ne var bunda
02 Yorumla
Soran+1 yılAnlıyamazssın
- +1 yıl
ben babama fiko diyom oda bana mito diyo gül gibi geciniyoz
+1 yılBence çok tatlı 😂
02 Yorumla
Soran+1 yılSorma
- +1 yıl
Düzeltir kendini üzme seni bunalıma sokar takarsan sonra çocuğu kötü etkilersin. Anne 😍
Alışır ilerde
10 YorumlaAlıştır anne desin
00 Yorumla
+1 yılhahaha alışır ya :)
01 Yorumla
Soran+1 yılUmarım
Vur tokatı hjhhj
024 Yorumla
Soran+1 yılAsla kıyamam olurmu öyle şey
Soran+1 yılHayır yapamam
Soran+1 yılE öyle ama sen kuyabilir misin kıyamazssın
Soran+1 yılOna vurmam.
Soran+1 yılTaktın ha😄
Soran+1 yılKim erkek
Soran+1 yılOğlum diyorum ya
Soran+1 yılUykun geldi galiba
Soran+1 yılŞaka yaptım
Soran+1 yılNeden öyle deme ya😅
Soran+1 yılSen kendi cocuğunu okşarsın nasıl baba olsursun allah bilir
Soran+1 yılOğlum birtane 😘 öyle kolay değil bu iş cocuk inat diyiyorum babasına cekti bu yeterli zaten
+1 yılAnne demeyi öğret.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDua et kanka demiyor
00 YorumlaNormal
00 Yorumla
Devamını Gör(35)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!