Araştırmacılara göre bir süre anne ve babasıyla yatan çocuklarda oksitosin salgısı daha cok oluyormuş. Ve bu yaşadığı mutlu anlar çocukların daha özgüvenli olmasına yardımcı oluyormuş. Siz bebeğinizle aynı oda da hatta aynı yatakta yatar mısınız?
Sizce bebek ne zamana kadar anne ve babayla yatabilir?
Bugun gordum Ilber Ortayli 'Yetisme sekli itibariyle turk genci ahmaktir' demis bir yerde.
Sonuna kadar hakli, 20 yasinda kiza aksam 8'de eve gelse 'Bu saate kadar nerdeydin' diye hesap soracak, esek kadar adama 'Oglum yemek yedin mi, yediysen doydun mu' falan ayagi yapan manyak anne babalar var bizde hala.
Bağışıklık sistemi gelişene kadar aynı yatakta yatmamalı diye düşünüyorum. Ebeveynleri de olsa iki farklı kişiden mikrop ve bakteri alma şansı yüksek. Sonuçta ebeveynler o yatakta sadece uyumuyorlar...
Bence her aileye ve her bebeğe göre degisebilen bir durum bu. Ilk bebeğim 6 aylıkken ayırmıştık odadan. 2. Bebegimi 8 aylikken ayirdik ve 3. Bebegim şu an 13 aylik ve geceleri sürekli agliyor ve hala bizle ayni odada yatıyor çünkü kardeslerinin yattigi odaya alırsam geceleri hep beraber alem yaparız 😂😂
Ben artik kendi tecrubelerime dayanarak buyutuyorum. cocuk nasil mutluysa o sekilde. ayri yatirilmasi gerek dediler hemen ayirdim alisiyordu fakat mutsuzdu simdiyse besigine yatiriyorum gece uyandiginda yanimda yatmak isterse yatiriyorum da. zorlamiyorum ayrilmasi icin.
Ben bebeğin anne ve babayla yatması taraftarı değilim çünkü ona alışma sürecinde uykusuzluk vs vicudun dengesi bozulduğunda ne tepki vereceğini bilemeyiz uykuda tek bir ters haraket can kaybınla sonuçlanabilir veyahut başka birşey vu yüzden biraz daha büyüdüğünde anca
O mutlu oluyosa bende olurum ki çocuğum benle uyusun isterim iki üç yaşına kadar sonra alıştırırım ayrı yatmasına birde arada gelmek isterse gelebilir yanımıza neden olmasın 😍 bence çok tatlı olur masumlar çocuklar ya kıyılmaz onlara ahh bide savaşlarda olanlar çocuklara oluyo ya hep aklıma gelir bu çocuk muhabbetinde
Yani görüyorum ki yaşı genç arkadaşlar , çoçukları varmış gibi döktürmüşler. ya arkadaşlar herşeye en azından bilmediğiniz konulara bari sazan gibi atlamayın ya aynı zamanda bir kız çoçuğum var gece bizle yatıyor istediği kadar yatsın büyüyünce siz istesenizde nede olsa yatmayacak..
ben 12 yasına hatta 15 yasına kadar annemle yattım 😞 hala arada yatıyordum ama kendisi oldu maalesef. Sagliginda annenizle bol bol uyuyun arkadaslar bosverin bu safsatalari simdi annemle bir gece uyumak icin neler vermezdim
Saçmalık. Sıktı bu araştırmacılar valla. Bu arada bebek, anne ve babasıyla hiçbir zaman beraber yatmamalı.
Bebekle yatmanın mantığı nedir Allah aşkına. Yenidoğan, anne babasıyla aynı odada kalır ama aynı yatakta yatmak akıl işi değil. Zaten biraz büyüyünce de ayrı odada yatmalı.
Ben ilkokulda hep annemle yatıyordum. 8. Sınıfa kadar annemle yattım. O sene çok kötü bir olay yaşadım. Psikolojik olarak kimse ile uyuyamadım o günden sonra annem benim tek yatabildiğimi zannediyordu oysa o olay aklıma geldiği için uyuyamıyordum birisi ile.
İhtiyacı kadar yatsın. Sonra da en azından kendi yatağına geçince anne veya baba uyuyana kadar eşlik edebilir. Korkan üzülen çocuğu kişilik gelişimi açısından yalnız bırakmanın alemi de faydası da yok bence.
1 yaşına girmek üzere hala bizle aynı odada yatıyor. gözünü açtığında bizi görmediği zaman kyamet kopuyor zaten biz yanına gelene kadar. ayrı oda için sanırım "biraz" geç kaldık, nasıl alışacak bilmiyoruz :(
Peygamberimiz bir hadis-i şerifinde en geç yedi yaşından itibaren çocukların hem anne babayla hem birbiriyle yatakları ayrılması gerektiğini bildiriyor.
Aynı yatakta hiç yatmadım. O hep beşiğinde uyudu. En güzeli emzirip koyacan yerine. Yoksa kucağa alışırsa, ya da kokuna hiç ayrılmıyor sürekli ağlıyor. O zamanda çok zor oluyor
Bir çocuk gelişimci olarak 6 aya kadar yatabilir, daha sonra etrafındaki kişileri ve sesleri algılar, birlikte olduğunuzu bilir ve mast yapmaya daha erken başlar..
Uzmanlara danışmak lazım bu konuda çünkü gerçekten önemli bir mevzu. Mesela kucak kötü bir şey diyoruz ama kucağa gelince mutlu ve huzurlu oluyorlar çok fazla.
0-2 yaş anneyle bebek arasında bağlanma dönemidir. Sağlıklı bir bağlanma gerçekleşebilmesi için bu dönemde anneyle bir olması gerekir. İlk iki yıl aynı oda da kalmaları yeterli olacaktır.
Çocuk gelişiminde bireyin sağlıklı bir gelişim gösterebilmesi için bağlanma dönemini iyi geçirmesi gerek. Bu da 0-2 yaş dediğimiz gelişimin en hızlı olduğu dönemdir. Ebeveyni ile arasındaki ilişki çocuğun hem çevresini hem de kendi benliğini algılaması açısından önemlidir. Eğer bu dönemde bağlanma gerçekleşmezse çocuk için huzursuz geçer. Bu sadece birlikte yatmakta değil. Birlikte vakit geçirmeleri içinde geçerli.
En İyi Cevaplar