Gizli Üye(30-35)+1 yılonun annesi varsa seninde annen var, o annemin ismi diye tuturuyosa senden niye benim annemin ismi degil diye tuttur anlasin ne kadar anlayissiz oldugunu. ya sen melodiden vazgecer iki ananin ismini koyarsiniz, ya da ana isimlerinden vazgecip ortak begendiginiz bir isim koyarsiniz
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Valla evhamlandırmak istemem ama neden Emine’de ısrarcı. Eski kız arkadaşı vs olabilir mi bu isim de.
Baktınız anlaşamıyorsunuz isimleri kapıda yazıp kura çekin.02 Yorumla
Soran+1 yılAnnesinin adı
- +1 yıl
Annem demişsin.
Senin annen sandım.
Acayip sıkıcı bir durum, bana da yapıldığı için seni çok iyi anlıyorum.
Lakin ben kayınvalidemin de bulunduğu bir ortamda kimsenin isim konusunda diretmemesini. Kendi kızımın adını kendim koyacağımı söyledim.
Eşimde dahil kimseden ses çıkmadı.
Eşine net bir şekilde isim konusunu belirt.
+1 yılO kadar da abartmayın lütfen 😊 bence uygun bir aanını yakalayıp tatlı bir ifade ile eşinizi buna ikna edebilirsiniz erkeklerin kadınlar karşısında ki şansı her zaman düşüktür 😉 Eminim kazanan siz olacaksınız 😉
00 Yorumla
+1 yılMelodi diye insan ismi mi olur? Emine ismi çok güzel ben de ilerideki kızıma koymak istiyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=41xUee2Ph6803 Yorumla- +1 yıl
Yeni doğan çocuğuna güzel bir isim koymak, öncelikle babanın sonra annenin görevlerindendir. Konulan ismin, güzel bir mânâsının olması, İslâm inancına ve hükümlerine uygun olması gerekir.
Kaynak: sorularlaislamiyet.com/kaynak/ad-ve-isim-koymak
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
+1 yılBen bu aile baskılarını anlamam annesinin ismini koyunca ne olacak ben o kısmı çözemedim. Ölü ya da diri kimsenin adı konmasın. İsim verme hakkın öncelikle annenin sonra da babanındır. Tabi ki bu Emine adının kötü olduğunu için söylemiyorum ama gerekli değil. O zaman sende bende annemin ismini koymak istiyorum de bakalım ne diyecek. Tüm büyüklerin adını koyacağız diye bir düzine çocuk kimse doğuramaz.
21 Yorumla- +1 yıl
EIG için teşekkür ederim 😊
Güzel isim vermek, çocuğun anne baba üzerindeki haklarındandır. Verilecek ismi çocuk olarak değil insan olarak nitelendirin her yaşta taşıyabilecek mi ona bakın. Mesela melodi teyze demek nasıl durur sizce? Emine çok daha güzel bence.
00 Yorumla
+1 yılAcik müslüman gibi davranalim lütfen salihlerin ismini Koymak daha uygundur
40 YorumlaDe ki kız zaten senin soy adını alacak, ismini vermek benim hakkım. Onu birlikte yaptık soy adını sen veriyorsun ismini de sen koyarsan haksızlık olur :D.
00 Yorumla
+1 yılÖncellikle hayırlı olsun modern bir isim yerine emine karakterine daha güzel yansıyacaktır kızınızın. Tabii karaktere ismin etkisi olduğuna inanıyorsanız..
00 YorumlaEmine güzel isim ama madem bu kadar sorun oldu doğurma vazgeç doğurmaktan olsun bitsin :D
02 Yorumla
Soran+1 yılOlmaz kızım o benim 😢😢
+1 yılAnnesi yaşıyor mu eşinin? Yaşıyorsa gerek yok. Vefat ettiyse onu mutlu etmek için iki isim kullanabilirsiniz, kız zaten Emine'yi kullanmaz muhtemelen.
00 Yorumla
+1 yılMelodi de biraz acayip bı isim çok istiyorsan ikisininde koyun
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılböyle geri kafalı insanları anlamıyorum. ne demek annemin ismini koymak istiyorum ya. kesinlikle koydurmayın. karşı çıkın sizinde çocuğunuz bu.
30 Yorumla
+1 yılmelodi ne ya :D salak mısın
ikinizin dediğide olmasın ortak bir isim olsun00 Yorumla
+1 yılEmine çok güzel isimdir. istersen "Emine koyun ismin orijinali budur.
Ya da Melodi Amine01 Yorumla- +1 yıl
Ben hepsini Amine diye yazmıştım niye değişmiş anlamadım A harfi ile olmali
+1 yılKura çekin adil olsun en azndn o cocuk seninde çocuğun sadece eşinin istedigi olamaz
00 Yorumla
+1 yıl2isim koyun sorun çözülsün benim karseşimin 3ismi var
00 Yorumlaçok güzel isim bulmuşsunuz. eşinizi vazgeçirmelisiniz :D ama nasıl bilmiyorum :D
00 Yorumla
+1 yılGuzel isim koy bence ama istemiyosanda kocan. konus
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldunyaya heni bir insan gelmis aile bireerinin isimlerini dogru bulmuorum onunki anneyse seninkid anne ozaman send kendi annenin ismini ver iki isimli olsun 😏 sacmalamsinlar bir zahmet...
00 Yorumla
+1 yılMelodi diye isim mi olur... Notalara basıp ses mi çıkaracak ve Emine gayette güzel bir isim...
00 YorumlaHem Emine olsun hemde Melodi olsun veya ikinci kızının ismi Melodi olsun
00 Yorumlacift isim koyun emine melodi ve ikisinide kullanin kimse kirilmazda uzulmezde
00 Yorumlaiki ismi olsun ne olacakki kimlige yazdirir istedigin isimle seslenirsin insanlarda oyle alisir 😊
00 YorumlaEmine bence melodi den ğuzel kızim baska bir ikinci isim. bul Emineye
00 Yorumla
+1 yılemine ismi bahtsız bir isim. ne kadar emine varsa hayatımda hepsi kısmetsiz. hepsi mutsuz. ama melodi de çok gereksiz..
00 YorumlaNiye hep büyüklerin ismini vermek diye bir şey var bu devirde emine ne Allah aşkına yont kız onu biraz 😂
00 YorumlaBence yani beraber karar verilmeli ben koymazdım anlamıyorum bu zihniyeti de illa sülaleden birinin isminimi koymak lazım
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 429 cevap paylaştı.
+1 yılEmine Melodi olsun. Hem senin hem de annesinin gönlü olsun. İdare etmek gerekir.
00 Yorumla o halde ikisini de koymayın. ikinizin de uzlasacagı bir isim koyun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHala anne ismi isteyen kaldı mı ya diret ya da bşka ortak bir isim bulun ilerde çocuk ismini beğenmeyebilir
00 Yorumla
+1 yılİki ismi de koyun sen onu kullanırsın eşin de diğerini
00 Yorumla
+1 yılErkekler çabuk olma olur. Bir kadın olarak çabuk ikna edebilirsin.
00 YorumlaSen tasiosn hak sana ait ne istiyosan onu koy soyadini adamdan alio zaten
00 Yorumla
+1 yılMelodi çok itici bir isim. melodi hanım demek tuhaf
00 Yorumlaemine melodi olsun zaten büyüyünce kızın melodiyi kullanır sjsj
00 YorumlaIki ismi olsun emine melodi o ilerde istedigini kullanir sanki tek isim olacak die kural var
00 Yorumla
+1 yılLiseli Platonik aşkımın adıydı emine yaa bak aklıma getirdin bunca yıldan sonra.((
00 YorumlaAllah aşkına melodi ne ya dokundukça sesmi çıkaracak. 😂😂
14 Yorumla
+1 yılYa şimdi kaynana adı mı koymak kaldı, kendi istediğin ismi koy tabiki
10 Yorumla
+1 yılemine guzel isim gerci eski isim ama annesinin Ismini veriyor dimi
03 Yorumla
Soran+1 yılEvett 😭
- +1 yıl
senin isimde guzel yane istedigin isim
- +1 yıl
melodi tabi guzel isim modern isim yane
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe Emine’si kaçıncı devirdeyiz? Restini koy. Ortak bir isim bulun.
00 Yorumla
+1 yılYanina bir isim daha ekleyin o da senin istedigin olsun
00 Yorumlaİki isim koyun ama emineyle uyumlu bir isim seç sende
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 380 cevap paylaştı. Emine melodi ezgi olsun
üç isim istediğni kullansın00 Yorumla
+1 yılMelodi nedir ya... Yok nota koy.. böyle saçma isimleri çok mu düşünüyorsunuz?
00 YorumlaBüyüklerin ismini koymayı doğru bulmuyorum ama melodi nedir ya😂😂😂
00 Yorumla
+1 yılKeşke daha duyarlı olsaydın annen sağ olmasa sende kendi annenin adını ilk koyardın bencilsin
022 Yorumla- +1 yıl
İsimler eskimez merak etmeyin isim kötü isim değil ki geleceğini düşünsün melodi çok mu manidar isim
- +1 yıl
Taşıyı anne türkiyede yaygınlaşmalı
- +1 yıl
@seyseey
- +1 yıl
@seyseey emine ismi mi gelecekte kotu olacak, agir gelecek oyle mi? zaten Peygamber Efendimizin annesinin ismi oldugunu bilsen boyle saygısızlık etmezdiniz
- +1 yıl
@Ufak-tefek Eski isim ve bayağı. Müslümanım ama yobaz değilim hanımefendi. Her kutsal insanın ismini beğenmek zorunda değiliz. Koymak zorunda da değiliz. Peygamberin annesi de kutsal bu kadın da anne olarak kutsal, tüm annelerimiz kutsal. Buna bir sözüm yok. Bir anne olarak o çocuğuna istediği ismi koyar. Devir artık sizin devriniz değil.
- +1 yıl
@seyseey sizin devrinizden korkuyorum Rabbim hidayet üzere etsin amin
- +1 yıl
Amiiiin
- +1 yıl
@Ufak-tefek Amin, ablacığım amin. İnanın ben de çok korkuyorum. Allah nesillerimizi iyi niyetli, bilinçli insanlarla karşılaştırsın.
- +1 yıl
@çukulatalıpooça amin , mesele devir meselesi değil aslında, müslümanlar çocuklarını kâfir çocukları gibi yetstirdi. şimdi bütün gençler dinimi kurtarsam nolacak ki diyor herkes diploma peşinde konu buraya geldi ama sonumuz kötüye gidiyor uyarmak istedim gençleri...
- +1 yıl
@seyseey ismin bayağı olma durumu nedir bana bı açıklar mısın?
@DarKnight25_ yorumunuza yazdığım için kusura bakmayın. Cevabi alıp uzucam;) - +1 yıl
@maykıl35 estağfurullah sorun değil batı özentiliğine karşıyım destekcisi olan herkes yorumumun üstünde yeri var :D
- +1 yıl
@maykıl35 Tatmin edemiycek bizleri çok alakasız cevaplar vericek
- +1 yıl
@maykıl35 Bunların yaptığı eşeği at sanmak :)
- +1 yıl
@seyseey uzun uzun yazınca haklı cıktıgını sanarak zırvalamıssın
- +1 yıl
Arkadaşlar bu yorumun altına gelen yorumlardan dolayı bildirim almak istemiyorum nasıl yapacağım?
Gizli Üye(36-45)+1 yılemine olsun emine çok güzel isim bir daha olursa melodi verirsin
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılpeki bencede melodi çok güzel melodi damla ver olmazsa
Maalesef yapacağın bişey yok 😭😭
014 Yorumla
Soran+1 yılOlamaz ama yaaa
Soran+1 yılEvett kaynanam fisliyor kesin 😤😤
- +1 yıl
Bir şey sorabilir miyim? Kola makinesine para attığın zaman kolayı aşağı atar makine. Şimdi soru şu: Kola makinenin mi olur yoksa parayı atanın mi?
- +1 yıl
Anlatmak istediğim şeyi anlamadın neyse boşver onu ama emine ne lan kaynana adı koymak ne arkadaş. Kız benim kızım benim istediğim olacak de biraz naz yap koyma emine ismini. Kız hayata 10-0 geriden başlıyor.
- +1 yıl
Hayır makineden aşağı düşerse kola atanın olur :)
- +1 yıl
Konuyu nerelere çektin be abla. Şakasına söyledim ben o makineyi. Analık farklıdır normal bir şey değildir kıyaslaması dahi yapılamaz
- +1 yıl
Kıyas değil o esprisine yazdım
ailelerin isimlerini vermeyi doğru bulmuyorum ben.
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen
+1 yılİki isim koyun sizde. s
01 Yorumla
Soran+1 yılUymuyor ki
+1 yılsen melodi de eşin emine desin
00 Yorumla
+1 yılEmine isminide pek sevmem melodi çok güzell ama 😬
00 YorumlaEmine olsun emineler çok şanslı olur
00 Yorumla
+1 yılEmine kimin annesinin adı?
00 Yorumla