Hayatta birçok şeyin doğru zamanı olduğu gibi evliliğin ve çocuk yapmanın da doğru zamanı vardır. Kimisi çocuk sahibi olmak için acele ederken kimisi de beklemeyi tercih etmektedir. Psikoterapist/Aile Çift ve Evlilik Terapisti Uzmanı Psikolog Naciye Tokaç, evlilik sonrası ne zaman çocuk yapılması sorusunun en iyi cevabının evliliğin 3. yılına çocuklu olarak girilmesi olduğunu belirtti.
Sizce çocuk evliliğin kaçıncı yılında yapılmalıdır?
Evliliğin 3. yılında çocuk yapılmalıdır! Size göre çocuk evliliğin kaçıncı yılında yapılmalıdır?
Elbette her canlı türü gibi insan da soyunu devam ettirme güdüsü ile doğmuştur. Ama bizim farklı olarak bir mantığımız bir bilincimiz var. Kendimi ideal mükemmel düşünen veya mantıklı bir insan olarak görmüyorum ama çocuk sahibi olma işi bir türlü mantığıma oturmuyor. İnsan neden çocuk sahibi olur? Çocuk sahibi olmak, bir bireyi var etme kararını vermek biraz bencillik değil midir? Çocuk sahibi olmanın kişinin hayatına katkısı veya faydası nedir? İnsan kaç yıl bir ilişki yaşayacağını kestiremiyorken bir çocuğu boşanmış aile çocuğu haline getirmek, psikolojik olarak bazı handikaplar ile donatmak ne derece doğrudur? Kişi ben oldum sorusuna ne kadar cevap verebiliyor ki sıfırdan bir bireyi doğru yetiştireceği konusunda bu kadar cahil cesaretine sahip?
Az önce çocuğunuz eşcinsel olsa ne yaparsınız sorusuna gelen cevapları bir okumanı tavsiye ediyorum. Adam "çocuk benim çocuğum olduğu için onun hakkında kararlarıma kimse karışamaz, çocuğum eşcinsel falan olamaz" yazmış mesela. Gercekten çocuk sahibi olmak diye bir kavramı genele indirmek herkesin harcı haline getirmek ne kadar doğru?
arada sevgi varsa hemen. hatta düğünden öncede olabilir. fakat, sevgi yoksa sadece seks için veya başka amaçlar için evelnilmişse KESİNLİKLE ÇOCUK YAPILMAMALI. O çocuk sizin zevkinin bedelini ödemek zorunda değildir. O son derece mahsumdur. Belki eşler biribilerine karşı aşılmaz bir arzu olabilir. Ve hemen birlikte olmak isteyebilirler. Fakat, birleşmeden önce DUR dmek gerekir. Şimdi bunun yaprsam benim etkimden ötürü dünyaya biri gelecek acaba bun hak ediyormuyum veya buna nasıl bir gelecek verecem. Bunu düşünmek gerekir. DEVLETLERİN TEMELİ AİLEDE BİTER. VE BU EVLENEN GENÇLERDEN BAŞLAR!
Bence ilk yılında olmamalı. Evliliği kavrayamadan hemen anne babalığa adım atılmamalı. 3. yıl ideal gibi. Ama toplumumuzun baskısına kulak asılmazsa. Ne yazık ki evlenen çiftten hemem çocuk bekleniyor. Çok büyük saygısızlık ve özel hayata müdahaleden başka bir şey değil ne yazık ki.
Bence de hala ilk 1 yıl yapılmamalı. Zaten evliliğe alismadan bir de ilk çocuğa yeterli değer, ilgi verilmiyor. Ilk çocuklar bu yüzden hep karambole büyüyo işte diğerleri kadar şanslı olamıyor
Evleneceğim kişiye göre, tanıştıktan sonraki süreçler, ve daha birçok şey var. Eğer kız hazine gibi kendisini benden saklamadıysa hiç tereddütsüz evlendikten sonra hemen yaparım. Ben böyle bir kızla zor sevgili olurum orası ayrı ama. Sabırla beklemen gerektiyse ve bunu başardıysa önce eşime doymak isterim.
Ilk yili sevdigim kadina ayircam.. cocuk bazi seylere engel... mesela nebileyim seyahat yapariz falan.. virbirimize daha cok zaman ayiririz., hak verdim o yuzden
bence de minimum 2 yıl sonrasında yapılmalıdır. Tabiki ona göre bütçe ayarlanmalıdır muhakkak. eğer çocuğun masrafları karşılanacaksa yapılmalı. "Bi tane evde dolaşan bişey yapalım" ile yola çıkılmamalıdır.
En İyi Cevaplar