Evet sitenin tecrübeli hanımları bilgili üyeleri şimdi iş başa düştü yardım edin bana :) lütfen :)
Teşekkürler :)
Teşekkürler :)
öncelikle sabır ve bilinç daha sonra pratiklikgerekiyor. ilk gün her istediğinde besle gece gündüz ikinci gün 2 saatte bir 3. gün 2.5 saatte bir sarılık olursa 2.5 saatte bir beslemeye devam et ama normal yapıdaysa 3 saatde bir besle gece de uyandığı zaman besle. göbek düşüren bakım ürününden al eczanelerde satılıyor. göbeği düşene kadar şampuansız banyo yaptır göbeği düştükten sonra akşam 19:30 dan önce banyo yaptır daha iyi uyur en son 23:00da besle. gündüz uykularına da dikkat et sabah 7 den akşam 7 ye toplam 5,5 saatten fazla uyumasına izin verme. ilk başlarda sarılık olabilir aralar da 15 dk anca uyanık tutabilrseniz iyi. sinir krizleri geçirebilirsiniz gaz sancısı ya da reflü olursa o yüzden size en az iki hafta yardım edecek bir yakınınız olsun. bir de aman sallayarak ya da memede uyutmaya alıştırmayın ilerde zorlanırsınız. beşiğinde uyutmaya çalışın. göğüs pompası mutlaka alın çünkü ay bu çocuk doymuyo mu diye korkularınız mutlaka olacak her anne gibi süt miktarınıza bakarsınız. kundak uykusu için süper bir yöntem çünkü elleri kollarıyla kendini uyandırmasına mani oluyor. bez değiştirirken pratik olmaya çalışın ve sürekli onunla konuşun yaptklarınızı açıklayın sakinleşmesinde çok yardımcı oluyor. ilk 3 ay emzik gerekli oluyor çünkü emme refleksi olan bebek sürekli sizi emer ve gereksiz beslenir.2 haftalıkken emzik verebilirsiniz uykuya yatarken ama kendi kendine uyumayı başarırsa gerek duymayın ben gerek duydum çünkü normalde 5 dkda tüm ihtiyacını memeden alıyorken birden 45 dk bazen 1 saat emmesi sürünce emzzik şart dedim ve farkı gördüm. o yüzden buna dikkat edin tembel tembel emerek sizi 1 saat esir almasını istemiyorsanız. ayrıca o aventin pahalı emzikleri çok övüldü ama en çok chicconun kauçuk emziğini seviyor yenidoğanlar. tecrübelerimden ve okuyarak öğrendiklerimden aklıma geldiğince söyledim umarım yardımcı olur :)
Çok teşekkür ederim :)
Şimdi henüz 18 yaşındayım ama iki kere teyze oldum, bende yaşca büyüksünüz ama telaşla unutursun belki iki yeğenimi büyütmüş birisi olarak aklıma gelenleri yazayım, anne kendisini korumalı zaten (ablamdan bildiğim kadarıyla) lohusa döneminde annenin yanında mutlaka birisi bulunmalı, yardımı çok dokunuyor ( kardeş olabilir anne olabilir,) bebegin göbek bağı düşmeden bebek yıkanmamalı, ilk yeğenimi yıkamıştık ve sarılık olmuştu. bebek sık sık emzirilmeli. sürekli kendinizi ve bebeği okuyun. anne ve baba kesinlikle sinirli olmamalı, bunu ciddi anlamda ablamlar çok yaşadı ve yeğenlerim hep kendi kendilerine öfkeleniyorlardı hatta ilk yeğenim oyuncakları fırlata fırlata sinirini bile alamıyodu :D
Yok ikisi de lokum gibi olur o aşamada :D peki ablan ne içiyodu sütü artsın diye. Benim 5 yeğen olucak ama araya zaman girince hamlaşıyo insan :)
Soğan suyu olabilir o belki :D sağol çok teşekkürler :)
Sarılığına dikkat et ateşine besin alım saatlerini iyi ayarla beslenmesini kesinlikle sağla emdirebildiğib kadar emsin bu işin kalınlıklar alakası yok hemşirim tekrar hayırlı olsun en önemlisi gazını iyi çıkarın
Sağol çok teşekkür ederim :)
Cevap
2Cevap
bir kere anne önce kendini sicak tutmali, yedigine ictigine dikkat etmeli zira bebek sütten alir herseyi.. sivi gidalarla daha çok beslenmeli hem süt yapar hemde anneyi kabizliktan korur.. bebegin mikrop kapmamasi için emzirmeden önce meme ucu ılık karbonatli suya batırılmış tulbentle silinmelidir.. birde geceden sabaha memede kalan süt kontrol edilmeli eksime olabiliyor..
Ekşime olayını ilk kez duydum peki nasıl anlaşılır
Peki özellikle sütünü artırır dediğiniz bişey var mı
Çok teşekkür ederim
Sarilikta canım bol bol cay icir maalesef benim bebegimde de sarilik cikti ebemiz gelirdi eve ve bana herzaman derdi cay icir bide günese cikar.
Benim bebegim ocak dogumlu oldugu icin tek sabahlarii cogunlukla günesi yakalaya biliyordum..
Sabahlari bebek arabasiyla 15 saat günesli alanda duruiyordum ve gercekten cok cAbuk gecti sende yap
Emzirmek çok önemli iyi beslen ve bebeği sürekli emzir en önemli unsur bu.
Anne baba olarak mutlu olun sakin olun huzurlu olun o yeterli bence bebeğin bakımı için gerisi hallolacak :)
Üşütmemesi. Banyoyu rahat yaptırmak.
Sinirli olmamaya çalış kız ayool
Bilmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar