Çok Normal, hamileliğimde progestron hormonu verdiler sonra bende de oldu, boğazda yumru gibi ve sonrası mide ve boğaz yanması. hamilelikte hormon fazla salgılandığı için tiroitler şişip inip duruyor, hele kız bebekse son aylar çekilmez olur. Ben yine de gidip tiroit testleri yaptırdım TSH ve serbest TSH 4 biraz yüksek çıktı anlayan varsa diye isimleri yazdım. Yüksek çıkmasına rağmen bir ilaç verilmedi hamilelikte normal dediler. Akşam yemeğinde hafif şeyler yiyin, kimyon, nane, salçadan uzak durun ve vitaminlerinizi iyi için. Bende bi eksiklik olmamasına rağmen son 3 ay için calsium, demir ve magnezyum yazdı doktorum. Demir toz gibi sabah akşam, magnezyum yatmadan önce bir, calsium u da sabah alıyorum. Hastaneye gidemeyen olursa diye herşeyi yazdım.
Hamilelikle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Kulak burun boğaza gitmesi gerekir bence. Burun tıkanıklığı olması normal bir durum damarları olduğundan daha fazla kan taşıdığı için tıkanma ve bazen kanar. Tıkalı olduğu durumlarda geniş akıntısı olabilir ama onun haricinde sürekli bogaz da giciklanma diye tabir edilen durum var sa mutlaka bir hekime bas vurmAsi gerekir
20 haftalik gebeyim bu hafta çekilmez bir hal aldı bende böyleydim doktorumla görüştüm hamilelikte normal çocuk anneye baskı yaptığı için olur dedi ilaç yazdı kendinizi sakin tutmaya çalışın bugünler geçecek o mucize elleri gördüğünüzde çektiğiniz açıdan eser kalmayacak ben kendimi böyle avutuyorum ve eş desteği de çok önemli eşim masaj yapıyor bebeklerle konuşuyor sanki duyup anliyorlarmis gibi bi sakinlik oluyor sizde deneyin